به گزارش سایت خبری پرسون، کیومرث زمانی اظهار کرد: استان خوزستان به دلیل اقلیم گرمسیری که دارد هر ساله از اواخر بهار وارد پیک مصرف برق میشود و این مساله تا پایان تابستان ادامه دارد. برای پایداری شبکه برق و کاهش بار مصرفی، به پیشنهاد مدیرعامل شرکت برق منطقهای خوزستان و موافقت استاندار وقت در سال ۹۵، ساعات شروع کار ادارات به اوایل صبح و پایان آن به حد فاصل ۱۲:۳۰ تا ۱۴:۰۰ - بسته به میزان کمبود برق- جابهجا و این روند در سال جاری نیز با هماهنگی با استاندار از اول خردادماه عملیاتی شده است.
وی با بیان اینکه بررسیها نشان میدهد تغییر ساعات اداری در استان خوزستان ۲۰۰ مگاوات کاهش بار به همراه داشته است، افزود: شبکه برق خوزستان بیش از ۸ هزار مگاوات بار مصرفی دارد که ۶ هزار مگاوات آن، بار سرمایشی است و تغییر ساعات اداری کمک کرده که بیش از ۳ درصد این بار سرمایشی کاهش پیدا کند. این میزان تقریبا یک تا ۲ درصد کمتر از رشد بار سالانه است.
سخنگوی صنعت برق جنوب غرب کشور تصریح کرد: به دلیل تاثیرگذار بودن این الگو در کاهش مصرف برق، با مصوبه هیات وزیران تغییر ساعات اداری در سال جاری برای کل کشور مصوب و در هفته جاری ابلاغ شده است که پیشبینی میشود با توجه به اینکه مصرف بار سرمایشی کشور ۴ تا ۵ برابر خوزستان است؛ اجرای دقیق کاهش ساعات اداری بین ۸۰۰ تا یک هزار مگاوات صرفهجویی در لحظه پیک به همراه داشته باشد و به پایداری شبکه برق کمک کند.
زمانی افزود: از جمله موارد دیگر در خوزستان تعطیلی روزهای پنجشنبه است که کاهش بار مصرفی ۲۵۰ مگاواتی به همراه داشته و این مورد نیز با مصوبه هیات وزیران به سایر نقاط کشور ابلاغ شده است.
وی با اشاره به اینکه تعطیلی کامل روزهای کاری در استان خوزستان در صورت وقوع دماهای بالاتر از ۴۹ درجه یکی دیگر از راهکارهای اجرا شده برای کاهش مصرف برق بوده است، گفت: برآوردها نشان میدهد چنانچه روز تعطیلشده در وسط هفته باشد، ۳۰۰ مگاوات، در صورتی که متصل به تعطیلات آخر هفته باشد (چهارشنبه یا شنبه) ۴۰۰ مگاوات و چنانچه به بیش از دو روز تعطیلی متصل باشد (مجموع تعطیلات پیاپی چهار روز و بیشتر) حدود ۵۰۰ مگاوات کاهش بار به همراه داشته است.
سخنگوی صنعت برق جنوب غرب کشور افزود: در صورت ابلاغ این الگو به سراسر کشور در زمان افزایش متوسط دمای هوای استانها، کاهش بار بین یک هزار تا ۲ هزار مگاواتی را در کشور شاهد خواهیم بود که رقم تاثیرگذاری در پایداری شبکه برق است.
منبع: ایسنا