فقدان شفافیت مسئولان و مخفی کاری مردم

شفاف‌سازی هویت و چهره آشکار یک کشور برای ملتش و جهانیان است. اگر مسئولان دست به شفاف سازی نزنند و مسائل و موضوعات را برای مردم دقیق تبیین نکنند در مقابله با آن، مردم آن کشور نیز دست به مخفی کاری و پنهان سازی می‌زنند. در این مورد نظر خوانندگان را به نکات زیر جلب می‌نمایم.
تصویر فقدان شفافیت مسئولان و مخفی کاری مردم

به گزارش سایت خبری پرسون، داود علی بابایی پژوهشگر مسائل اجتماعی نوشت: متأسفانه کشور ما در جهان از جهت شفافیت و شفاف سازی رتبه بالای 100 را یدک می‌کشد. این عدم شفافیت مشکلاتی را در تمام ابعاد فرهنگی و سیاسی و اقتصادی و اجتماعی به همراه می‌آورد. مثلا مالیات نمی‌دهند یا برای پرداخت مالیات درآمد حقیقی خود را بیان نمی‌کنند. زمانی که گفته می‌شود اموال خود را معرفی کنید از این کار امتناع می‌ورزند.

چرا بعضی چند دفترچه بیمه دارند. چرا بعضی از مردم با اینکه مستحق گرفتن یارانه عادی و یارانه معیشتی نیستند باز سعی می‌کنند آن را دریافت کنند.

عدم شفافیت در ابعاد مختلف باعث می‌شود که آمار و ارقام حقیقی از وضعیت سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی کشور در دست نباشد، مثلا هنوز مسئولان نمی‌دانند باید به چه تعداد مردم از کدام دهک‌ها یارانه عادی و یارانه‌های معیشتی بپردازند یا هنوز دولت دقیق نمی‌داند نرخ بی‌سوادی در کشور چند درصد است و نیز نرخ بیکاری در جامعه چند درصد می‌باشد و یا آمار حقیقی از نرخ تورم ارائه نمی‌دهد و یا نمی‌داند خط فقر عادی و خط فقر سیاه چه میزان است.

دولت هنوز نمی‌داند هزینه خانوار و درآمد خانوار شهری و روستایی در کشور چقدر است یا دولت به‌طور شفاف اعلام نمی‌کند، درآمدهای بودجه سالانه از کجا و به چه صورت تأمین می‌شود و این بودجه چگونه هزینه می‌شود. همیشه زیربنای اقتصادی یک کشور آمار بوده است یا اینکه هنوز اهل فرهنگ صددرصد نمی‌دانند نرخ مطالعه سرانه هر ایرانی چقدر است و تیـــراژ کتاب‌ها در ایــران چقـــدر می‌باشد یا چه تعداد از مردم دفترچه بیمه دارند. یا در مورد اقتصاد کلان کشـور آمــار و ارقام حقیقی ارائه نمی‌شود و در مسائـل اجتماعی هنوز مشخص نیست چــه تعداد جوان مجرد در کشور وجــود دارد و چه تعداد افـراد متأهل وجود دارد.

چه تعداد جوان آمــاده ازدواج وجود دارد و حتی آمار حقیقــی ازدواج و طلاق را در کشور اعلام نمی‌کننــد. به همین سبب چون شفاف سازی و شفافیت وجود ندارد پس به دنبال آن مخفی کاری مردم را در اطلاعات و داده‌ها به‌همراه دارد.

اگر دولت بخواهد مطلع شود در کشور چند واحد صنفی وجود دارد و از این تعداد چه مقدار از آنها تولیدی و چه مقدار توزیعی و خدماتی می‌باشند، نمی‌تواند آمار حقیقی ارائـــه دهد. علـــت آن این است که چون مردم اعتماد لازم ندارند که به‌طور شفاف اطلاعات فردی و خانوادگی خود را در اختیار دولت قرار دهند دست به مخفی کردن اطلاعات کسب و کار و خانواده خود می‌زنند. اگر مسئولان دست به شفاف سازی بزنند، مطمئنا مردم هم دست از مخفی کاری برمی‌دارند و با مسئولان همکاری می‌کنند. برای ساختن یک مدینه فاضله، شعر زیر مصداق این موضوع است:
آنکه حساب پاک است
از محاسبه چه باک است

توجه: مطلب مندرج صرفا دیدگاه نویسنده است و رسانه پرسون در قبال آن هیچ موضعی ندارد.

منبع: آرمان ملی

380723

سازمان آگهی های پرسون