افغانستان جدید با ماسک فریب تغییر

این روزها مردم و کشور افغانستان بار دیگر حاکمیت طالبان را تجربه می کنند....
تصویر افغانستان جدید با ماسک فریب تغییر

به گزارش سایت خبری پرسون، فرهاد تقوامنش تحلیلگر ارشد اقتصاد سیاسی و مسایل سیاسی بین الملل در یادداشتی نوشت: این روزها مردم و کشور افغانستان بار دیگر حاکمیت طالبان را تجربه می کنند. طالبان در اولین مرحله کسب قدرت چهره ای خشن و غیر مردمی با اعمالی تروریستی را به نمایش گذاشت اما در دوره جدید سعی زیادی داشته تا وانمود کند این طالبان کاملا با گذشته تفاوت می کند. ادعایی که حداقل بر اساس برخی گزارش ها خلاف آن را ثابت می کند. طالبان در روزهای اخیر با کمک نیروهای خارجی به پنجشیر حمله کرد و درخواست های صلح احمد مسعود را نپذیرفت. تداوم درگیری ها به سود مردم مظلوم افغانستان نیست. اصرار بر تداوم جنگ و بی توجهی به وحدت و انسجام ملی در افغانستان یادآور همان طالبان گذشته است. تا دیر نشده طالبان باید در عمل نشان دهد که نوع تفکر حکومت داری آنها تغییرات ماهوی پیدا کرده است.

با اینکه در داخل کشور برخی مواضع دخالت ایران در افغانستان و حمایت از پنجشیر را تشویق می کنند اما جمهوری اسلامی ایران بدرستی ضمن اعلام آمادگی برای مشارکت موثر در تحکیم ثبات در افغانستان، جهت تسهیل حل موضوعات افغانستان از طریق گفت و گوهای میان افغانان و با مالکیت افغان‌ها و همچنین کمک به اجماع منطقه ای در موضوع افغانستان تلاش می کند.. تهران در چارچوب یک سیاست اصولی و منطقی، از برگزاری انتخاباتی آزاد و با مشارکت عمومی مردم افغانستان و انتقال مسالمت‌آمیز قدرت از طریق شورای راهبری متشکل از رهبران بزرگ و سرشناس افغانستان استقبال می‌کند.

ایران اسلامی برای جلوگیری از درگیری نظامی و کوشش برای‌ تحقق حق مشارکت واقعی عمومی مردم افغانستان در سرنوشت خود تلاش می کند.

هیچ گروه و قدرتی در افغانستان بدون توجه به حقوق و مشارکت اقوام مختلف این کشور در سرنوشتشان موفق نخواهد بود تنها راهی که افغانستان برای صلح و ثبات دائمی دارد گفت‌وگوهای اصیل بین الافغانی است.

وزیر خارجه وقت جمهوری اسلامی، ماهها قبل گفته بود که "طالبان قطعا بخشی از آینده افغانستان است، ولی نه همه آن"هیچ دولت انحصارگرایی در افغانستان، آینده این کشور نیست. یک دولت فراگیر ملی با قانون اساسی، می‌تواند آینده افغانستان برای تامین حقوق مردم و اقلیت‌های این کشور باشد.

فرهاد تقوامنش/تحلیلگر ارشد اقتصاد سیاسی و مسایل سیاسی بین الملل

339312