به گزارش سایت خبری پرسون، مهدی چمران در پایان بیست و نهمین جلسه علنی شورای شهر تهران در جمع خبرنگاران گفت: امروز به مناسبت گرامیداشت روز جهانی معلولین از معلولین دعوت شد که به شورا بیایند و مسائل و مشکلات و پیشنهادات خود را مطرح کنند. بی تردید شهر باید برای معلولین هم به خوبی قابل استفاده باشد و همانگونه که دیگران از شهر استفاده میکنند آنها هم استفاده کنند.
وی افزود: در جلسه امروز یکشنبه سالگرد شهادت سردار اکبر نجفی پدر سرکار خانم نجفی عضو شورا بود که یاد و نام این سردار را نیز گرامی داشتیم. پس از آن تذکرات اعضا مطرح شد که از جمله تذکرات مهم در مورد نحوه انتخابات و همچنین نحوه ارائه تذکرات بود که اگر مشکلی داشته باشد قطعا حل و فصل خواهد شد.
چمران ادامه داد: امروز دو نفر برای کمیتهای که برای شرایط سخت کرونایی تصمیم گیری میکند و بستههای تشویقی را پیشنهاد میدهد انتخاب شدند که آقایان کاشانی و مظفر مسئولیت عضویت این کمیته را بر عهده گرفتند. پس از این موضوع بررسی باغات در دستور کار قرار گرفت.
رئیس شورای شهر تهران درباره انتصابات گفت: انتصابات شرایطی دارد و باید این شرایط رعایت شود. بی تردید اگر این شرایط توسط شهرداری رعایت نشود شورا تذکر می دهد. در حقیقت در حال حاضر خود شهرداری شرایطی را اضافه تر تدوین کرده و آن را ابلاغ کرده که برخی اعضا معتقدند این شرایط ابلاغی با قانون مغایرت دارد. لذا مقرر شد این مغایرت ها اصلاح و به شهردار تهران منعکس شود تا در آئین نامه ای که تدوین کردند در صورت وجود مغایرت اصلاح انجام شود.
چمران در پاسخ به سوالی در خصوص تعطیلی نمایشگاه های پر مخاطب در محل نمایشگاه های بین المللی تهران نیز افزود: شب گذشته با رئیس پلیس تهران صحبت کردم قبلا اعلام شده بود که نمایشگاه های پر مخاطب در این محل تشکیل نشود. این موضوع عین توافقی است که در سال ۱۳۸۴ با حضور رئیس جمهور وقت، شهردار و رئیس پلیس وقت تهران امضا شد.
وی تاکید کرد: یکی از اولین بندهای این توافقنامه این بود که نمایشگاه های پر ازدحام در آنجا برگزار نشود. در آن هنگام یک بار نمایشگاهی در مورد اتومبیل برگزار شد که بسیار پر مخاطب بود به شکلی که مردم در بزرگراه شهید چمران اتومبیل های خود را گذاشتند و رفتند و فردا آمدند. یعنی تا این حد ترافیک زیاد شد که امیدی به بازگشایی در آن روز نبود.
وی ادامه داد: نمایشگاه ها و فروشگاه های بهاره و ... که پر ازدحام هستند قرار بود در آنجا تشکیل نشود. البته برگزاری این نمایشگاه ها در مرکز شهر هم فرقی نمی کند و ترافیک سنگینی ایجاد می کند. بر همین اساس مقرر شد شهرداری جایی را برای برگزاری نمایشگاه ها پیش بینی کند که بعدا با برنامه ریزی پس از ۱۳ سال نمایشگاه شهر آفتاب ایجاد شد که متاسفانه در دوره گذشته نیمه تمام ماند و آسیب های فراوانی دید و در حال حاضر نگهداری و تعمیر آن هزینه زیادی دارد تا آماده برگزاری نمایشگاه شود. البته ما این موضوع را دنبال خواهیم کرد تا نمایشگاه ها در آنجا برگزار شود تا از ایجاد ترافیک در تهران و به تبع آن ایجاد آلودگی هوا جلوگیری کنیم.
رئیس شورای شهر تهران دربخش دیگری از صحبتهای خود در پاسخ به سوالی در خصوص جلسه روز گذشته معاون اول رئیس جمهور با موضوع آلودگی هوا و مسئولیتی که به شهرداری تهران محول شده است، گفت: در این جلسه از شورا کسی دعوت نشده بود. چرا که سیستم اجرایی بر عهده شهرداری تهران است. در کمیسیون بررسی آلودگی هوا نیز چون کار اجرایی مطرح است در آنجا نیز از شورا دعوت نمیشود و از شهرداری باید حضور داشته باشند. قطعا نتایج جلسه روز گذشته توسط مدیریت شهری دنبال میشود و هر آنچیزی که قرار شده است شهرداری انجام دهد به خوبی انجام خواهد شد.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه اقدامات در دست انجام برای کاهش آلودگی هوا تاثیرگذار خواهد بود یا خیر؟ گفت: اگر بخواهیم ریشهای به این کار بپردازیم باید ریشه را در حمل و نقل و ترافیک حل کنیم. تا وقتی به این موضوع نپردازیم هر چند که این نشستها خوب است اما تنها درصدی از مشکل را حل می کند اما موضوع ریشهای حل نمیشود. باید حداقل ۲۰۰۰ دستگاه اتوبوس و ۱۰۰۰ دستگاه واگن وارد شهر شود که در آن صورت میتوان امید داشت ۳۰ درصد آلودگی هوا کاهش پیدا کند.
منبع: ایسنا