به گزارش سایت خبری پرسون، بهروزرسانی تپروت ساعت ۸:۴۵ (به وقت تهران) صبح امروز و پس از موافقت ۹۰ درصدی ماینرها و استخراهای استخراج بیت کوین بین بلاکهای شماره ۷۰۹,۴۸۸ و ۷۰۹,۶۳۲ شبکه این ارز دیجیتال با موفقیت انجام شد. تپروت اولین بهروزرسانی بزرگ شبکه بیت کوین از اوت سال ۲۰۱۷ (مرداد ۹۶) است. در آن زمان طرح بهبود سگویت (SegWit) و راهکار لایه دوم بیت کوین، یعنی شبکه لایتنینگ، بهطور همزمان راهاندازی شدند.
هدف از انجام بهروزرسانی تپروت بهبود قابلیت اسکریپتنویسی و حریم خصوصی در شبکه بیت کوین است و به همین منظور سافت فورک تپروت مفهومی را با عنوان «چکیده اطلاعات ساختاریافته در درخت مرکل» یا به اختصار «MAST» ارائه میکند.
هامپوس شوبرگ (Hampus Sjöberg)، یکی از توسعهدهندگان برجسته بیت کوین، گفته است: MAST به این خاطر که تنها بخشهای ضروری قرارداد را هنگام پرداخت نمایش میدهد، میتواند قراردادهای هوشمند را کارآمدتر و امنتر کند.
شوبرگ میگوید بهروزرسانی تپروت نشان میدهد که بیت کوین میتواند بلاک چین خود را مجدداً ارتقا دهد؛ مسئلهای که برای طول عمر شبکه بیت کوین اهمیت زیادی دارد. شوبرگ معتقد است که افزایش طول عمر شبکه «بزرگترین پیروزی» برای بیت کوین است.
شوبرگ که یکی از توسعهدهندگان کیف پول شبکه لایتنینگ بیت کوین، یعنی بلیکست والت (Blixt Wallet) است، میگوید تپروت امکان استفاده بیشتر از قابلیتهای برونزنجیرهای بیت کوین را فراهم میکند تا فشار زیادی به نودهای شبکه وارد نشود.
علاوه بر این، شوبرگ معتقد است اگر لایتنینگ پشتیبانی از تپروت را آغاز کند، MAST میتواند امنیت ساختار قدیمی این شبکه لایه دوم را بیشتر کند. توسعهدهندگان نودهای مختلف شبکه لایتنینگ چند هفته پیش در زوریخ سوئیس و در جریان رویداد الان سومیت (LN Summit) با یکدیگر ملاقات کرده بودند تا درباره بهروزرسانیهای احتمالی آینده صحبت کنند.
شوبرگ در این باره گفته است: یکی از چیزهایی که در این دیدار درباره آن بحث شد این بود که آیا بهتر است لایتنینگ را در بخشهای کوچک بهروزرسانی کنیم یا اینکه ارتقای این شبکه را بهصورت یک بسته بزرگ انجام دهیم.
بهروزرسانی تپروت این امکان را فراهم میکند تا تراکنشهای شبکه لایتنینگ ظاهری مانند دیگر تراکنشهای عادی درونزنجیرهای داشته باشد.
شوبرگ درباره اینکه چگونه ممکن است یک کانال پرداختی لایتنینگ با استفاده از تپروت در شرایط عادی تراکنشی مانند تراکنشهای درونزنجیرهای ایجاد کند، گفته است: درباره تراکنشهایی که با استفاده از تپروت انجام میشوند نمیتوان شخیص داد که آن تراکنش یک پرداخت عادی بوده یا اینکه متعلق به یک کانال لایتنینگ است. این برای تعویضپذیری و مقاومت بیت کوین در برابر سانسور مهم است.
انجام موفقیتآمیز ارتقای تپروت به «دوره آزمایش سریع» (Speedy Trial) نسبت داده میشود. دوره آزمایش سریع یک روش انجام سافت فورک است که برای تأیید به موافقت ۹۰ درصد از ماینرهای شبکه نیاز دارد.
شوبرگ میگوید: روش رأیگیری [یا همان سیگنالینگ] در دورههای بلاک ۲,۰۱۶تایی کار میکند، به این معنی که در یک دوره بلاک ۲۰۱۶تایی، ۹۰ درصد یا به عبارتی ۱,۸۱۵ مورد از ۲,۰۱۶ بلاک باید اعلام آمادگی کنند.
گفتنی است که در ژوئن (خرداد) سال جاری ماینرهای بیت کوین برای اولین بار به اجماع ۹۰ درصدی دست یافتند.
ارتقای تپروت همچنین به معنی پایان فرصت استفاده از روش دوره آزمایش سریع است و بهروزرسانیهای بعدی بیت کوین باید از روشهای دیگری برای استقرار سافت فورک در شبکه استفاده کنند.
شوبرگ با ارائه توصیههایی خطاب به توسعهدهندگان بیت کوین گفته است: تپروت دری را به سوی دنیایی از قابلیتهای جدید باز میکند، اما اولین چیزی که شخصاً دوست دارم آن را ببینم، تراکنشهای «MuSig2» است. با اینکه نباید هیچچیز را درباره بیت کوین تضمینشده بدانیم، شخصاً دوست دارم در سافت فورک بعدی بیت کوین شاهد «تجمیع ورودی متقابل امضای تراکنشها» باشم.
MuSig۲ یک طرح چندامضایی ارائهشده توسط محققان شرکت بلاک استریم (Blockstream) است که در آن برای تأیید یک تراکنش به بیش از یک امضا نیاز است.
بیت کوین در تاریخ ۱۳ ساله خود شاهد چندین هاردفورک و سافت فورک جامعهمحور بوده است. در حالی که تپروت باید ارزش خود را در ادامه ثابت کند، لایتنینگ به فتح قلههای جدید ادامه میدهد.
در ۲۸ سپتامبر (۶ مهر) شبکه لایتنینگ شاهد رشد ۱۶۰ درصدی تعداد نودها در یک بازه زمانی ۱۲ ماه بود و علاوه بر آن تعداد کانالهای پرداختی این شبکه هم از ابتدای سال جاری میلادی ۱۷۰ درصد رشد داشته است.
در ۱۱ نوامبر (۲۰ آبان) و پیش از انجام بهروزرسانی تپروت، ظرفیت شبکه لایتنینگ بیت کوین به بالاترین سطح خود در ۳,۲۲۰ واحد، معادل ۲۱۰ میلیون دلار رسیده بود.
منبع: ارز دیجیتال