چه زمان می توان به زندگی بدون کرونا فکر کرد؟

همزمان با شیوع ویروس کرونا، تغییر عادت‌ها، سبک زندگی و مشکلات اقتصادی، تصویرمهم و مبهمی در ذهن بسیاری از ما نقش بسته و آن تصویری از دنیای بدون کرونا یا زندگی پس از آن است.
تصویر چه زمان می توان به زندگی بدون کرونا فکر کرد؟

به گزارش سایت خبری پرسون، ارزیابی دکتر مسعود یونسیان، اپیدمیولوژیست و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران در مورد وضعیت ایران در مقایسه با وضعیت کشورهای دیگر در مورد مقابله با ویروس کرونا می‌گوید: «انتظار می‌رفت تا پایان هفته جاری، روند نزولی را تجربه کنیم. البته در واقع از دو روز قبل هم این تجربه را داشتیم و اگر به همین صورت پیش برود و تعداد موارد منجر به فوت مبتلایان کمتر باشد، می‌توان با قطعیت گفت که پیک مرگ را پشت سر گذاشته‌ایم.

با توجه به اینکه درصد وسیعی از جمعیت کشور در موج‌ اُمیکرون مبتلا شده‌اند و این مبتلایان اگرچه هم در واکسینه‌شده‌ها و هم در غیر واکسینه شده‌ها رخ داده؛ اما در افراد غیرواکسینه هم از نظر فراوانی؛ نسبت ابتلا بیشتر بوده. ضمن اینکه در افراد واکسینه عمدتاً ابتلا به بیماری منجر به بستری نشده است.

یونسیان می‌گوید بررسی‌ها نشان می‌دهد که در نهایت واکسیناسیون تاثیر زیادی در پیشگیری از ابتلای شدید افراد به بیماری دارد. ضمن اینکه تعداد بالای ابتلاها هم به‌مثابه یک واکسن عمل می‌کند. به گونه‌ای که شاید در یک برآورد تخمینی بتوان گفت نیمی از جمعیت کشور به اُمیکرون مبتلا شده‌اند که می‌تواند مانند یک واکسن بسیار مؤثر در برابر بیماری عمل کند.

انتظار موج دیگری نداریم

به گفته یونسیان، تا ماه‌های آینده اگر سطح ایمنی کاهش پیدا نکند، انتظار موج دیگری نمی‌رود. اگر جهش جدیدی هم ایجاد نشودکه اوضاع بهتر خواهد شد. البته به وجود نیامدن جهش‌های جدید هم زمانی حاصل می‌شود که کل دنیا بتوانند به واکسن‌های مناسب و کافی و حداقل دو دوز دسترسی پیدا کنند.

اگر این مهم حاصل شود که به نظر می‌رسد درحال حرکت به این سمت هم هستیم احتمال پیدایش موج جدید هم کاهش پیدا می‌کند.

آیا بیماری فروکش خواهد کرد؟

به گفته این اپیدمیولوژیست، اینکه بیماری کاملا فروکش کند و کلا از جامعه پاک بشود، احتمال دور از ذهنی است. اما این بیماری به تدریج به مرحله‌ای خواهد رسید که به‌اصطلاح می‌توانیم با آن کنار بیاییم و فعالیت‌های خودمان را از سر بگیریم.

اما همیشه باید هوشیاری‌هایی در خصوص ابتلا به این بیماری داشته باشیم و حداقل در شرایطی که خودمان دچار علائم هستیم یا به نوعی ناقل حساب می‌شویم، کمترین میزان حضور را در جامعه داشته باشیم.

ضمن اینکه در حالت کلی همچنان باید رعایت فاصله فیزیکی و استفاده از ماسک را فراموش نکنیم. البته به‌محض اینکه دنیا به حد قابل‌قبولی از واکسیناسیون برسد؛ بر اساس پیش‌بینی‌های صاحب‌نظران تبدیل به وضعیتی مثل آنفلوآنزا خواهد شد که هرچند سال از دنیا دچار طغیانی می شود که جای نگرانی نیست.

در مواقع خاص مانند تعطیلات نوروز که جابه‌جایی‌های وسیع جمعیت اتفاق می افتد نباید همه چیز را فراموش کنیم و حتما باید حد وسطی را رعایت بکنیم. استفاده از تهویه مناسب خیلی مهم هست. حضور در فضاهای بسته نیر موضوع مهم دیگری است که باید به آن توجه شود.

استفاده از تجربه کشورهای موفق هم می‌تواند به این موضوع کمک کند.

از جمله این کشورها می توان به استرالیا اشاره کرد. هنگ‌کنگ هم موارد خیلی انگشت‌شماری مبتلا داشته و حتی می‌توان گفت تا پیش از این موجی را تجربه نکرده بودند، درحالی‌که در همین بهمن و اسفند ماه در حال تجربه موج نسبتاً قابل‌ملاحظه‌ای است، البته تعداد موارد مبتلا به ۲۵۰ نفر هم نمی‌رسد.

مالزی هم کشور دیگری است که موج های سختی مانند دلتا را تجربه نکرده است، ولی در حال حاضر روزانه ۳ هزارمورد جدید اُمیکرون دارد. موارد ابتلا کشور نیوزیلند هم بسیار کم بوده است؛ ولی الان روزانه بیش‌از ۲۵ هزار مورد مبتلا دارد. ضمن‌آنکه چین هم در این زمینه موفق عمل کرد.

387711

سازمان آگهی های پرسون