به گزارش سایت خبری پرسون، مقامهای طالبان اعلام کردهاند که مذاکرات با طرف آمریکایی در دوحه، «بهخوبی پیش رفت» و در جریان آن واشنگتن با اعطای کمکهای بشردوستانه به افغانستان موافقت کرد ولی در عین حال تأکید کرد که نباید این مسأله را با به رسمیت شناختن طالبان مرتبط کرد.
به گفته رهبران طالبان، درجریان این مذاکرات که در دوحه، پایتخت قطر، انجام گرفت و «بهخوبی پیش رفت» واشنگتن پس از موافقت با کمکهای انساندوستانه تاکید کرده است که واشنگتن در عین حال که تصمیم به ادامه این کمکها دارد اما نباید این مسئله را با به رسمیت شناختن طالبان پیوند زد .
ایالات متحده پیش از این تصریح کرده بود که این مذاکرات به هیچ وجه مقدمهای برای به رسمیت شناختن طالبان که با سرنگونی دولت مورد حمایت واشینگتن، زمام امور را در افغانستان در دست گرفته است ، نخواهد بود.
سهیل شاهین، سخنگوی سیاسی طالبان، همچنین گفت وزیر خارجه موقت حکومت طالبان در طول این مذاکرات به ایالات متحده اطمینان داد که طالبان خود را متعهد به این امر میداند که به گروههای افراطگرا اجازه ندهد تا از خاک افغانستان برای حمله به کشورهای دیگر استفاده کنند.
این درحالی است که طالبان پیشتر بحث همکاری با واشینگتن بر سر مهار گروه تروریستی داعش در افغانستان را رد کرده بود.
مقامات ایالات متحده آمریکا نیز اعلام کردند گفتگویی «روراست و حرفهای» با نمایندگان طالبان داشتهاند و در این گفتگو تأکید کردهاند که دربارهٔ طالبان «نه براساس حرفشان بلکه بر اساس عملشان» تصمیم میگیرند.
ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تصریح کرد که محور گفتگوهای یکشنبه در دوحه قطر تامین امنیت و پیشگیری از تروریسم، ایجاد امکان خروج ایمن شهروندان آمریکایی و افغان و نیز شهروندان دیگر کشورها و رعایت حقوق بشر از جمله تسهیل مشارکت زنان در اجتماع بوده است. مقامات آمریکایی هنوز از حصول توافق با طالبان سخن نگفتهاند.
پرایس همچنین گفت که طرفین بر سر شرط ایالات متحده دربارهٔ «رسیدن کمکهای بشردوستانه مستقیم به مردم افغانستان» گفتگو کردهاند.
مقامات دولت بایدن به خبرنگاران گفتهاند که هیئت آمریکایی قصد دارد طالبان را به تعهد خود در زمینه پیشگیری از تروریسم ملزم نگاه دارد و همچنین این گروه را تحت فشار خواهد گذاشت تا «مارک فرریکس»، گروگان آمریکایی را آزاد کنند.
منبع: جماران