به گزارش سایت خبری پرسون، انتخابات شورای ششم شهر و روستا 28 خرداد سال جاری برگزار شد.این انتخابات همزمان با انتخابات ریاست جمهوری بود و مردم تهران با رأی قاطع به لیست شورای ائتلاف انقلاب اسلامی به فعالیت 21 نفر در لیست رأی قاطع و مثبت دادند. فعالیت شورای شهر ششمیها در پایتخت تقریبا از نیمه مرداد آغاز شد و مهم ترین اولویت آنها که انتخاب شهردار بود نیز انجام گرفت. اعضای شورای ششم در دومین جلسه خود علیرضا زاکانی را با ۱۸ رای از مجموع ۲۱ رای، به عنوان شهردار تهران انتخاب کردند.زاکانی بعد از تایید و حکم وزیر کشور، فعالیت خود را آغاز خواهد کرد و تا ابلاغ این حکم علیرضا جاوید سرپرست شهرداری تهران است.
درباره موضوعات مختلف در شهر تهران مانند زمان آغاز فعالیت شهردار پایتخت، انتصابات، حضور زنان در مدیریت شهری، فعالیت جوانان در شهرداری، مهمترین برنامه فرهنگی و اجتماعی شورای ششم، نامگذاری معابر و خیابانها، گرانی مسکن، حمل و نقل عمومی، نرخ کرایهها و متوفیان کرونا با علیرضا نادعلی، سخنگوی شورای ششم تهران به بحث و گفتوگو نشستیم که جزئیات آن به شرح ذیل است.
جلسه روز گذشته شورای ششمی ها در وزارت کشور/ سرانجام حکم علیرضا زاکانی
روز گذشته آقای چمران اعلام کرد جلسهای قرار است در مورد حکم علیرضا زاکانی شهردار منتخب تهران برگزار شود نتیجه جلسه روز گذشته چه بود و به چه سرانجامی رسید؟
این جلسه جزو جلسات معمول شورا و وزارت کشور برای ادامه مسیر انتخاب شهردار تهران بوده و همواره در بحث تنظیم و ابلاغ حکم شهرداران زمانی به طول میانجامد به طوری که برای ابلاغ حکم محمدباقر قالیباف در گذشته نیز حدود یک تا دو ماه تنظیم و ابلاغ حکم زمان بُرد و برای اینکه کارها به شکل قانونی پیش رود و موضوعات حقوقی نیز مورد بررسی قرار گیرد جلسات با دوستان وزارت کشور در حال برگزاری است و به محض صدور حکم علیرضا زاکانی فعالیتش در شهرداری تهران آغاز خواهد شد و ممکن است این موضوع طی یک تا دو روز آینده و در زمان فعالیت وزیر کنونی کشور آقای رحمانیفضلی باشد و یا کار توسط وزیر کشور آینده به سرانجام برسد.
انتصابات عمدتا در دوره سرپرست رخ نمیدهد
از ابتدای جلسه نخست شورای ششم معاونین مدیریت شهری گذشته گزارشهایی را در صحن شورا ارائه دادهاند آیا سرپرست شهرداری احتمال دارد که معاونین جدید منصوب کند؟
در دوره کنونی برای شهرداری تهران سرپرست انتخاب شده و مسؤولیت ارشد انتصابات عمدتا در دوره سرپرست رخ نمیدهد مگر جبرا این اتفاق رخ دهد و یا مثلا جایگاهی خالی باشد بنابراین علیرضا جاوید فعلا انتصاب خاصی را در دستور ندارد و زمانی که شهردار جدید در جایگاه خودش فعالیت را آغاز کند با رویکرد خودشان انتصابات انجام میگیرد و یا ممکن است صلاح دیده شود برخی از معاونان کنونی همچنان باقی بمانند.
انتظار شورای ششم شایستهسالاری در انتصابات است
نظر شورای ششمیها در مورد انتصابات جدید در شهرداری چیست و مدیران شهری جدید چه کسانی خواهند بود؟
ببینید قطعاً انتظار شورای ششم شایستهسالاری است. آنچه از نگاه علیرضا زاکانی برمیآید نیز قطعا چنین خواهد بود و همیشه ممکن است از چهرههای قبلی و یا کسانی که در مدیریت شهری فعالیت داشتهاند مجدد استفاده شود و یا اینکه چهرههای نو به این جمع افزوده شوند شورا مطالبه رویکردی دارد و دخالتی در نصب و انتصابات نداریم ولی قطعا انتظار شایستهسالاری وجود دارد. لذا مدیران شهرداری کسانی خواهند بود که شایستگی های لازم برای مدیریت را داشته باشند.
رویکرد کلی در مورد حضور زنان در شهردار الگوی زن فراز اسلامی است
شورای ششم تهران چقدر در زمینه حضور زنان در شهرداری تهران در پستهای مدیریتی توجه دارد؟
نقش زنان و بانوان در شهرداری، شورای شهر و به طور کلی اداره تهران حائز اهمیت است رویکرد کلی ما در این زمینه الگوی زن فراز اسلامی است. به عبارتی نه نگاه غربی افراطی و نه نگاه سنتی به این قضیه داریم. جایگاه اصلی زن در خانواده است و در جامعه هم فعالیت زن اهمیت دارد و شهر باید آمادگی برای فعالیت زنان داشته باشد و ما تلاش خواهیم کرد در این 4 سال حضور زنان در شهر را بتوانیم فراهمتر کنیم و تناسبها بیشتر شود.
تحول گرایی در شهرداری با شایستهسالاری و بهره مندی از جوانان
حضور جوانان در مدیریت شهری تهران چگونه خواهد بود و آیا رویکردی در این راستا وجود دارد؟
شالوده گام دوم انقلاب در این راستا حائز اهمیت است حضور سازنده جوانان در مدیریت شهری و در نگاه مدیریت جهادی مورد توجه است شهردار جدید پایتخت نگاه تحولگرایانه را مورد توجه قرار داده است و این مسأله با حضور جوانان شایسته پیش خواهد رفت لذا در موضوع انتصابات ابتدا مسأله شایستهسالاری و دوم استفاده از جوانان برای تحولگرایی در مدیریت شهری مدنظر است. جوانان زیادی در شهرداری وجود دارند که حتی تجربه کاری 10، 15 سال داشته و آزموده هستند که میتوان از این افراد در پستها و مسؤولیتها بهرهمند شد.
مهمترین اشتراکات شورای ششم و برنامه شهردار منتخب/ توجه ویژه به روح شهر
روز گذشته محمدرضا جوادییگانه معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران در صحن شورا حضور یافت و نقدهای فراوانی در مورد عملکرد در این حوزه مطرح شد. مهمترین برنامه شورای ششم در حوزه فرهنگی و اجتماعی چیست؟
شاید یکی از مهمترین اشتراکات شورای ششم و برنامه شهردار منتخب توجه ویژه به روح شهر در کنار توجه به کالبد شهر باشد به هر حال کار اولیه مدیریت شهری تمیز کردن شهر، خدمات شهری، موضوعات شهرسازی و ... است ولی در همه این موارد به نگاه انسانی و مجهز شدن به رویکرد انسانمحور حائز اهمیت است. سعی میکنیم شهروندان با اجرای برنامهها زندگی بهتری در شهر داشته باشند و نشاط افزایش یابد.
اهمیت رفع آسیبهای اجتماعی/ شهرداری هم نهاد خدمتی و هم اجتماعی
حوزه فرهنگی و اجتماعی حائز اهمیت است و درون این حوزه رفع آسیبهای اجتماعی اهمیت دارد توسعه نامتوازن در چند صد ساله گذشته در حوزه جغرافیایی و اجتماعی سبب اغتشاشات اجتماعی شده که نتیجه آن آسیبهای اجتماعی بوده است که برای حل این معضل حاکمیت باید وارد عمل شود و از ظرفیتهای مردمی هم استفاده کنیم محمدباقر قالیباف شهردار اسبق تهران قدمهای بلندی در این زمینه برداشت و شهرداری تهران به غیر از اینکه نهاد خدمتی بود تبدیل به نهاد اجتماعی شد ما هم تلاش میکنیم در این زمینه گامهایی با عمق بیشتر و تأثیرگذاری مضاعف داشته باشیم.
نام گذاری خیابان ها بدون افراط و تفریط و با نگاه ایرانی ـ اسلامی
یکی از نقدهای وارده به شورای پنجم نامگذاریهای متعدد خیابانها و معابر بود رویکرد شورای ششم در این زمینه چگونه است؟
روز سهشنبه هفته جاری احتمالاً کمیسیونهای شورا تشکیل و رأیگیری انجام میشود و بنده در کمیسیون فرهنگی توفیق خدمترسانی خواهم داشت که ذیل این کمیسیون، کمیسیون تعیین نام لحاظ شده و ما تلاش میکنیم بدون افراط و تفریط و با نگاه ایرانی ـ اسلامی مبتنی بر فکر و خرد نامگذاریها را انجام دهیم و اگر اشتباهی باشد آن را اصلاح کنیم به طوری که در آینده بتوانیم از عملکردمان دفاع کنیم و این موضوع برای مردم هم قابل پذیرش باشد.
هر موردی نیاز به اصلاح باشد انجام می دهیم
آیا احتمال تغییر نامگذاریهای دورههای گذشته در شورای ششم وجود دارد؟
این موضوع نیاز به بررسی دارد متأسفانه برخی رسانهها به خوبی این مسأله را مطرح نکردهاند ما در شورا تابع جو نمیشویم باید بررسی دقیق انجام دهیم اگر لازم به تغییر باشد تصمیم میگیریم. بنابراین هر جا و در هر موضوعی خطایی دیده شود وظیفه ما اصلاح است حال ممکن است این موضوع در قانون یا ضابطههای مربوط به ساخت و ساز باشد یا هر جای دیگر. به هر حال اگر مخل و ایرادی مشاهده کنیم و گزارش شود وظیفه ما اصلاح خواهد بود.
برنامه شورای ششم در مورد کاهش قیمت مسکن
وضعیت مسکن در بسیاری از شهرها از جمله پایتخت بسیار حائز اهمیت است و در حال حاضر به دلیل گرانی مسکن بخش زیادی از شهروندان دچار مشکل در خرید و یا پرداخت اجارهبها شدهاند آیا شورای ششم تهران برنامهای جهت رفع این مشکل خواهد داشت؟
ببینید شرایط اقتصادی مردم به دلیل ماجرای تحریمها و مدیریت بد اقتصادی 8 سال گذشته دولت نامساعد شده و قیمت مسکن در شهرها به ویژه تهران گران شده است خانهدار شدن و اجارهنشینی برای مردم دردسرساز شده و به خاطر همین موضوع مسکن، برخی از طبقه متوسط به زیر خط فقر آمدهاند. شورای شهر نمیتواند قیمت برای مسکن تعیین کند ولی از طریق تصویب تسهیلات و یا ضوابط و اجرای آن توسط شهرداری میتوان گامهایی مؤثر برداشت تا هزینه ساخت و ساز کاهش یابد و یا مسکن از حالت رکود خارج شود.
طولانی شدن پروانه ساخت و ساز روی قیمتها اثر دارد
طولانی شدن پروانه ساخت و ساز روی قیمتها اثر دارد البته ماجرای زمین شهری هم میتوان در این راستا مدنظر قرار گرفت که مطالبه شورا از شهرداری در این حوزه مؤثر خواهد بود و برای اینکه وضعیت حوزه مسکن بدتر نشود میتوان اقداماتی را انجام داد که مشکلات را جبران و یا از ایجاد مشکلات بیشتر جلوگیری کنیم. باید بتوانیم از قابلیتهای موجود در این راستا استفاده کنیم البته این مسأله نیاز به طراحی راههای جدید هم دارد و یکی از رویکردهای برونرفت از مشکلات این است که باید به طور دیگری عمل کنیم.
باید خدمات حمل و نقل عمومی گستردهتر و قیمتها ارزانتر باشد
شهروندان تهران در حوزه حمل و نقل به دلیل کمبودها مشکل دارند شورای شهر چه برنامهای در این راستا دارد؟
شورای ششم در تلاش است که برنامههایی اجرا کند که هزینههای زیست شهری کاهش یابد. باید خدمات گستردهتر و قیمتها به طور مثال کرایهها ارزانتر باشد و توسعه حمل و نقل عمومی هم در کنار این مسأله انجام گیرد.
ارزان شدن کرایه ها با پرداخت بدهیهای کلان انباشته شده دولتها/ چشم امید به رئیس جمهور جدید داریم
مدیران شهری در دوره حناچی در حوزه حمل و نقل معتقد بودند که کرایههای مترو و اتوبوس و حتی تاکسی ارزان است و ظرفیت برای افزایش بیشتر وجود دارد ولی شما معتقدید که کرایهها باید ارزانتر و خدمات گستردهتر شود آیا ظرفیتهایی در این زمینه در نظر گرفته شده است؟
اگر بدهیهای کلان انباشته شده دولتها پرداخت شود این امکان وجود دارد به هر حال شرایط بد اقتصادی قابل درک است ولی حجتالاسلام ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور قول مساعد دادهاند که تعامل با شهرداری انجام گیرد.
در حمل و نقل عمومی گزینههای خوبی روی میز داریم
ما چشم امید به این مسأله داریم البته راههای متعددی برای موضوع حمل و نقل عمومی و کرایهها وجود دارد باید بتوان از بخش خصوصی به نحو درست استفاده کرد و از ریخت و پاشها جلوگیری شود به نظرم در حمل و نقل عمومی گزینههای خوبی روی میز داریم.
معاونت فعلی حمل و نقل برنامههایی را در حوزه خرید ناوگان حمل و نقل عمومی و توسعه آن در دست دارد که این موضوعات با سرپرست و شهردار جدید مطرح شده و شورای ششم نیز پیگیری و پشتیبانی لازم را انجام میدهد تا انشاءالله پس از پیک پنجم کرونا که به شدت آزاردهنده بوده شاهد استفاده بیشتر شهروندان از حمل و نقل عمومی با توسعه آن باشیم.
برنامه هایی برای مهار و پیشگیری کرونا
وضعیت کرونا در پایتخت بحرانی است شورا برنامههای ویژه را از چه زمانی در جهت مقابله با این موضوع آغاز خواهد کرد؟
متأسفانه بر اساس آمارهایی که از بهشتزهرا (س) گزارش شده رکوردهای این سازمان در آمار متوفیان زده شده است و بیشترین آمار فوتیها را در تهران داشتهایم کمیته ویژه مقابله با کرونا به زودی در شورای ششم تشکیل میشود و شهردار جدید هم که در شهرداری مستقر شود برنامههای جامعتری اجرایی خواهد شد تا بتوان کمکهای اساسی را برای کنترل کرونا انجام داد.
برای شناختن ۱۰ صرافی برتر ارز دیجیتال ایرانی، خبر مرتبط با آن را مطالعه کنید
منبع: فارس