به گزارش سایت خبری پرسون، نبیاله عشقیثانی تحلیلگر مسائل اجتماعی نوشت: سازمان بهداشت جهانی چهارم فوریه هر سال را که امسال مصادف با پانزدهم بهمن است بهعنوان روز جهانی سرطان نامگذاری کرده است تا توجه مسئولان کشورها، متولیان امور بهداشت و درمان، متفکرین جامعه مدنی، فرهیختگان، ارباب رسانهها، شبکههای اجتماعی، خیرین ونیکوکاران ودیگر آحاد جامعه را به این بیماری بسیار خطرناک جلب کند، بیماری که دومین علت مرگومیر انسانها بعد از بیماریهای قلبی وعروقی است.
در ایران از اول تا هفتم بهمن ماه به مناسبت هفته سرطان برای اطلاعرسانی و پیشگیری از سرطان کمپینها ومراسمات متعددی توسط وزارت بهداشت و تشکلهای غیردولتی از جمله شبکه سرطان و موسسههای خیریه حوزه سرطان برگزار میشود که از عموم رسانهها بهخصوص رسانهملی انتظار میرود با اطلاعرسانی عمومی سهم خود را در این مهم به انجام رسانند. آژانس بینالمللی تحقیقات سرطان اعلام کرده که در جهان سالیانه بیست میلیون نفر به بیماری سرطان مبتلا میشوند که حدود ده میلیون نفر آنها فوت میکنند.
دکتر مطلق رئیس اداره مبارزه با سرطان میگوید در ایران سالیانه حدود ۱۱۲هزار نفر به بیماری سرطان مبتلا میشوند که در صورت تشخیص زودهنگام، بیشتر آنها قابل درمان هستند و اضافه میکند، بیماری سرطان در کشور رو به افزایش است بهطوریکه در پانزده سال آینده۸۰درصد مرگ ومیرها در رابطه با سرطان خواهد بود. متاسفانه در کشور ما بیماری سرطان با وجود تلفات انسانی بسیار بالا وهزینههای غیرقابل تامین برای مبتلایان و بستگان توسط مسئولان وزارت بهداشت ودرمان بهعنوان یکی از بیماریهای خاص به رسمیت شناخته نشده است. سازمانهای بیمهگر هم هزینه داروهای سرطان که بسیار بالاست و شامل نسخههای چند میلیونی میشود را بهعهده نمیگیرند در حالی که هیچ فرد بیماری در شرایط معمول قادر به تامین هزینههای درمان این بیماری نیست و ین به معنی فروش وسایل زندگی، اخذ وام بانکی و قرض از آشنایان و بستگان است.
در شرایطی که امید به درمان کم و وقوع مرگ در اثر این بیماری بسیار بالاست. از سوی دیگر وقتی دهکهای پایین جامعه که هر روز به تعدادشان افزوده میشود دچار بیماری سرطان میشوند و میبینند که قادر به پرداخت هزینههای این بیماری نیستند، ساختار خانواده ایشان دچار مشکل میشود و ناچار به موسسههای خیریه و سمنهای حوزه سرطان مراجعه میکنند در حالی که این موسسه هم امکانات وتوان محدودی دارند وجوابگوی نیازهای همه بیماران نیستند.
اینجانب بهدلیل حضور در موسسه خیریه فرهاد (حامی زنان خودسرپرست مبتلا به سرطان) و عضویت در هیاتمدیره شبکه ملی تشکلهای مردمی وموسسههای خیریه حوزه سرطان از نزدیک با این بیماران ومشکلات متنوع درمانی وخانوادههایشان آشنا هستم و روزی نیست که گزارشهای تاثر برانگیز ونگرانکننده توسط مددکاران اجتماعی این موسسهها وبروز مشکل در ساختار این خانوادهها واصل نشود وتاثر همگان را بر نینگیزد. متخصصان حوزه سرطان دلیل ابتلا افراد به بیماری سرطان را عواملی مثل مصرف سیگار، هرنوع دخانیات، الکل، کمتحرکی، چاقی، آلودگی هوا، استفاده ازغذاهای فستفودی، گوشت قرمز فرآوری شده، میدانند که برخی مواقع با علائمی مثل خستگی مداوم، تهوع، استفراغ همراه میشود.
البته وجود استرس را موثرتر میدانند. بنابراین دقت نظر در این موارد و رعایت وانجام غربالگری به موقع، جلوگیری از بروز استرس ونگرانیهای مستمر وآزاردهنده و اصلاح سبک زندگی در پیشگیری ازسرطان خیلی موثر است. با عنایت به اینکه درصدی از سرطان زمینه ارثی دارد، به همه کسانی که سابقه بیماری سرطان در خانوادهشان وجود دارد، توصیه میشود بیشتر مراقب سلامت خود باشند و سعی کنند با رعایت نکات پیشگفته، انجام غربالگری وآزمایشهای تشخیصی بهنگام از ابتلاشان به این بیماری پیشگیری نمایند. از دولت و مجلس هم انتظار میرود در این ایام که بودجه کشور در حال بررسی وتصویب است برای انجام پروژههای پیشگیرانه و تامین داروی بیماران مبتلا به سرطان منابع کافی اختصاص دهند وبیمهها را به پذیرش هزینههای بیماران سرطانی وادار نمایند.
توجه: مطلب مندرج صرفا دیدگاه نویسنده است و رسانه پرسون در قبال آن هیچ موضعی ندارد.
منبع: آرمان ملی