به گزارش سایت خبری پرسون، رستم قاسمی، وزیر راه و شهرسازی در پیامی توئیتری نوشته است: «اولین گام در حوزه مسکن، برداشتن تیغ تیز بیسرو سامانی اجاره از گلوی نحیف اقشار آسیبپذیر است»
از زمستان 98 که شیوع کرونا در کشور اعلام شد تا بهار سال جاری متوسط افزایش نرخ اجاره برای خانوادههایی که تغییر اجارهبها داشتهاند بین 31.6 تا 41.2 درصد اعلام شد. حالا گزارش شده که مالکان به بهانه رشد تورم، افزایش قیمت مصالح ساختمانی و عقب ماندگی نرخ رشد اجاره از قیمت مسکن، نرخهایی را پیشنهاد میدهند که از توان مستاجران خارج است. در عین حال اغلب اجارهنشینها قرارداد خود را تمدید میکنند و کماکان گزارشهای میدانی از تعیین اجارهبها بالاتر از سقف مجاز مشخص شده توسط ستاد ملی کرونا حکایت دارد.
این در حالی است که مصوبه ستاد کشوری مقابله با کرونا، به صراحت افزایش اجارهبها در شهرهای بزرگ را تا سقف 25 درصد و برای شهرستانها تا سقف 15 درصد مجاز دانسته بود. اما جهشهای تازه در اجارهبها، نشان میدهد که شرایط برای مستاجران تهرانی سختتر شده و آنها نیز ترجیح دادهاند برای عبور از مشکلات فعلی، از تهران خارج شده و به شهرهای اقماری بروند.
گزارشهای منتشرشده از سوی مرکز آمار نشان میدهد که روند تورمی اجاره در ایران از سال 97 و با جهشهای ارزی بسیار تند شد به گونهای که رشد نقطه به نقطه شاخص قیمت مسکن در خانوارهای شهری هم گام با اجاره در ایران روندی صعودی داشته و به بالاترین حد خود در این مقطع رسیده است. تورم نقطهای در بهار سال جاری در بخش مسکن 29.3 و در بخش اجاره نیز 29.1 درصد است.
منبع: اعتماد