به گزارش سایت خبری پرسون، میراشرفی که برای شرکت در همایش بین المللی گمرک روسیه شرکت کرده بود در مسکو در گفت و گویی افزود: خوشبختانه کشور ما به لحاظ وسعت و مسیرهای بسیار متنوع، هیچگاه با محدودیت برای صادرات و واردات روبرو نیست و در معرض تحریم و یا محدود شدن از یک مسیر قرار ندارد چرا که مسیرهای جایگزین داریم و حتی مسیری که در مرزهای شمالی مشکلاتی برای آن ایجاد شده است موانع آن در حال مرتفع شدن هست و مشکل آن ادامه دار نیست.
وی اظهار داشت: علاوه بر زمین، ما مسیر دریایی را در خزر از طریق کشتی های «رو رو» (کشتی هایی برای حمل خودرو و سایر محموله های طراحی شده که روی چرخ قرار دارند)داریم و هم مسیر جمهوری آذربایجان، روسیه یا ترکمنستان - قزاقستان که به نحوی می توانند جایگزین شوند. هر چند که با گفت و گوهایی که داریم مشکل مسیر ارمنستان هم بزودی حل می شود.
سه میلیارد دلار ارزش صادرات و واردات به اوراسیا در یکسال گذشته
میرشریفی اظهار داشت: در یکسال گذشته به میزان دو میلیارد دلار از اوراسیا واردات و یک میلیارد دلار نیز صادرات داشتیم که مقدار قابل توجهی در تبادل تجاری با روسیه بوده است.
وی افزود: این میزان تبادل تجاری با اوراسیا نسبت به سال قبل از آن رو به رشد بوده است و با ساز و کارهای دو جانبه ای که با روسیه برای ارتقا سطح تجارت دو کشور و هم در بحث مربوط به اوراسیا داریم آینده خوبی را برای افزایش مبادلات تجاری با با روسیه و اوراسیا پیش بینی می کنیم.
عزم روسیه برای ارتقا سطح تجاری با ایران
وی با اشاره به سفر خود به روسیه که برای حضور در همایش بین المللی گمرک روسیه افزود: در خلال این همایش در مذاکراتی با که با طرف روسی داشتیم آنها عزم جزم خود را برای ارتقا سطح روابط تجاری با کشورمان اعلام کردند.
وی تصریح کرد: در همین راستا در بحث مباحت گمرکی ما سه یادداشت تفاهم و دو موافقت نامه با روسیه امضا کردیم و دو مور دیگر نیز تا آخر سال با طرف روس انجام خواهد شد.
رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت : در مباحث همکاری های منطقه ای، جمهوری اسلامی ایران، روسیه و جمهوری آذربایجان یک نشست سه جانبه برای افزایش پذیرش کالاهای ایرانی مخصوصا از طریق زمینی خواهیم داشت و بر اساس آن گشایش هایی اتفاق خواهد افتاد و ترافیک باری که هم اکنون در مرز آستارای ایران و هم در قسمت بین جمهوری آذربایجان و روسیه هست به حداقل برسد.
میر اشرفی گفت: در نشستی که یا مقامات گمرگی بلاروس و ارمنستان داشتیم آنها از عضویت کامل ایران در اتحادیه اقتصادی اوراسیا حمایت کردند.
وی تصریح کرد: در ارتباط با مشکلاتی که تبادل داده های گمرکی بین ایران و روسیه و همچنین بین اتاق بازرگانی ایران و گمرک روسیه وجود دارد قرار شد که برای رفع آن در آینده نزدیک تبادل اطلاعات به صورت الکترونیکی انجام شود.
میراشرفی اظهار داشت: در بحث زیرساختی هم گمرک روسیه با تامور عمیراتی که با گمرک جمهوری آذربایجان دارد این قول را دادند که از سایر گمرگات با ایران همکاری داشته باشند و هم از طریق دریا بتوانند کمک کنند تا ترافیک خصوصا برای کالاهای صادراتی از ایران و کالاهای ما که از اوراسیا و روسیه به اروپا ترازیت می شود تا حد زیادی مرتفع شود.
فعالان اقتصادی مجاز برای استقاده از مزایای کریدور سبز گمرکی به سایت گمرک ایران رجوع کنند
رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران گفت: یکی از مواردی که گمرک ایران و روسیه تفاهم کردند بحث تبادل فعالان اقتصادی مجاز بود که ما نزدیک به 300 شرکت با فعالیت اقتصادی مجاز را به روسیه معرفی کردیم و روسیه هم 166 شرکت را به ایران معرفی کرد.
میراشرفی تصریح کرد: با توجه به اینکه شرکتهای ایرانی که در حوزه های دانش بنیان فعالیت می کنند در مناطقی غیر از اوراسیا فعالیت می کنند هنوز کمتر شرکتی از شرکت های فعالان اقتصادی مجاز ما به گمرک روسیه مراجعه داشته اند تا بتوانند از مزایای کریدور سبز بهره مند شوند.
میراشرفی گفت: ما تجار ، شرکت ها و صادرکنندگان را ترغیب کردیم که به سایت گمرک ایران مراجعه کنند تا در رده فعالان اقتصادی مجاز قرار بگیرند و بتوانند از کریدور سبز روسیه تسهیلات بهتری بگیرند.
او تصریح کرد: مزایای فعال اقتصادی مجاز در این است که در واقع گمرک روسیه کنترل های ملموس و مزاحم را روی این افراد کم می کند و به گمرک روسیه به اظهار خود صادر کننده بسنده می کند که یکی از دلایل این موضوع این هست که کشور ما فعالیت اقتصادی مجاز و خوشنام بالایی دارد.
میراشرفی روز شنبه نیز در دیدار با تجار ایرانی ساکن در روسیه گفت که ما تنها کشوری هستیم که امکان عبور کریدور شمال- جنوب و شرق- غرب را داریم بنابراین ضرورت دارد که نسبت به تکمیل زیرساخت های حمل و نقل برای ارزآوری تسریع کنیم.
میراشرفی افزود: با احداث زیرساختها در خزر و همچنین حمل و نقل ترکیبی می توانیم اقتصاد خود با روسیه و اروپا را توسعه دهیم و میلیاردها دلار نصیب کشور کنیم
در این نشست، میر اشرفی رئیس کل گمرک ایران ضمن تشریح برنامه ریزی های گمرک کشور جهت تسهیل مناسبات تجاری با همه کشورها بویژه روسیه، توضیحات کاملی را در پاسخ به پرسش تجار و فعالان تجاری ارائه داد.
کاظم جلالی سفیر جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه نیز با اشاره به رویکرد سران جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه مبنی بر گسترش همه جانبه روابط دو کشور بخصوص اقتصادی و تجاری ، آخرین وضعیت تعاملات اقتصادی و تجاری بین تهران - مسکو و بستر سازی های انجام شده جهت تعمیق بیش از پیش این مناسبات را تشریح کرد.
در ادامه، تجار و فعالان اقتصادی حاضر در این جلسه با تاکید بر ظرفیت های موجود ، نکات و موضوعات مختلف مورد نظر خود در رابطه با ضرورت ارائه تسهیلات بیشتر به تجار و اصلاح قوانین جهت تسریع در فرایند ترخیص کالا در گمرکات بمنظور تعمیق تعاملات تجاری و اقتصادی بین دو کشور را یاد آوری کردند.
منبع: ایرنا