پیام تسلیت حجت الله ایوبی برای درگذشت کامبیز درمبخش

حجت الله ایوبی دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو-ایران در پیامی درگذشت کامبیز درمبخش را تسلیت گفت.
تصویر پیام تسلیت حجت الله ایوبی برای درگذشت کامبیز درمبخش

به گزارش سایت خبری پرسون، در پیام حجت الله ایوبی (دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو-ایران) به مناسبت درگذشت کامبیز درمبخش (طراح و کاریکاتوریست) آمده است:

کدام دانه در زمین فرورفت و نرست

چرا به دانه انسانت این گمان باشد

جهان فرهنگ باردیگر در سوگ نشست. و این بار مردی چشم از چهان فروبست که چشم تیزبین گوشه‌های ناپیدای زندگی بود. کامبیز درم بخش یک عمر جنبه‌های گوناگون زندگی بشر را رندانه و زیرکانه به تصویر کشید. هر اثر او لبریز بوداز پیام و نشانه‌ها.

درگذشت این هنرمند بزرگ و جهانی را به خانواده داغدارش و همه اهالی فرهنگ و هنر تسلیت می‌گویم.

کامبیز درم‌بخش (۸ خرداد ۱۳۲۱ در شیراز) طراح، کاریکاتوریست و گرافیست بود که شنبه براثر ابتلا به کرونا دیده از جهان فرو بست. او برنده چندین جایزه بزرگ معتبر جهانی است و تاکنون چند نمایشگاه مستقل از آثارش در کشورهای مختلف جهان برگزار کرده‌است.

وی از جمله نوادر هنرمندی محسوب می‌شد که در نیم سده، فعالیت‌هایش به طور مستمر ادامه داشت و دستاوردهای ارزشمندی را به دست آورد. آنچه در حوزه کاری درم‌بخش به عنوان یک هنرمند کاریکاتوریست حائز اهمیت است، جنبه شناخت جهانی از آثار اوست و امروزه در هر جای دنیا که صحبت از کاریکاتور باشد، بدون شک نام او با احترام آورده می‌شود. اوبرنده جایزه‌های مختلفی در بزرگترین و معتبرترین مسابقات بین‌المللی کاریکاتور ژاپن، آلمان، ایتالیا، سوئیس، بلژیک، ترکیه، برزیل و یوگسلاوی است.

بدون شرح، مینیاتورهای سیاه، دفتر خاطرات فرشته‌ها، کتاب کامبیز، المپیک خنده، سمفونی خطوط از کتاب‌های درم بخش است.

درم بخش در ۱۳۹ نشان شوالیه را از دولت فرانسه دریافت کرد ودر۱۳۹۷ در مراسم پایانی ششمین «جشنواره بین‌المللی هنر برای صلح» یکی از چهار هنرمندی بود که نشان عالی «هنر برای صلح» را به خود اختصاص داد. مستند سینمای کاغذی درباره آثار و زندگی کامبیز درم بخش شرح مصوری از زندگی اوست.

آثار درم‌بخش در موزه‌های هنرهای معاصر تهران، فرهنگستان هنر خانه صبا، کتابخانه ملی، مان هنر نو، موزه سندیکای گرافیست‌های ایران، موزه آوینیون پاریس، موزه کاریکاتور بازل سوئیس، موزه کاریکاتور گابروو در بلغارستان، موزه هیروشیما در ژاپن، موزه ضدجنگ یوگسلاوی، موزه کاریکاتور استامبول ترکیه، موزه کاریکاتور ورشو در لهستان و مجموعه شهرداری شهر فرانکفورت آلمان نگهداری می‌شود.

در کنار این فعالیت‌ها درم‌بخش در حوزه تبلیغات تصویرگری کتاب کودک، پوستر، فیلم کوتاه، کارت پستال، تقویم هم فعال بود وازاواسطدهه۸۰ وارد انیمیشن‌سازی هم شد. آثار وی با خطوطی ساده و سیاه روی زمینه سفید کاغذ شکل می‌گرفت و کاراکترهایی را به وجود می‌آورد که در هر تابلو روایت‌گر داستانی متفاوت و تأثیرگذار هستند.

منبع: ایلنا

369576

سازمان آگهی های پرسون