محاکمه یاران روحانی

بیش از همه نمایندگان دلواپس مجلس تلاش داشتند تا دولتمردان روحانی و حتی خود رئیس‌جمهور دوازدهم را دادگاهی کنند.
تصویر محاکمه یاران روحانی

به گزارش سایت خبری پرسون، «بیش از 500 هزار نفر از دانشجویان، طلاب و اقشار مختلف مردم با امضای نامه‌ای از حسن روحانی رئیس‌جمهور سابق به کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی شکایت کردند.»،

«سرنوشت مبهم شکایات از روحانی»، «شکایت مجلس از وزرای روحانی»، شکایت نماینده مجلس از ظریف، شکایت 36 نماینده مجلس از جهانگیری بابت نقض قانون و... شکایت می‌کنند و آن را حق قانونی خود می‌دانند

دادگاهی شدن یاران روحانی دور از انتظار نبود و تلاش دلواپسان برای محکوم کردن شخصیت‌های موثر دولت دوازدهم در زمانی آغاز شد که آن دولت هنوز بر سر کار بود.

«دادگاه رسیدگی به پرونده تخلفات تعدادی از دولتمردان حسن روحانی در دادگاه تخلفات اداری کارکنان دولت برگزار و موارد قضائی به آنها تفهیم اتهام شد. از چند ماه پیش روند رسیدگی به تخلفات دولتمردان یازدهم و دوازدهم آغاز شده و اخیرا سرعت بیشتری گرفته است.»

ارز 4200 تومانی، کرسنت و ضعف تولید و فروش نفت و گاز و عدم سرمایه‌گذاری لازم در این بخش‌ها و فسخ قرارداد‌های بین‌المللی در این زمینه، توسعه خط فقر و پول پاشی مدیران در شستا و سیاسی کاری‌ها در آن و همچنین افزایش قیمت مسکن و عدم اتمام پروژه مسکن مهر بخشی از موضوعات و تخلفاتی است که در دادگاه تخلفات اداری کارکنان دولت به مسئولان ارشد دولت حسن روحانی گوشزد شده است.

آنانی که دادگاهی شدند

حجت‌الاسلام علی سلیمی، عضو هیات رئیسه مجلس هم گفته است درباره اسامی مدیران دولت سابق که به دادگاه تخلفات اداری کارکنان دولت فراخوانده شده‌اند گفت: اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور دولت‌های یازدهم و دوازدهم، بیژن نامدار زنگنه وزیر سابق نفت، محمد شریعتمداری وزیر سابق تعاون کار و رفاه اجتماعی، عباس آخوندی وزیر اسبق راه و شهرسازی به این دادگاه‌ها فراخوانده شده‌اند و قرار است آنها پاسخگوی عملکرد خود درباره ارز 4200 تومانی، کرسنت، خط فقر و عملکرد شستا، مسکن و... باشند.

حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی ضمن تایید این خبر در بیان جزئیاتی گفت: تورم و نقدینگی که دولت‌های یازدهم و دوازدهم به جان کشور انداخت مانند آتشی بود که به انبار اقتصاد ایران افتاد که خاموش کردن آن زمان می‌برد؛ سوء مدیریت آنان قابل گذشت نیست و باید مسئولان دولت سابق پاسخگو باشند.

وی اظهار داشت: وقتی دولت سابق به موقع واکسن وارد نکرد و فوتی‌های روزانه به بالای 709 نفر رسید و اصناف زیادی تعطیل و خیلی از مشاغل دچار مشکل اقتصادی و معیشتی شدند و حمایتی از آنان صورت نگرفت و به علم و آموزش و پژوهش کشورمان آسیب‌های جبران ناپذیری زدند چرا نباید مسببان آن دادگاهی شوند؟

عضو هیات مجلس تصریح کرد: چند میلیون ایرانی به دلیل سوءمدیریت دولت در موضوعات مختلف اقتصادی و سقوط شدید شاخص بازار سرمایه به زیر خط فقر رفتند و بر تعداد آن‌ها افزوده شد. سلیمی گفت: وقتی روحانی دولت یازدهم را تحویل گرفت تعداد خانوار‌های تحت پوشش سازمان‌ها و نهاد‌های حمایتی 2 میلیون بود، اما وقتی روحانی دولت دوازدهم را تحویل می‌داد این تعداد به 10 میلیون نفر افزوده شد؛ مردم ایران منتظر هستند تا به حساب عاملان وضع موجود رسیدگی قضائی شود و این مطالبه بار‌ها از قوای مقننه و قضائیه مطرح شده که چرا مسئولان ارشد دولت حسن روحانی دادگاهی نمی‌شوند.

وی خاطرنشان کرد: شنیده‌ام که تعدادی از مسئولان ارشد دولت حسن روحانی دادگاهی شده و باید پاسخگوی عملکرد خود باشند؛ مجلس از اقدامات دستگاه قضا در این زمینه حمایت می‌کند البته بخشی از روند قضائی صورت گرفته در دستگاه عدلیه به دلیل شکایت‌های نمایندگان مجلس و کمیسیون‌های تخصصی از معاون اول دولت یازدهم و دوازدهم، وزرای متخلف دولت حسن روحانی است. عضو هیات رئیسه مجلس گفت: تعداد زیادی از مردم با ارسال نامه‌ها و طومار‌های مختلف با تعداد بالای امضا از مجلس و قوه قضائیه خواسته بودند که به تخلفات مسئولان ارشد دولت حسن روحانی رسیدگی شود که در این رابطه باید مدعی العموم ورود قاطعی داشته باشد. سلیمی افزود: انتظار از دستگاه عدلیه آن است که حقوق از دست رفته مردم ایران بازگردد و اجازه ندهند برخی مدیران تخلف کنند و بعد از پایان مسئولیت به تفریح و مسافرت بپردازند.

شکایت از روحانی آری، از احمدی‌نژاد خیر

سلیمی، عضو هیات رئیســـه مجلس از قوه قضائیه خواســت در رسیدگی به پرونده‌های قضائی مسئولان ارشد دولت حسن روحانی مماشات نکرده و دادگاه‌های آنها علنی برگزار شود تا مردم در جریان اتفاقاتی که علیه کشورمان افتاده قرار گیرند؛ البته این توقع عین شفافیت است و نباید شفافیت فقط برای عده‌ای خاص باشد.

اصولگرایان هم با او همصدا هستند و این خواسته را مطرح می‌کنند اما یک سوال بی‌پاسخ مانده و آن هم سرنوشت شکایت‌هایی است که از احمدی‌نژاد شده است.

آیا ادعای شکایت از او درست نبوده؟ چندی قبل، نماینده پیشین مجلس، در خصوص طرح شکایت علیه روحانی گفت: مجلس یازدهم قبل از تشکیل شمشیر را از رو بسته بود یعنی هنوز به مجلس نیامده و اصلا معلوم نبود که رای بیاورند در مصاحبه‌های خود افراد تندرو رسما اعلام می‌کردند، ما وقتی به مجلس برویم آقای رئیس‌جمهور را استیضاح خواهیم کرد.

محمدرضا خباز در سال 99 گفت: وقتی دیدیم که مجلس هشتم جلوی تندتازی‌های احمدی‌نژاد را نمی‌گیرد 12 نفر از نمایندگان شکایت کردیم یکی از آنها من بودم. 10 ایراد رسمی از تخلفات احمدی‌نژاد گرفتیم و به کمیسیون اصل 90 دادیم، کمیسیون اصل 90 هم شکایت ما را بایگانی و رسیدگی نکرد. بعد از 10 ماه که احمدی‌نژاد 11 روز در خانه نشست عین همان شکایت را اصولگرایان مطرح کردند و به کمیسیون اصل 90 رفت که رسیدگی شود. ما هم مراجعه کرده و گفتیم ما از قبل زنبیل گذاشتیم.

در ادامه کمیسیون اصل 90 آن زمان هیچ جوابی برای این موضوع نداشت و آمدند دو تا شکایت را با هم ادغام کرده و رسیدگی کردند. این شکایت به صحن مجلس آمد و مجلس هم حرف ما را پذیرفت. بعد از آن 5 شکایت دیگر هم مشابه آن اتفاق افتاد که موضوعات مختلفی علیه رئیس‌جمهور وقت بود.

در حال حاضر 6 شکایت از رئیس‌جمهوری که پایداری‌ها زمانی حامی او بودند به قوه قضائیه رفته و هنوز رسیدگی نشده است؛ بنابراین اگر قرار به رسیدگی باشد باز ما از مجلس هشتم زنبیل گذاشتیم.

منبع: روزنامه آرمان ملی

394882