به گزارش سایت خبری پرسون،
نمایندگان در نشست علنی امروز (سه شنبه، 24 اسفند ماه) مجلس شورای اسلامی با 155 رأی موافق، 70 رأی مخالف و 3 رأی ممتنع از مجموع 232 نماینده حاضر در جلسه با کلیات طرح نسخ قانون تغییر ساعت رسمی کشور موافقت کردند.
متن طرح به شرح زیر است:
ماده واحده:قانون تغییر ساعت رسمی کشور مصوب 31 مردادماه 1386 مجلس شورای اسلامی نسخ می گردد و ساعت رسمی کشور به قبل از این قانون برمی گردد.
مجید انصاری گزارش یک شوری کمیسیون اجتماعی در خصوص طرح نسخ قانون تغییر ساعت رسمی کشور را قرائت کرد و گفت: ایده تغییر ساعت برای اولین بار در سال 1895 مطرح و کشور آلمان برای اولین بار در جنگ جهانی اول به منظور صرفه جویی در مصرف انرژی در سال 1916 اجرا کرد و سپس کشورهای دیگری وارد این چرخه شدند.
نماینده مردم ممسنی و رستم در مجلس با اشاره به اینکه کاهش مصرف انرژی و جلوگیری از جرائم از جمله دلایل موافقت با تغییر ساعت رسمی است، ادامه داد: برخی افراد کاهش مصرف انرژی به واسطه تغییر ساعت را برخلاف تحقیقات به عمل آمده می دانند که براساس این تغییرات تغییر ساعت در سلامت افراد تاثیر دارد و کاهش 40 دقیقه ای مدت زمان خواب از جمله نقاط ضعف این اقدام است و تصادفات عصر گاهی را افزایش می دهد.
وی ادامه داد: اخیرا اتحادیه اروپا با رأی قاطع به کشورهای عضو فرصت داده تا در مدت زمان مشخص در خصوص تداوم و یا پایان تغییر ساعت اعلام نظر کنند و خواستار بررسی جنبه های انسانی این اقدام شده است.
انصاری خاطرنشان کرد: حدود 70 کشور و 80 درصد جمعیت جهان از قانون تغییر ساعت استفاده نمی کنند و در کشورهای آسیایی مانند چین، ژاپن و کره جنوبی و کشورهای اسلامی به دلیل تعویق ساعت صرف افطار و شام این قانون اجرا نمی شود.
تغییر ساعت رسمی الگوبرداری از کشورهای خارجی است/عدم تغییر ساعت مطالبه جدی مردم است
ابوالفضل ابوترابی در موافقت با کلیات طرح نسخ قانون تغییر ساعت رسمی کشور، گفت: این قانون وارداتی است و از کشورهای اروپایی الگوبرداری شده؛ در سال 2019 کشورهای اروپایی و پارلمان اروپا عدم تغییر ساعت رسمی را تصویب کردند و با وجود اینکه این قانون وارداتی است و کشورها به این نتیجه رسیدند که فایده ای ندارد اما ما همچنان بر آن اصرار داریم.
وی ادامه داد: دانشگاه شیکاگو براساس مطالعات 11 ساله برآورد کرده که تغییر ساعت نه تنها هیچ خاصیتی از لحاظ اقتصادی ندارد بلکه آسیب هایی مانند افزایش استرس، بستری در بیمارستان، تصادفات و بی نظمی های اجتماعی را در پی دارد.
ابوترابی یادآور شد: 80 درصد مردم دنیا و 70 درصد کشورها ساعت را تغییر نمی دهند؛ نمی توان کائنات را تغییر داد و نباید با تغییر ساعت کشور را دو قطبی کرد دولت می تواند بدون تغییر ساعت، یک ساعت زودتر مشاغل دولتی را شروع کند و تغییر ساعت هیچگونه توجیه اقتصادی ندارد.
سیدسلمان ذاکر نیز در موافقت با کلیات طرح مذکور، با تاکید بر اینکه موضوع عدم تغییر ساعت رسمی کشور مطالبه جدی مردم است، گفت: مردم تاکید دارند که تغییر ساعت باعث افزایش استرس و سردرگمی آن ها می شود بنابراین باید به این مطالبه و خواسته مردم توجه جدی داشته باشیم.
وی با بیان اینکه تغییر ساعت رسمی الگو گرفته از کشورهای خارجی است، افزود: این کشورها برای خودشان دلایل خاصی داشتند و حتی برخی از آن ها می گویند در کاهش مصرف انرژی هیچ تاثیری نداشته است؛ برخی دستگاه ها تاکید دارند تنها یک تا یک و نیم درصد موجب کاهش اتلاف انرژی می شود در حالی که نظم خانواده ها را بهم می ریزد و ساختار شکنی ایجاد می کند بنابراین نباید به اشتباه خود اصرار ورزیم و دستگاه ها و وزارت نیرو باید برای کاهش مصرف انرژی برنامه داشته باشند.
عباس گودرزی همچنین در موافقت با کلیات طرح نسخ قانون تغییر ساعت رسمی کشور، گفت: نمایندگان مخالف طرح ضد و نقیض هایی را مطرح کردند و می گویند که از کجا می دانید خواست مردم عدم تغییر ساعت رسمی است، مگر قرار است هرکاری را به رفراندوم بگذاریم نیاز است در بین مردم حاضر شوید و حرف آن ها را بشنوید. این موضوع نظم زندگی مردم را به هم ریخته است.
وی با بیان اینکه تغییر ساعت رسمی الگوبرداری از کشورهای خارجی است، تصریح کرد: این موضوع مناسبات زندگی را بهم ریخته و حتی قانونی که برای تعالی خانواده تدوین کردیم را با مشکل مواجه می کند؛ حضور پدر باید در کنار فرزندان و خانواده احساس شود.
نماینده مردم بروجرد و اشترینان در مجلس یازدهم یادآور شد: اگر دولت دغدغه مصرف انرژی را دارد نیاز است یک ساعت زودتر کار کارمندان را آغاز کند و با تصویب این طرح به سرگردانی مردم پایان دهیم و باید برای تقویت مناسبات اجتماعی و ایجاد نظم در ساعات شرعی و زندگی مردم تصویب این موضوع را مورد توجه قرار دهیم.