اصلی ترین مطالبه مردم از دولت سیزدهم چیست؟/ مهم‌ترین اولویت کدام است؟

اقدامات فوری اقتصادی که باید در دستور کار دولت سیزدهم قرار بگیرد؛ متفاوت هستند. هنوز حدود یک ماه تا مراسم تحلیف رئیس جمهور سیزدهم و نشستن او بر صندلی پاستور باقی مانده است؛ صندلی که البته نشستن بر روی آن همانا و اقداماتی که باید انجام شود، همانا.
تصویر اصلی ترین مطالبه مردم از دولت سیزدهم چیست؟/ مهم‌ترین اولویت کدام است؟

به گزارش سایت خبری پرسون، برای همین به سراغ برخی از کارشناسان حزبی رفتیم تا از نظر آنها درباره اقدامات فوری اقتصادی که باید در دستور کار دولت سیزدهم قرار بگیرد جویا شویم و البته جواب آنها را هم با استناد به صحبت‌های رئیس جمهور منتخب در زمان مناظرات درج کنیم.

مدیران مناسب کلید دولت سیزدهم

سیدکمال سجادی دبیرکل جامعه اسلامی کارمندان در پاسخ به این سوال ما که پرسیدیم مهم‌ترین اولویت دولت سیزدهم چیست؟ گفته که مهم‌ترین اولویت اقتصادی دولت آقای رئیسی این است که مدیران مناسبی را برای هیات دولت و هم بخش‌های اقتصادی نظیر وزارت اقتصاد، بانک مرکزی ، وزارت صمت، وزارت کار، وزارت تعاون و سایر نهادهایی که جنبه اقتصادی دارند انتخاب کند.

او ادامه داد: در ابتدا باید یک هیات دولت قوی، کارآمد ، ضد فساد، متعهد و متخصص و عدالتگرا داشته باشیم؛ یعنی همان شعارهایی که آقای رئیسی در ایام انتخابات بیان کرد؛ بر اساس همان یک هیات دولت مناسب و کارآمد تشکیل شود نه چنین هیات دولتی که برخی از مدیرانش با رانت و رابطه روی کار آمد‌ه‌اند.
موضوعی که سید کمال سجادی به آن اشاره کرده همان مواردی است که سید ابراهیم رئیسی در مناظرات انتخابات درباره آن گفته بود «افرادی که آلوده باشند یا کسانی که زمینه رانت و فساد داشته باشند، جایی در دولت من ندارند.»

رفع موانع تولید دستور کار جدی دولت سیزدهم

الهام امین زاده مشاور حقوقی دولت یازدهم هم فرد دیگری بود که در پاسخ به ما به شعار سال اشاره کرد و گفت که رفع موانع کسب و کار و تولید و صادرات باید در دستور کار سریع دولت قرار بگیرد؛ این موانع می‌تواند اعم از موانع حقوقی و قانونی باشد و راه‌حل مشکلاتی که فعالان اقتصادی رو در روی خود دارند.

موضوعی که البته بازهم حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی در مناظرات انتخاباتی به آن پاسخ داده و درباره آن گفته بود که «موانع تولید از مسائل مهمی است که امروز تولیدکنندگان با آن مواجه هستند؛ این موانع کاری کرده که تولیدکنندگانی که با اندیشه و انگیزه وارد این عرصه شده‌اند، دچار مشکل باشند. برای اینکه تولید رونق پیدا کند، باید برای تولید جذابیت ایجاد کنیم و هم‌چنین جذابیت امور اقتصادی غیرمولد را کاهش بدهیم؛ باید جاذبه حرکت نقدینگی به سمت ارز، طلا، زمین و سایر امور غیرمولد از بین برود و تولید جذابیت یابد.»


بودجه و حکایت‌های دنباله دار آن

حمیدرضا ترقی عضو شورای مرکزی حزب موتلفه به بودجه کشور اشاره و بیان کرد که اصلاح بودجه ریزی کشور با اولویت رفع کسری بودجه سال ۱۴۰۰ موضوعی است که باید لحاظ شود تا فرآیند حقوق و دستمزد و هزینه‌های جاری دولت را تامین کند.
موضوعی که محمد ناظمی اردکانی وزیر تعاون دولت نهم هم تاکید کرده که دولت جدید با معضلات متعدد اقصادی روبروست؛ یکی از این معضلات کسری بودجه بسیار بالایی است که وجود دارد. منابع در نظر گرفته شده برای درآمد‌های بودجه محقق نخواهد شد، فلذا دولت باید در رابطه با هزینه‌هایی که در نظر گرفته پاسخگو باشد. از طرفی بسیاری از کارخانه‌های کشور دچار مشکل هستند و منابع بانکی نیز کم تر نقدینگی مورد نیاز واحد‌های تولیدی را تامین می‌کند؛ لذا یکی از اولویت‌های اصلی دولت سیزدهم بحث کسری بودجه است که اگر فکری به حال آن نشود تورم‌زا خواهد بود. از طرفی دیگر اصلاح فضای کسب و کار هم بسیار اهمیت دارد.

مهدی طغیانی سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی هم در این باره گفته که برخی از مشکلات اقتصادی ایران ریشه در مسائل زیر ساختی دارد؛ بر همین اساس مشکلات نظام بانکداری، یارانه‌ها، مالیات و بودجه‌ریزی جز مشکلاتی است که دولت بعدی باید بتواند طی مدت زمان کوتاه این مشکلات را برطرف کند.

موضوعی که باز هم سید ابراهیم رئیسی درباره آن گفته بود که «استقرار بودجه ریزی مبتنی بر عملکرد» یک ضرورت است و می‌تواند سازوکارها و سازمان‌ها را به مسیر درست مصرف سوق دهد و در حسابرسی و حساب‎‌کشی و نظارت نیز نقش مؤثری خواهد داشت.»

رئیس سابق قوه قضائیه و رئیس امروز جمهور در کنار اصلاح نظام بودجه ریزی، اصلاح نظام مالیاتی در کشور را نیز از ضرورت‌های کشور دانسته و با تاکید بر لزوم جامع نگری در تدوین برنامه هفتم توسعه گفته بود که باید برنامه هفتم توسعه متفاوت از برنامه‌های قبل باشد و با نگاه عمیق و دقیق تدوین شود.


کالاهای اساسی برای مردم چگونه تامین خواهد شد؟

محمد صالح جوکار رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور مجلس شورای اسلامی معتقد است که مهم‌ترین مطالبه امروز مردم مشکلات معیشتی و اقتصادی باشد. مردم در حال حاضر مشکلات متعددی در زمینه تأمین کالاهای اساسی، اشتغال و مسکن دارند و لازم است اولویت‌های دولت جدید به نوعی تنظیم شود که امید بخش باشد.

به گفته رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور مجلس، برنامه حجت‌الاسلام و المسلمین رئیسی برای دولت جدید باید بر مبنای دغدغه‌های مردم باشد تا بتواند با اولویت بندی دقیق مشکلات مدیریتی کشور را حل کند. دولت باید تلاش کند نگرانی‌های مردم که ناشی از مشکلات اقتصادی است را برطرف کند؛ زیرا این نگرانی‌ها باعث می‌شود نشاط و امید از میان مردم فراموش شود.

موضوعی که آقای رئیس جمهور منتخب درباره آن گفته بود مدیریت بر زنجیره تامین و تولید کالا به ویژه کالا‌های اساسی یعنی سفره مردم از تولید تا تامین و مصرف باید صورت بگیرد و این زنجیره مدیریت الان وجود ندارد. گزینه منتخب سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: یعنی زنجیره نظارت دولت بر تامین و تولید تا مصرف وجود ندارد و هزار اتفاق این وسط روی می‌دهد و دلال‌ها در آن دخالت می‌کنند.

وی با طرح این سوال که چرا کالای مورد نیاز مردم باید در گمرک یا در انبار‌ها بماند این سوال را سوال مردم دانست و افزود: زنجیره تولید تا مصرف باید دقیقا مورد نظارت دولت باشد.
بنابراین به نظر می‌رسد که علی رغ موانع بسیاری که بر سر راه دولت منتخب وجود دارد؛ اما دست دولت از نظر برنامه برای این مشکلات خالی نیست و برای هریک از اولویت هایی که کارشناسان بیان کردند از قبل پاسخ خود را داشته است. حال آنکه در روزهای آینده چه اتفاقی رخ خواهد داد موضوعی است که باید منتظر ماند و دید.

321634

سازمان آگهی های پرسون