به گزارش سایت خبری پرسون، رژیم میوه ای به عنوان یک رژیم وگان بیشتر از میوه های خام تشکیل شده است. افرادی که از این رژیم پیروی می کنند برخی از سبزیجات، دانه ها و آجیل ها را نیز در برنماه غذایی خود می گنجانند، اما این گروه از افراد به طور معمول فقط مواد غذایی خام می خورند و از مصرف غلات خودداری می کنند.
در حالی که تعریف دقیقی از رژیم غذایی میوه وجود ندارد افراد دنبال کننده این رژیم 70 تا 80 درصد کالری مورد نیاز خود را از میوه دریافت می کنند. یک رژیم میوه شامل میوه های زیادی است که برخی از آنها در گروه سبزیجات قرار می گیرند، مانند:
آووکادو
گوجه فرنگی ها
خیارها
فلفل
زیتون
کدو
هیچ محدودیتی در میزان مصرف میوه برای فرد و اغلب افراد در حدی رفع شدن گرسنگی میوه می خورند.
خطرات رژیم میوه
یک رژیم غذایی برخی از مواد مغذی مورد نیاز بدن را به اندازه کافی تامین نمی کند یا حتی فاقد آن است، همچنین ای نوع رژیم حاوی مقدار زیادی قند است که منجر به بروز برخی از مشکلات پیر امون سلامتی می شود.
کمبود مواد مغذی
بدن نمی تواند مواد مغذی مورد نیاز خود را فقط با خوردن میوه جذب کند. هر فرد دنبال کننده رژیم میوه ای به احتمال زیاد تعدادی از مواد مغذی حیاتی را از دست می دهد، از جمله:
آهن
کلسیم
ویتامین D
زینک
اسیدهای چرب امگا 3
ویتامین های گروه B از جمله B12
این مواد مغذی نقش مهمی در عملکرد بدن ایفا می کنند و مصرف میزان بسیار کم آنها می تواند منجر به بروز مشکلاتی پیرامون سلامتی شود، مانند:
پوست خشک و موهای شکننده
خستگی
احساس ناخوشی
افسردگی
استخوان های ضعیف شده
کاهش سیستم ایمنی بدن
عضلات ضعیف شده
مشکلات شناختی
عوارض تهدید کننده زندگی
کمبود پروتئین
کمبود پروتئین یکی از اصلی ترین خطرات رژیم غذایی میوه ای محسوب می شود. اگرچه فردی که این رژیم را دنبال می کند ممکن است مقداری آجیل و دانه بخورد، اما این مواد پروتئین لازم و کافی را برای حفظ سلامتی تامین نمی کند.
کمبود پروتئین باعث بروز تعدادی از مشکلات پیرامون سلامتی می شود، از جمله:
ورم
کم خونی
سیستم ایمنی ضعیف
ضعف جسمانی
مشکلات رگ های خونی که منجر به بروز بیماری های قلبی عروقی می شود
تاخیر در روند رشد
فروکتوز و شاخص گلیسمی
میوه ها به طور طبیعی حاوی قند هستند که به آنها فروکتوز گفته می شود و برخی از آنها در مقایسه با انواع دیگر میوه قند بیشتری دارند.
نوعی میوه با قند بیشتر در شاخص گلیسمی بالاتر قرار دارد مقیاسی که سرعت غذاهای خاص را نسبت به سرعت افزایش سطح قند خون اندازه گیری می کند. میوه هایی با مقادیر بالاتر شاخص گلیسمی شامل:
موز
انگور
میوه های گرمسیری
میوه هایی با مقادیر کمتر شاخص گلیسمی اثرات کمی کمتر بر قند خون دارند. برخی از این میوه ها عبارتند از:
سیب
پرتقال ها
گلابی ها
توت ها
صرف نظر از مقادیر شاخص گلیسمی همه میوه ها به دلیل دارا بودن کربوهیدرات قند خون را افزایش می دهند. تمرکز روی اندازه و پیروی از یک رژیم غذایی متعادل 2 راه مهم برای ثابت نگه داشتن سطح قند خون محسوب می شوند. این امر می تواند برای افرادی که رژیم غذایی میوه دارند سخت باشد.
کنترل سطح قند خون برای سلامت عمومی به ویژه برای افراد مبتلا به دیابت بسیار مهم است. رژیم غذایی مبتنی بر میوه برای افرادی دارای سطح قند خون ناپایدار گزینه مناسبی نیست. برای جلوگیری از افزایش میزان قند خون بهتر است از نوشیدن مقدار زیاد آب میوه خودداری کنید.
پوسیدگی دندان
میوه ها حاوی اسیدهایی از جمله اسید فروکتریک و سیتریک اسید هستند. اگر فرد از روال بهداشت دهان و دندان مناسبی برخوردار نباشد برخی از میوه ها و محصولات میوه ای به مینای دندان آسیب وارد کرده و با گذشت زمان منجر به پوسیدگی دندان می شود.
میوه های خاص مانند پرتقال، لیمو، گریپ فروت و لیموترش به ویژه اسیدی هستند، آب این میوه ها و میوه های مشابه نیز به ویژه اسیدی هستند. با توجه به نتایج برخی از تحقیقات نوشیدن 100 درصد آب میوه خطر ایجاد حفره و پوسیدگی را افزایش می دهد. شستشو با آب پس از خوردن میوه های اسیدی می تواند از فرسایش دندان جلوگیری کند.
با این حال، به طور کلی پیروی از یک رژیم غذایی مبتنی بر میوه دندان ها را در معرض اسید بیشتر از یک رژیم غذایی فراگیر قرار می دهد. افراد می توانند از طریق موارد زیر به کاهش خطر پوسیدگی دندان کمک کنند.
مسواک زدن 2 بار در روز
نخ دندان کشیدن
مسواک زدن بلافاصله بعد از غذا خوردن برای جلوگیری از فرسایش مینا
مزایای بالقوه رژیم میوه ای
هر فردی به دلایل مختلفی از رژیم غذایی میوه استفاده می کند. به نظر می رسد در سایت ها و وبلاگ های شبکه های اجتماعی انگیزه افراد یکی از موارد زیر باشد:
برای کاهش کالری دریافتی
لاغر شدن
سم زدایی
برای داشتن یک رژیم غذایی سازگار با محیط زیست
برای جلوگیری از پخت و پز
برای افزایش مصرف ویتامین و آنتی اکسیدان ها
برای جلوگیری از کشتن هر چیزی برای تهیه غذا
میوه ها منبع عالی آنتی اکسیدان ها و ویتامین ها هستند از جمله ویتامین هایی که در یک رژیم غذایی استاندارد آمریکایی وجود ندارند. بسیاری از میوه ها حاوی مقادیر بالایی از موارد زیر هستند:
ویتامین C که به ترمیم بافت و حفظ سلامت لثه و دندان کمک می کند
پتاسیم که برای حفظ فشار خون در سطح سالم حیاتی است
فولات که به بدن در ایجاد گلبول های قرمز کمک می کند
میوه ها به طور طبیعی کالری کمی دارند. اگر فردی از یک رژیم غذایی استاندارد به یک رژیم غذایی دیگر تغییر شکل دهد ممکن است کالری دریافتی خود را کاهش داده و وزن کم کند، همچنین میوه ها به عنوان منبع عالی برای تامین فیبر شناخته می شوند.
در حالیکه فیبر یک قسمت اساسی در هر رژیم غذایی محسوب می شود و می تواند به موارد زیر کمک کند:
خطر بیماری قلبی را کاهش می دهد
سطح کلسترول خون را کاهش می دهد
عملکرد روده را بهبود بخشیده و یبوست را کاهش می دهد
با ایجاد احساس پری باعث می شود فرد کالری اضافی کمتری مصرف کند
توجه به این نکته مهم است که با وجود فیبر و ویتامین موجود در رژیم میوه، اما این رژیم غذایی حاوی طیف وسیعی از مواد مغذی مورد نیاز بدن برای عملکرد مناسب نیست. یک فرد به طور معمول می تواند با رعایت رژیم غذایی محدودکننده که هنوز هم غنی از محصولات متنوع از جمله میوه است از فواید یک رژیم غذایی میوه نیز بهره مند شود.
انواع رژیم میوه ای
رژیم های میوه ای انواع مختلفی دارند که برخی از آنها در مقایسه با ا نواع دیگر حاوی محدودیت های بیشتری است. برخی از افراد که رژیم غذایی میوه داری دارند برای جلوگیری از چیدن یا برداشت فقط آنچه را که از درخت یا گیاه می ریزد می خورند. هدف این کار جلوگیری از وارد کردن هر گنه آسیب به گیاه است.
افراد دیگر به دلیل اعتقاد به آنچه برای خوردن انسان طبیعی است از مصرف غلات، آجیل و دانه ها اجتناب می کنند. برخی از دیگر از طرفداران این نوع رژیم فقط قبل از ساعت معینی مثل ظهر یا یک نقطه عصر فقط میوه خام می خورند و پس از آن غذاهای دیگری را مصرف می کنند. برخی دیگر رویکرد منعطف تری دارند و ممکن است مقادیر کمی از موارد زیر را در طول روز بخورند:
آجیل
دانه ها
حبوبات
سبزیجات
به طور کلی رژیم های غذایی مبتنی بر میوه بسیار محدود کننده هستند و مواد مغذی اصلی مورد نیاز بدن را تامین نمی کنند، همچنین برای برخی از افراد پیروی از رژیم های غذایی بسیار محدود به رابطه ناسالم با غذا کمک می کند.
خلاصه
رژیم غذایی میوه بیشتر شامل میوه های خام است، اما برخی افراد مقادیر کمی آجیل، دانه، سبزیجات و غلات نیز به آن اضافه می کنند. میوه منبع بسیار خوبی از ویتامین ها، آنتی اکسیدان ها و فیبر است. با این وجود، یک رژیم غذایی حاوی میوه بیشتر می تواند منجر به کمبود مواد مغذی و مشکلات جدی پیرامون سلامتی شود.
به عنوان مثال، یک رژیم غذایی حاوی پروتئین کم است و منجر به افزایش قند خون می شود. به همین دلیل رژیم غذایی مناسب برای فرد مبتلا به دیابت نیست. هر کسی که رژیم غذایی میوه ای را دنبال می کند باید نخست با پزشک مشورت کند. اکثر پزشکان رژیم غذایی میوه ای را برای طولانی مدت توصیه نمی کنند زیرا طیف وسیعی از مواد مغذی مورد نیاز بدن را شامل نمی شود.