به گزارش سایت خبری پرسون، سیدعلی میرباقری نوشت: به خود لرزیدم و از خود خجالت کشیدم! زیرا در دهه پنجم پیروزی انقلاب اسلامی، رئیس آینده قوه مجریه کشور، هنوز اولویتی را اول میداند که در قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، من و شما در دانشگاهها با رخت در دهان کسانی میرفتیم که شعار «نان، مسکن، آزادی میدادند!» و اولویت انقلابمان را کرامت انسانی، جامعه توحیدی و بهبود وضع زندگی مادی و معنوی شهروندان برای متخلقشدن به اخلاق الهی میدانستیم. میگفتیم سیاست، اقتصاد و فرهنگ، از یکدیگر قابلتفکیک نیست و یکی بر دیگری اولویت ندارد و انقلاب اسلامی پایهگذار جامعهای بیدغدغه از مادیات و بهرهمند مردم از همه مواهب زندگی انسانی است.
جناب رئیسی! تجربه و تخصص و علم نشان داده است که اگر میخواهید معیشت مردم اصلاح شود، باید روی اقتصاد کشور متمرکز شوید. اگر میخواهید کشور روی ریل حرکت اقتصادی قرار بگیرد باید سیاست و فرهنگ را هم، در اولویت قرار دهید. این سه مقوله را از هم جدا نکنید زیرا هر سه مفهوم به صورت کنش و واکنش متقابل، رابطهای ارگانیک با یکدیگر دارند و با هم بهصورت تز و آنتیتز حرکت میکنند،
اقتصاد نمیتواند مجرد و جدای از سیاست عمل کند و هردو بدونارتباط با فرهنگ درونجامعه به منصهظهور نمیرسند. کشورداری اصولی دارد و نسبتاً مثل اصول اخلاقی که در حوزههای علمیه خواندهاید، از کشور به کشوری دیگر یا از نظام به نظامی دیگر، با هم خیلی فرق نمیکنند.
این اصول بد یا خوب نیستند؛ بلکه فقط جزءلاینفک مدیریت برای کشورداری هستند. مردم چه بخواهند و چه نخواهند جامعه امروز ایران، رهبران و نخبگانی دارد که برای کل جامعه تصمیم میسازند، بنابراین حضرتعالی اگر اولویت اول را بر این اصل قرار دهید که تیم همکارانتان قدرت سازماندهی نخبگان جامعه را داشته باشند و توانایی ایجاد اجماع نظر و اشتراک مساعی نخبگان را با حضرتعالی به عنوان رئیس آینده قوه مجریه فراهم آورند و استدلال، تحقیق، گفتوگو و تضاربافکار را در تیم اجرایی کشور و جامعه ترویج کنند و نظام اجرایی جمهوری اسلامی را مبتنیبر نظم و قانون بنا بنهند و اجازه ندهند یکشبه دانشجوی تازه فارغالتحصیل دانشگاه رحمتآباد، مستقیماً فرماندار و استاندار و مدیرکل شود و استانداردهای علمی و قانونی را بر تصمیمگیریها، رفتارها و عملکردها حاکم کنند و سیاست خارجی کشور مرتبط با سیاست داخلی تنظیم شود و ایران بهعنوان یک قدرت منطقهای، در تعاملات جهانی، منطقی و قانونی و مطابق بر نرم جهانی عمل کند و ضمن حفظ منافع ملی و نیز اصول سیاست ملی خود به همه کشورهای دنیا در ارتباط و تعامل باشد، آن وقت فضای اجتماعی کشور به سمت آرامش فردی و اجتماعی سوق داده میشود و اطمینان دارم معیشت مردم خودبهخود حل میشود و نیازی به تلاش و دغدغه شما ندارد.
حضرتعالی فردا باید تصمیم بگیرید و هزینههای تصمیم خود را نیز بپردازید، بهعنوان مثال با جدیت تمام باید امنیت سرمایهگذاری داخلی و خارجی را تضمین و تسهیل کنید و اجازه دهید کار و تولید توسط مردم انجام شود و کار کردن را در جامعه بهعنوان یک امر مقدس و اسلامی نهادینه کنید و شرایطی فراهم آورید که واسطهبازی، پارتیبازی، ارتباط ناسالم اقتصادی، رانتخواری و... عامل درآمد افراد و بهخصوص باندهای ذینفوذ نباشد. استحضار دارید مهمترین مشکل امروز جامعه ایران سیاستزدگی غیرسیاسیون در میدان تصمیمگیریهای سیاسی و اقتصادی و نیز شیوه برخورد با سیاست داخلی و سیاست خارجی کشور است، منظورم از سیاستزدگی این است که تصمیمگیریها در کشور عمدتاً با منافع افراد و گروههای ذینفوذ فراهم میشود و بهجای آنکه با عقل و منافع ملی ممزوج شود، از نگرش سیستمی و کلان ملی دور و بهصورت فصلی و موقتی و در راستای منافع افرادی خاص تدوین میشود.
جناب آقای رئیسی! به نظر صاحب این قلم عدالت، حکومت، آزادی و توسعهیافتگی قبل از آنکه در قالب سیاست قرار بگیرند در چارچوبهای عقلی میگنجند و قبل از هر چیزی ابتدا باید در حوزه عقل و منطق و در راستای منافع ملی جامعه مورد بحث و بررسی قرار گیرد. لذا، اولویت اصلی و مهم دولت حضرتعالی باید تدوین سیاست خارجی کشور بر محور منافع ملی کشور و تعامل متقابل با همه کشورهای جهان با حفظ اصول و سیاست مستقل ملی باشد، باید، تصمیمات را منطقی و گروههای ذینفوذ در کشور را قانونمند و اداره جامعه را بر مرز قانون، نه یک کلمه کم و نه یک کلمه زیاد در آورید. اطمینان دارم در چنین شرایطی مردم خود مشکل معیشتی خویش را حل خواهند کرد.
توجه: مطلب مندرج صرفا دیدگاه نویسنده است و رسانه پرسون در قبال آن هیچ موضعی ندارد.
منبع: آرمان ملی