به گزارش سایت خبری پرسون، مواد شیمیایی گوناگونی برای افزایش زمان ماندگاری و حفظ کیفیت محصولات گوشتی استفاده میشود که یکی از پرمصرفترین آنها، نمکهای نیتریت و نیترات است؛ نمک طعام باعث خوشمزگی و ماندگاری غذا میشود.
نیترات و نیتریت مواد نگهدارندهای هستند که سبب ایجاد رنگ صورتی خوشرنگ میشوند. گوشت و فرآوردههای گوشتی امکان دارد به راحتی بر اثر میکروارگانیسمهای گوناگون آلوده شود و چنانچه وضعیت حمل و نقل و نگهداری آن مناسب نباشد، باکتریهای مولد فساد و بیماریزا رشد میکند و در آخر باعث بیماری در انسان میشود. از روی بعضی از نشانههای ظاهری میتوان فساد سوسیس و کالباس را متوجه شد.
برخی از نشانههای فاسد بودن سوسیس یا کالباس
- رنگ، بو و به صورت کلی ظاهر سوسیس یا کالباس نمیتواند نشان معتبری برای تشخیص استاندارد بودن این محصولات باشد.
- تغییر رنگ پوشش این محصولات هم میتواند نشاندهنده رشد قارچها و کهنگی این محصولات باشد.
- از خریدن سوسیس و کالباسهایی که با نامهای متفرقه که تا به حال اسمشان به گوشتان نخورده است، پرهیز کنید.
- داشتن لکههای پراکنده (سیاه، سبز روشن یا قهوهای) علامت رشد و فعالیت میکروارگانیسمها است که در بیشتر موارد به علت شرایط نامناسب نگهداری به وجود میآید.
-در بیشتر یخچالهای خانگی انواع غذاها در کنار هم قرار میگیرند، توجه کنید که سوسیس و کالباس حتماً در ظروف مناسب نگهداری شوند، چون این محصولات به علت حساس بودن، به سرعت بو و طعم دیگر غذاها را به خود جذب میکنند.
-انجماد سوسیس و کالباس سبب کاهش کیفیت و عطر و طعم فراورده میشود. افراد سعی کنند به مقدار استفاده روزانه و حداکثر سه روز خود را از فرآوردههای گوشتی تهیه و مصرف کنند.
موارد مهم هنگام خرید سوسیس و کالباس
برخی از مواردی که هنگام خرید سوسیس و کالباس باید مورد توجه قرار بگیرند عبارتند از:
- شکل ظاهری
- تاریخ تولید و تاریخ انقضا
-شماره ثبت و پروانه بهرهبرداری وزارت بهداشت
-از خریدن محصولاتی که در بیرون از یخچال نگهداری میشود باید خودداری کنید.
به جز این باید به پوشش استاندارد این محصولات هم دقت کنید درج این مشخصات بر روی بستهبندی سوسیس و کالباس علامت این است که این محصولات بعضی از فیلترهای لازم را گذراندهاند.
نگهداری از سوسیس و کالباس
سوسیس و کالباس فاسد خیلی خطرناک و بیماریزاست. یکی از علل اصلی خراب و فاسد شدن سوسیس و کالباس هم شیوه نگهداری این محصولات است. سوسیس و کالباس وکیوم شده تا وقتی که بستهبندی آنها باز نشده است ماندگاری خوبی دارند، ولی هنگامی که بستهبندی را باز میکنید این محصولات بین سه تا پنج روز خراب خواهد شد.
به همین دلیل حتما این محصولات را به اندازه احتیاج تهیه کنید و پس از باز کردن بستهبندی نهایتا در سه روز استفاده کنید. چون باکتری لیستریا در این محصولات رشد میکنند و زیاد میشوند. باید بدانید که این باکتری حتی در محیط یخچال و فریزر نیز تکثیر مییابد.