به گزارش سایت خبری پرسون، مسعود فیاضی، وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش در نشست با اعضای کانون مدارس اسلامی و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گفت: یکی از آسیبشناسیهای مهم در حوزه آموزش و پرورش این است که چرا تحول ایجاد نشده است؟
وی افزود: ما نیازمند نگاه متفاوتی به مسائل آموزش و پرورش هستیم خصوصاً اینکه در برهه خاصی از انقلاب قرار داریم و یک برهه ۴۰ ساله را سپری کردهایم بنابراین باید به شکلی حرکت کنیم که در عین گرفتن جواب کوتاه مدت برای آینده هم تجربیات را باقی بگذاریم.
وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش اظهار کرد: در حال حاضر آموزش و پرورش با مسائلی رو به رو است که باید حل شود و شرط لازم است؛ رتبه بندی معلمان، تأمین نیرو، معیشت فرهنگیان از جمله مسائل مهم است که باید حل شود و اولویت دارند.
وی تصریح کرد: اما یکی از مشکلات وزرای سابق مواجهه با مسائل روزمره است که در مواجهه با آنها از ایدههای تحولی بازماندند.
فیاضی عنوان کرد: رتبه بندی عادلانهترین کاری است که مجلس در دستور کار دارد و باید به درستی اتفاق دهد و اگر اجرا شود نقطه تحول است.
وی بیان کرد: بعد از ابلاغ سند تحول به لحاظ زمینه قانونی و ریل گذاری متأسفانه آموزش و پرورش با ریل گذاری سال ۵۴ حرکت میکند و بدین ترتیب قلب یک دولت به تعبیر امام که آموزش و پرورش است با ساختارهای قدیمی کار میکند؛ پس ما نیازمند اصلاح ساختارها هستیم.
وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: تقریباً ۹۰ درصد قوانینی که ضمانت اجرایی داشته باشند به خوبی اجرا میشوند بنابراین در کنار قوانین باید ضمانت اجرای نیز وجود داشته باشد.
وی تصریح کرد: در سند تحول آموزش و پرورش ما به جزئیات مشخص شده است که در هر کاری چطور باید ما مسیر و راه را طی کنیم و باید وظایف هر نهاد و دستگاهی مشخص باشد.
فیاضی با اشاره به اینکه ما میخواهیم تحول ایجاد شود گفت: ما خواستار تحول در آموزش و پرورش هستیم؛ بدین ترتیب روح تحولی که سند میگوید تنها در کلاسهای درس تحقق پیدا میکند بنابراین باید به مدارس بازگردیم و تحول در مدارس باشد و بیشترین اختیارات باید در اختیار شورای مدارس باشد تا بتوانیم مطالبات داشته باشیم.
وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش افزود: در حال حاضر ۵۵۰ هزار کلاس داریم و اگر بخواهیم با محوریت تمرکز و مشارکت کار کنیم باید از همه ظرفیت آموزش و پرورش استفاده کنیم.
منبع: مهر