انتقاد شدید کاربران از اپلیکیشن "ماسک"

سرپرست تیم توسعه اپلیکیشن ماسک ضمن ارائه توضیحاتی درباره علت تاخیر در به‌ روزرسانی رنگ بندی های کرونایی در این اپلیکیشن، به انتقادات مردم نسبت به وجود اشکال در بخش تعیین وضعیت سلامت افراد براساس خوداظهاری آنها پاسخ داد.
تصویر انتقاد شدید کاربران از اپلیکیشن "ماسک"

به گزارش سایت خبری پرسون، اپلیکیشن ماسک زیر نظر وزارت بهداشت است. رنگ بندی های کرونایی شهرها همواره در اپلیکیشن ماسک اعلام می شود. البته حدود دو هفته است که این رنگ بندی ها در اپلیکیشن ماسک به‌روزرسانی نشده است. همچنین برخی کاربران انتقادات زیادی را به تعیین بخش بررسی وضعیت سلامت افراد براساس خوداظهاری ها در اپلیکیشن ماسک وارد کرده اند و معتقدند که ارائه اطلاعات اشتباه درباره علایم کرونا در این بخش منجر به گمراهی کاربران می شود. پاسخ تمام این انتقادات را از سرپرست تیم توسعه اپلیکیشن ماسک جویا شدیم.

اپلیکیشن ماسک از 23 مرداد به‌روزرسانی نشده است

هم اکنون 359 شهر کشور در وضعیت قرمز کرونا قرار دارند که البته این رنگ بندی از 23 مرداد در اپلیکیشن ماسک وزارت بهداشت وجود داشته و این نرم افزار به عنوان مرجع اصلی اعلام رنگ بندی کرونایی شهرهای مختلف کشور حدود دو هفته است که به‌روزرسانی نشده است. این در حالی است که از همان ماه های اول همه گیری کرونا تا کنون، اپلیکیشن ماسک حداقل هفته ای یک بار به‌روزرسانی می شد و مردم براساس به‌روزرسانی‌های آن متوجه وضعیت همه گیری کرونا در شهر خود می شدند.

علی شریفی زارچی، سرپرست تیم توسعه اپلیکیشن ماسک در گفت و گو با خبرنگاران درباره علت به‌روزرسانی نشدن رنگ بندی شهرها در این اپلیکیشن از 23 مرداد تا کنون توضیح داد: با توجه به این که کشور به مدت 6 روز در شرایط تعطیل قرار داشت و روند بستری در برخی شهرها نزولی شد، ما این هفته صبر کردیم تا شرایط جدید تا پایان هفته در شهرهای مختلف مشخص شود، اما قطعا رنگ بندی کرونا از روز شنبه آینده تغییر خواهد کرد.

وی همچنین از احتمال قرار گرفتن تهران در وضعیت نارنجی کرونا خبر داد و گفت: با توجه به روند نزولی بستری کرونا در پایتخت، احتمالا رنگ تهران از روز شنبه در شرایط نارنجی کرونا قرار خواهد گرفت. البته این مساله هنوز قطعی نشده است و نیاز به بررسی های کارشناسی بیشتر ستاد ملی کرونا و ستاد مقابله با کرونا در استان تهران دارد؛ اما نتیجه قطعی به زودی اطلاع رسانی خواهد شد.

تفاوت رنگ های قرمز و قرمز تیره در اپلیکیشن ماسک چیست؟

نکته دیگری که در این میان باید به آن توجه داشت، این است که با وجود این که در آمارهای روزانه ای که از سوی وزارت بهداشت اعلام می شود، صرفا شهرهای قرمز کرونایی مورد توجه قرار می گیرند، اما در اپلیکیشن ماسک برخی شهرها با رنگ های قرمز تیره یا قرمز تیره تر مشخص می شوند. مساله ای که از وضعیت وخیم تر شیوع کرونا و آمار بالاتر بستری های کرونایی در این شهرها حکایت دارد.

شریفی در همین رابطه توضیح داد: رنگ بندی ها در اپلیکیشن ماسک با استفاده از شاخص ریسک تعیین می شود که جزئیات فنی آن در کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا مشخص شده است. بر این اساس، اگر شاخص ریسک از عدد 4 بالاتر باشد و روند بستری همچنان صعودی باشد، شهر در وضعیت قرمز قرار می گیرد، اگر شاخص ریسک به بالای 8 برسد، شهر در وضعیت قرمز تیره قرار می گیرد و اگر هم شاخص به بالای 12 برسد، شهر در وضعیت قرمز تیره تر قرار خواهد گرفت.

سرپرست تیم توسعه اپلیکیشن ماسک ادامه داد: براین اساس از 23 مرداد که آخرین به روزرسانی اپلیکیشن ماسک انجام شده است، 132 شهر کشور در وضعیت قرمز، 88 شهر در وضعیت قرمز تیره و 139 شهر در وضعیت قرمز تیره تر قرار گرفته اند. البته باید توجه داشت که در یک هفته گذشته روند بستری در برخی از این شهرها نزولی شده است.

وی با اشاره به قرار گرفتن رنگ سیاه در اپلیکیشن ماسک در آبان 99 عنوان کرد: در پیک سوم کرونا ما به صورت موقت رنگ سیاه را به اپلیکیشن اضافه کردیم تا به مردم و مسئولان هشدار بدهیم. در همان زمان هم ابتدا 43 شهر به عنوان وضعیت سیاه معرفی شدند که همین مساله باعث تعطیلی آنها در تاریخ 5 آبان شد و در تاریخ 14 آبان نیز 46 شهر به دلیل این که ما وضعیت آنها را سیاه اعلام کردیم، تعطیل شدند. منظور از وضعیت سیاه بالاتر بودن شاخص ریسک در این شهرها از عدد 12 بود که البته بعدا قرار شد این شرایط با رنگ قرمز تیره تیر مشخص شود.

انتقاد شدید کاربران از اشتباهات بخش وضعیت سلامت اپلیکیشن ماسک

ابهام دیگری که درباره اپلیکیشن ماسک وجود دارد، این است که در این نرم افزار بخشی برای اعلام وضعیت سلامت روزانه قرار داده شده است که براساس آنها در اپلیکیشن ماسک میزان احتمال ابتلای افراد مختلف به کرونا مطابق خوداظهاری افراد، اعلام می شود و به آنها توصیه های مختلفی از جمله لزوم مراجعه به مراکز بهداشتی، ماندن در منزل یا تماس با سامانه 190 ارائه می شود.

اما نکته مهمی که باید به آن توجه داشت، این است که حتی در شرایطی که فرد طبق خوداظهاری خود هیچ علامتی از ابتلا به کرونا ندارد نیز در اپلیکیشن ماسک وزارت بهداشت، به آن فرد توصیه می شود که در منزل بماند، اما در برخی زمان ها هم با وجود این که افراد دارای علایم مختلف ابتلا به کرونا هستند، در اپلیکیشن ماسک احتمال ابتلای آنها به کرونا تشخیص داده نمی شود؛ موضوعی که نه تنها منجر به سردرگمی مردم می شود، بلکه اعتماد مخاطبان به این نرم افزار وزارت بهداشت را نیز کاهش می دهد.

این مساله را نیز با سرپرست تیم توسعه اپلیکیشن ماسک در میان گذاشتیم و او پاسخ داد: هوش مصنوعی اپلیکیشن ماسک براساس پروتکل هایی که از سوی کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا تعریف شده است، احتمال ابتلا یا عدم ابتلای افراد مختلف به کرونا را طبق خوداظهاری ها بیان می کند. البته آنچه در اپلیکیشن ماسک بیان می شود، صرفا در حد توصیه است و افراد باید برای یافتن پاسخ قطعی از متخصصان بهداشتی سوال کنند.

شریفی ادامه داد: ما این پروتکل ها را به گونه ای تعریف کرده ایم که کمترین اشکال در تعیین میزان احتمال ابتلای افراد به کرونا وجود داشته باشد، اما بازهم امکان وجود اشکال در بخش وضعیت سلامت افراد وجود دارد. ضمن این که ممکن است سویه های جدید کرونا علایمی داشته باشند که از قبل در این اپلیکیشن پیش بینی نشده باشد، بنابراین ما همواره در تلاش برای به‌روزرسانی و رفع اشکالات اپلیکیشن ماسک هستیم.

وی در پایان درباره علت کاهش محسوس میزان نصب اپلیکیشن ماسک در یک سال گذشته توضیح داد: در خرداد 99 حدود یک میلیون نفر اپلیکیشن ماسک را نصب کرده بودند، اما اکنون آمار نصب این اپلیکیشن به زیر 500 هزار نفر کاهش یافته است. علت این مساله نیز کاهش اعتماد مردم به این نرم افزار نیست، بلکه اصولا میزان توجه و نگرانی عمومی از کرونا در سطح جامعه کمتر شده است.

منبع:رکنا

334928

سازمان آگهی های پرسون