به گزارش سایت خبری پرسون، لعبت شاهکار گفت: حدود ۱۸ ماه از شیوع کرونا بهعنوان یک پاندمی در کشور ما و دنیا میگذرد. در ابتدا گفته میشد که این بیماری در بین کودکان کمتر شایع است و به همین خاطر پیشگیریها در کودکان کمتر صورت میگرفت. علت این موضوع حضور کمتر کودکان در اجتماع، قویتر بودن سیستم ایمنی بدن و کمتر بودن بیماریهای زمینهای در آنهاست.
وی بیان کرد: بررسیهای محققان نشان داد که تنها حدود ۵ درصد کودکان مبتلا به کرونا علامتدار میشوند و در واقع ۹۵ درصد میتوانند بهعنوان ناقل سالم این بیماری باشند. در مجموع یک درصد کودکان مبتلا دچار موارد شدید و بحرانی میشوند. در بزرگسالان ۱۵ درصد علامتدار و ۵ درصد دچار علائم شدید میشوند.
این فوق تخصص ریه کودکان خاطرنشان کرد: این ویروس جهشهای زیادی از جمله هندی، انگلیسی، آفریقایی، دلتا و غیره را پیدا کرد که به مرور موجب افزایش قدرت بیماریزایی شد.
شاهکار با اشاره به اینکه در سویه دلتا قدرت بیماریزایی بسیار زیاد است، ادامه داد: محققان اعلام کردهاند که در سویه دلتا اگر فرد بدون حفاظت شخصی ۱۵ ثانیه با فرد مبتلا در تماس باشد، میتواند به این ویروس مبتلا شود.
وی با اشاره به افزایش موارد ابتلا به کرونا در بین کودکان، گفت: مهمترین دلیل این امر میتواند کاهش ترس و دلهره نسبت به بیماری کرونا و حضور بیشتر کودکان در جامعه نسبت به ماههای اول شیوع این بیماری باشد.
این فوق تخصص ریه کودکان تصریح کرد: برخی از والدین خود از ماسک استفاده میکنند اما با این تصور که کودکان کمتر درگیر بیماری میشوند، برای آنها ماسک در نظر نمیگیرند که این مسئله اشتباه است و موجب افزایش قدرت بیماریزایی در کودکان میشود.
شاهکار به اهمیت استفاده از ماسک اشاره کرد و گفت: اگر هم فرد بیمار و هم فرد سالم از ماسک استفاده کند، احتمال انتقال بیماری کمتر از یک و نیم درصد است اما اگر هر دو طرف ماسک نداشته باشند، احتمال انتقال بیماری ۹۵ درصد است.