خواص شگفت انگیز نارنگی

نارنگی میوه بسیار خوشمزه پاییزی است که فواید و خواص بی نظیری را دارد، از خواص نارنگی می توان به درمان انواع بیماری ها و فواید آن در بارداری اشاره کرد.
تصویر خواص شگفت انگیز نارنگی

نارنگی یا پرتقال ماندرین یکی از اعضای خانواده مرکبات است و به طور عمده در جنوب شرقی آسیا کشت می شود. میوه نارنگی از پرتقال کوچک تر بوده، پوست آن به راحتی جدا می شود و مزه ی شیرین تری نسبت به پرتقال دارد.

سرشار از فیبرها و تسهیل گوارش

نارنگی سرشار از فیبرهای غذایی است که به عملکرد روده‌ها کمک می‌کند و به‌همین دلیل بهتر است از میوه کامل به‌جای آبمیوه استفاده شود. پکتین یکی از این فیبرهای غذایی است که در پوسته سفید اطراف پالپ میوه وجود دارد که به کاهش کلسترول خون و پیشگیری از بیماری‌های قلبی‌عروقی کمک می‌کند. دمنوش پوست نارنگی نیز برای بهبود هضم پس از صرف غذای با چربی یا قند بالا مفید است.

جلوگیری از سرطان

نارنگی شامل یک ترکیب به نام لیمونویید است. طبق گفته برخی از محققان در کره، این ترکیب لیمونویید ممکن است از گسترش سرطان خون و سرطان سینه جلوگیری کند اما لطفاً توجه کنید که این تحقیق روی حیوان انجام شده است و هنوز کشف نشده است که آیا به عنوان نتیجه ای مشابه انسان عمل می کند یا خیر.

تقویت ایمنی بدن

مواجه بدن با انواع ویروس‌ها در فصول سرد سال موجب بروز خستگی و ضعف سیستم ایمنی می‌شود. اما گنجاندن نارنگی در رژیم غذایی به‌دلیل مقدار فراوان ویتامینC در این زمینه موثر است و زمینه ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوآنزا را کاهش می‌دهد. البته برای این تاثیر مطلوب لازم است نارنگی به‌طور منظم مصرف شود.

جلوگیری از سکته

همانطور که در بالا اشاره شد، نارنگی حاوی مقدار زیادی پتاسیم است. این پتاسیم می تواند از بیماری هایی مثل لخته شدن خون جلوگیری کند. مطالعه ای بر روی بیش از 69 هزار نفر انجام شده است. نتیجه این بود افرادی که نارنگی مصرف می کنند، 19 درصد کمتر در خطر ابتلا به این بیماری مانند لخته شدن خون قرار دارند.

کمک به کاهش وزن

نارنگی کالری کمی دارد و حاوی مقدار فراوان آب است که در دوران رژیم لاغری مفید خواهد بود. البته خوردن نارنگی احساس گرسنگی بین وعده‌های غذا را نیز کاهش می‌دهد و میان‌وعده مناسبی به‌جای تنقلات شور یا شیرین است.

سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها

علاوه بر مقدار فراوان ویتامین C به‌عنوان آنتی‌اکسیدان عالی، نارنگی منبع غنی از دیگر ترکیبات آنتی‌اکسیدانی مانند فلاونوئیدها و آنتوسیانین‌هاست که با رادیکال‌های آزاد مقابله کرده و زمینه بروز بیماری‌های قلبی‌عروقی، سرطان‌ها و پیری سلولی کاهش پیدا می کند. این ترکیبات به‌دلیل تاثیر ضدالتهابی از عروق خونی نیز محافظت می‌کند.

حفظ تعادل اسیدی و قلیایی بدن

تعادل حالت اسیدی و قلیایی بدن در حفظ سلامت و بسیاری از عملکردهای بدن نقش دارد. همه خوراکی‌های ترش الزاما حالت اسیدیته در بدن ایجاد نمی‌کنند که نارنگی یکی از آنهاست. این میوه بر خلاف طعم نسبتا ترشی که دارد ph قلیایی دارد و از افزایش اسیدیته بدن و بروز واکنش‌های اکسایشی و تحلیل مواد معدنی جلوگیری می‌کند. وجود مواد معدنی مختلف مانند کلسیم، پتاسیم، فسفر، منیزیم، منگنز، آهن و مس در نارنگی نیز در تامین این نیازهای بدن موثر است.

جلوگیری از دیابت

برخی از محققان دانشگاه غربی اونتاریو معتقدند که نارنگی منبع کاملی از ترکیبات فلانوییدی به نام نوبیلتین است. این عنصر باعث سوزاندن چربی و جلوگیری از تولید چربی می شود. بنابراین، می تواند از بیماری ناشی از چاقی در بدن خود مانند دیابت نوع 2 جلوگیری کند.

371832