مارمولک شگفت انگیز در بیابان های ایران

رویت آگامای سر وزغی در بیابان های ایران به عنوان یک گونه کمیاب مارمولک بسیار جالب توجه است.
تصویر مارمولک شگفت انگیز در بیابان های ایران

به گزارش سایت خبری پرسون، آگامای سر وزغی دم سیاه از مارمولک‌های کمیاب روز فعال خانواده آگامیده است که در نواحی بیابانی و دشت‌های ماسه‌ای مرکز و جنوب شرقی ایران انتشار یافته است.Phrynocephalus در دنیا بسیار کمیاب است و Phrynocephalus raddei یک نمونه از ۴۵ نمونه مارمولک‌های این گونه است که ساکن محیط‌های باز خشک و نیمه خشک آسیا و اروپای شرقی است. تاریخ نژادی این جانور‌ها روشن نیست و این گروه جانور از نوع بسیار پیچیده جانوران هستند.

همه مارمولک‌های این گروه جانوران خطرناک محسوب می‌شوند و آن‌ها با استفاده از استراتژی "بنشینیم و صبر کنیم" شکار خود را به چنک می‌آورند و حوصله زیادی در شکار به خرج می‌دهند. این نوع مارمولک شگفت انگیز علاقه زیادی دارد تا قبل از شکار به مدت زیادی به شکار خود خیره شود کند و یک دل سری آن را تماشا کند.

کشفی که در سرخس خراسان رضوی صورت گرفت، کشف بسیار مهمی محسوب می‌شود. علت آن هم این است که این گونه جانوری متعلق به آسیای میانه بوده و اصولاً منشأ ایرانی - تورانی دارد و به صورتی بسیار محدودی در سایر کشور‌ها یافت شده بود، اما در ایران این اولین کشف است.

نشریات معتبری جانور شناسی دنیا پیش از این مطلبی منتشر کرده بودند که این نوع مارمولک تنها در تاجیکستان، ترکمنستان، افغانستان، ایران و ازبکستان امکان یافت شدن دارد.همچنین اداره کل حفاظت از محیط زیست استان خراسان رضوی مدعی شده است که زیستگاه منطقه سرخس میزبانی تعدادی از خزندگان همچون آگامای استپی، لاسرتای راه راه، لاسرتای آرالو - خزری، سوسمار دم دراز ایرانی می‌باشد و در این میان گونه Phrynocephalus raddei برای نخستین بار در محدوده کشور ایران مشاهده و ۲ نمونه از آن جمع‌آوری شده است.

گفتنی است منطقه سرخس با درجه حرارت بسیار بالا از لحاظ مناطق جغرافیای جانوری جزو صفحه تورانبوده که بخش عمده آن در آسیای میانه است و آن قسمت به عنوان توران شناخته می‌شود.

323992

سازمان آگهی های پرسون