به گزارش سایت خبری پرسون از استان زنجان، استان زنجان نیز به عنوان یکی از مهمترین استانهای صنایع فلزی کشور در تولید نقش برجستهای داشته و هنرمندان صنایع دستی نیز در خط مقدم تولید قرار دارند.
ملیله کاری یکی از این صنایع دستی است. ملیله کاری هنر اصیل و بومی زنجان است؛ درست مثل چاقو و چاروقش که همچنان نفس می کشند اما در سال های اخیر دیگر زرق و برق این تولیدات زیبا خودنمایی نمی کند و هنرمندان ملیله کار در حال منزوی شدن هستند. در صورت ادامه این روند و حل نشدن مشکلات سازندگان ملیله این هنر اصیل و قدیمی به فرمواشی سپرده خواهد شد و دیگر از این هنر چیزی به یادگار نخواهد ماند. برای گفت و گو در خصوص وضعیت ملیله کاران به سراغ عباس همامی سرپرست کارگاه ملیله سازی در زنجان رفته ایم و از ایشان سوالاتی را پرسیده ایم.
سرپرست کارگاه ملیله سازی در زنجان با بیان اینکه قیمت نقره در سال 1400 حدود ۴ برابر نسبت به سال 97 افزایش پیدا کرده است گفت: این موضوع ساخت ملیله را با مشکلات جدی مواجه کرده است.
عباس همامی سرپرست کارگاه ملیله سازی در زنجان در گفتگو با رسانه پرسون اظهار کرد: به علت افزایش ۴ برابری قیمت مواد اولیه تولید ملیله مقرون به صرفه نخواهد بود.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر مشتری جهت خرید تولیدات ملیله وجود ندارد افزود: این در حالی است که در این کارگاه انواع سینی، کاسه، سبد، سرویس چای خوری، سرویس شربت خوری، قاب عکس، بشقاب و انواع و اقسام ظروف ملیله تولید میشود.
سرپرست کارگاه ملیله سازی تاکید کرد: در حال حاضر نبود مشتری و نبود بازار مناسب جهت خرید و عرضه ملیله این کسب و کار را کساد کرده است.
همامی در پاسخ به سوالی مبنی بر مقدار سرمایه مورد نیاز جهت راه اندازی کسب و کار ملیله سازی عنوان کرد: اینک حداقل سرمایه مورد نیاز جهت ایجاد تولیدات ملیله و خرید مواد اولیه نزدیک به ۲۰۰ میلیون تومان است.
سرپرست کارگاه ملیله سازی با بیان اینکه قیمت هر کیلو نقره در سال ۹۶ معادل 5 میلیون تومان بوده است افزود: این در حالی است که امسال ارزش ریالی هر کیلو نقره نزدیک به 20 میلیون تومان می شود.
همامی با اشاره به اینکه ملیله جزو صنایع دستی و هنرهای اصیلی ایرانی محسوب میشود تاکید کرد: متاسفانه قدرت خرید مردم جهت تهیه ظروف ملیله بسیار پایین آمده است.
فاطمه شمشیرگر_استان زنجان