به گزارش سایت خبری پرسون، برای اولین بار دو بذر گوجه فرنگی و طالبی در کشور توسط محققان دانشگاه تهران به مرحله تجاری سازی رسید، برای تولید این بذر 6 سال خالص سازی و گزینش صورت گرفته و پس از انتخاب بهترین فنوتیپها، اصلاح نهایی بذر انجام شده است.
این نوع اصلاح نبات به مدل طبیعی نزدیکتر است و به این دلیل با نوع مدل معروف آن یعنی تراریخته که این روزها خیلی سرو صدا کرده و از نظر کارشناسان برای سلامتی مضر است، بسیار متفاوت میباشد.
ایران بیش از 90 درصد در تامین نیاز بذر هیبرید وابسته به واردات بود و با تجاری سازی این بذور بخش زیادی از نیاز کشور به واردات بذر برطرف خواهد شد.
از ویژگی های بذر هیبرید، مقاومت به ویروس و قارچ، یکنواختی محصولات تولید شده و بازار پسندی آن است.
بذر از فاکتورهای مهم در بخش تولید است و برای افزایش تولید باید خوداتکایی در بذور به حداکثر برسد، ایران تقریبا در تامین سایر بذور مشکل خاصی ندارد و عمده مشکل در تامین بذور سبزی و صیفی است.
منبع: فارس