به گزارش سایت خبری پرسون، حسن بهشتیپور تحلیلگر مسائل بینالملل نوشت: طرف مقابل هم درخواست کرده که ایران تعهدات خود را به اردیبهشت ۹۸ برگرداند، تولید اورانیوم فلزی و غنیسازی ۶۰ و ۲۰ درصد را متوقف و به میزان تعیینشده در برجام برساند و درباره موضوعات دیگر هم حتی درخواست مذاکره دارند. همه اینها نشان میدهد که انتظارات حداکثری است و همین انتظارات حداکثری مذاکرات را پیچیده و طولانی خواهد کرد. دو طرف باید سطح انتظارات را کاهش دهند تا به نتیجه برسند، یکی از راههای نزدیک شدن به توافق هم این است که دو طرف درباره مسائلی که برایشان مهم است به توافق برسند.
مثلا آمریکا یک اقدام و ایران هم در مقابل یک اقدام انجام دهند. مثلا آنها پولهای بلوکه شده ایران را آزاد کنند و ایران هم غنیسازی ۶۰ درصد را تعلیق میکند. به همین ترتیب هم اقدامات پیش برود. در هر صورت در زمان ورود به جزئیات مذاکرات، خواستهها، مطالبات و پیشنهادات مختلفی مطرح میشود که از آنها اطلاع نداریم و باید دید که هیاتها در مذاکرات امروز به نتیجهای خواهند رسید.
رژیم صهیونیستی برای ایجاد خلل در مسیر مذاکرات و انجام تهدیدها و طرح موضوعاتی چون پلن بینیز کارشکنیهایی دارد. این رژیم با هر نوع توافق بین ایران و آمریکا به ویژه در حوزه هستهای مخالف است و همواره به بهانههای مختلف ادعاهای زیادی درباره هستهای شدن ایران مطرح میکنند. آنها از همه امکانات خود برای تاثیرگذاری بر کشورهای دیگر استفاده میکنند تا برجام دوباره احیا نشود. تهدیدهایی هم که این روزها انجام میدهند یک نوع فضاسازی و یک عملیات روانی است و چندان جدی نیست.
ایران اگر بتواند افکار عمومی داخلی را توجیه کند و بر افکار عمومی در خارج از کشور نیز تاثیر بگذارد، گام بزرگی برای موفقیت در مذاکرات برداشته است. همه طرفها اکنون از قدرت رسانه استفاده میکنند که حتی میتواند بر روی مذاکرهکنندگان هم تاثیر مثبت یا منفی بگذارد. به اعتقاد من مذاکرات باید حتما پیوست رسانهای هم داشته باشد. طرفهای دیگر اکنون از ظرفیت تمام شبکهها استفاده میکنند و در خلال مذاکرات سعی دارند از این طریق علیه ایران فضاسازی کنند. ما نیز برای اقناع افکار عمومی، برای بیان اهداف مذاکرات و مطالب تاثیرگذار، باید وضعیت خود را از این طریق برای همگان تبیین کنیم.
توجه: مطلب مندرج صرفا دیدگاه نویسنده است و رسانه پرسون در قبال آن هیچ موضعی ندارد.
منبع: آرمان ملی