ترکیب شورایعالی هلال پیشنهاد کننده دو نفر به رئیس جمهور

از سال 1357 تاکنون جمعیت هلال احمر ایران 12 رئیس به خود دیده است که هر کدام در بازه زمان‌های مختلفی بر مسند این سازمان نشسته‌اند. حالا با پرش دولت دوازدهم به دولت سیزدهم بسیاری از افراد منتظرند رئیس جدید این سازمان را ببینند اما او کیست؟
تصویر ترکیب شورایعالی هلال پیشنهاد کننده دو نفر به رئیس جمهور

به گزارش سایت خبری پرسون، زمانی که صحبت از کمک های بشردوستانه و فعالیت های امدادی در حوادث و بلایا می شود، ناخودآگاه ذهن ها به سمت نیروهایی می رود که کاور های سفید با برش هایی از قرمز به تن دارند. چه زلزله بیاید، چه سیل، چه کرونا و هر چه که برای عده ای تبدیل به بحران شود، نیروهای هلال احمر زودتر هر کس دیگری پای کار حوادث اند.

هلال احمر نشانی جهانی دارد که هلالش هر جای دنیا دیده شود، یک معنی ای دارد. جمعیت هلال احمر ایران نیز حالا یک سازمان غیر انتفاعی است که یکی از اعضای صلیب سرخ جهانی محسوب می شود و سازمان‌های زیرشاخه متعددی از طیف های گسترده‌ی پزشکی، بهداشتی، آموزشی و امدادی دارد. از سال 1357 تاکنون جمعیت هلال احمر ایران 12 رئیس به خود دیده است که هر کدام در بازه زمانی های مختلفی بر مسند این سازمان نشسته اند. حالا با پرش دولت دوازدهم به دولت سیزدهم بسیاری از افراد منتظرند ببینند، رئیس جدید این سازمان کیست؟ و رئیس جمهور حکم چه کسی را برای ریاست ساختمان صلح امضا می کند؟

چند وقتی است که عده ای در حال گمانه زنی برای انتخاب رئیس جدید هلال احمر هستند و گزینه هایی سر زبان ها آمده است. پیر حسین کولیوند شاید اولین نفری باشد که استعفایش باعث شد این احتمال به وجود بیاید که او حالا که دیگر نمی خواهد رئیس اورژانس کشور باشد، شاید نشستن بر ریاست جمعیت هلال احمر گزینه بعدی اوست. البته طبق شنیده‌ها شاید همین استعفا، شانس او را در رسیدن به ریاست جمعیت هلال احمر کمی کمتر کند اما او همچنان می تواند یکی از گزینه ها باشد.

فعالیت ۱۴ هزار کانون هلال در کشور
بهره‌مندی ۷۵۰ هزار نفر از خدمات هلال احمر در مقابله با کرونا

در سوابق پیرحسین کولیوند معاونت حج سازمان پزشکی حج و زیارت هلال احمر به چشم می خورد که نشان می دهد کولیوند خیلی هم از ماهیت کار این سازمان دور نیست. او یکبار شانس خود را برای رسیدن به ریاست جمعیت هلال احمر امتحان کرد اما نتوانست در میان ۲ نفر نهایی جا گیرد.

نفر بعدی می‌تواند مرضیه وحید دستجردی باشد. او کسی است که می توان تا به امروز اولین و آخرین زن وزیر جمهوری اسلامی ایران خطابش کرد و حوزه بهداشت و درمان کشور از سال 1388 تا 1391 زیر نظر او بود. نمایندهٔ دوره‌های ۴ و ۵ مجلس شورای اسلامی، مدیر روابط دانشگاهی و امور بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران دو عضویت در هیئت امنای دانشگاه علوم پزشکی فاطمیه قم از جمله سوابق کاری او است.

به نظر می‌رسد رابطه وحید دستجردی با رئیس جمهور و معاون اول رابطه خوبی باشد چرا که او از جانب مقام معظم رهبری هم مقبولیت دارد و از سال 94 تاکنون با حکم ایشان یکی از اعضای هیئت امنای کمیته امداد است. با شرایطی که ماهیت کار هلال احمر دارد و حضور در مناطق صعب العبور و حادثه دیده یکی از مهم ترین روزمرگی های این حوزه است به نظر می رسد حضور یک زن در این سازمان نتواند خیلی عملیاتی باشد اما باز هم او یکی از گزینه هایی است که عده ای از او به عنوان رئیس جمعیت هلال احمر یاد می کنند.

رئیس انجمن علمی ژنتیک پزشکی ایران نیز گزینه احتمالی برای ریاست جمعیت هلال احمر است؛ سید محمد اکرمی که فردی علمی و اجرایی است در حال حاضر علاوه بر سمت اصلی اش نایب رئیس هیأت مدیره سرپرست معاونت اقتصادی و برنامه ریزی راهبردی و عضو هیأت مدیره سازمان تدارکات پزشکی هلال احمر است. او حتی از آذرماه 1396 تا خرداد ماه 1400 رئیس مجتمع دارویی درمانی هلال ایران بود و جز افرادی است که به اصطلاح هلال احمری است و ماهیتا با کار این سازمان آشناست. مشاور اجرایی انستیتو پاستور ایران از شهریور 1387تا بهمن 1388 از دیگر سوابق کاری سید محمد اکرمی است.
رضا سعیدی هم اکنون رئیس بیمارستان جدید التأسیس عدل، وابسته به قوه قضائیه است.

اما او هم در کنار دیگر گزینه های احتمالی، احتمال دارد که رئیس جمعیت هلال احمر شود. او متولد 1348 در تهران است اما در سوابق کاری خود ریاست بر بیمارستان های مهم کشور را در کارنامه دارد. او متخصص کودکان و فوق تخصص نوزادان (طب پیرامون تولد) است و سابقه‌ای کاری هم در هلال احمر دارد، با این حساب به نظر می رسد از آن جایی که رئیس جمهور در زمان ریاست بر قوه قضائیه او را می شناسد، شانس زیادی برای هلال احمر داشته باشد.

سازمان پزشکی قانونی حالا میزبان عباس مسجدی آرانی است اما احتمال می رود در ادامه او ریاست بر جمعیت هلال احمر را تجربه کند چرا که او نیز جز افرادی است که عده ای او را رئیس آینده هلال احمر می دانند چرا که مورد اعتماد رئیس جمهور به نظر می رسد و توسط ایشان در زمان ریاست بر قوه قضائیه بر مسند پزشکی قانونی نشست. بر خلاف رقبای دیگر او سابقه فعالیت در جمعیت هلال احمر را ندارد و شاید این نکته بتواند امتیاز او را کمی پایین بیاورد.

نامزدهای طرح شده باید بتوانند بیشترین رای را در شورای عالی هلال احمر کسب کنند و به همین منظور فعالیت‌های خود را مدتی قبل از انتخابات و جلسه سرنوشت ساز آغاز می‌کنند تا بتوانند روی رای دهندگان به نفع خود اثر مثبت بگذارند. با تصویب اصلاحیه اساسنامه جمعیت هلال احمر در مجلس شورای اسلامی و با تایید شورای نگهبان، رئیس جمعیت هلال احمر توسط نمایندگان رییس جمهور،مدیران ارشد هلال-نمایندگان مجمع عمومی دو نفر را ب رئیس جمهوری پیشنهاد می کنند به مدت ۴ سال و با حکم رئیس جمهور انتخاب خواهد شد.

حالا باید منتظر ماند و دید تا نظر اعضای شورا چه کسانی است و سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور چه کسی را شایسته این جایگاه می داند؟

منبع: تابناک

338675

نظرات شما ( 1 نظر )

علی |
جمعه 19 شهریور 140003:41
سلام کسی که بعنوان رئیس هلال احمرانتخاب میشودبایداصول هفتگانه راعمل نه اینکه وقتی بریاست میرسدحتی پیشکسوتانی که عمری خدمت ودراکثرحوادث طبیعی وغیرطبیعی حضوروتجربه ای کسب نموده رانگاه مثبتی به آنان نداشته ومصوبات رابرای آنان اجراننموده وحتی بعنوان داوطلب ازحضورشان ممانعت واستفاده ای ازاین نیرونکرده ونمیکندسالهای قبل ازپیشکسوتان درهمه مراحل استفاده همراه باجانوان خدمات بهتری برای حادثه دیدگان انجام میداندرئیس هلالا احمربایدکسی باشد تمام جوانب رادرنظرگرفته وبرای تمام اقشارخدماتی انجام وروابط رابلدباشد
    سازمان آگهی های پرسون