به گزارش سایت خبری پرسون، عدم تحرک و نشستن پشت میز برای ساعات طولانی، خوردن غذاهای بدون ارزش هنگام انجام کار و… همگی از فاکتورهای موثر بروز چاقی در محل کار هستند.
با این حال مواردی هم وجود دارند که به ظاهر کم اهمیت و کوچک و در عین حال چاق کننده هستند:
استرس و کار زیاد:
مطالعات نشان میدهند که استرس مزمن در محل کار، احتمال بروز سندرم متابولیک را در افراد افزایش میدهد. سندرم متابولیک به مجموعهای از مشکلات در سلامت فرد مثل افزایش محیط شکم، افزایش فشار خون و مقاومت به انسولین که میتواند به دیابت نوع ٢ منجر شود، گفته میشود. زنان، پنج برابر بیشتر از مردان در معرض خطر بروز سندرم متابولیک قرار دارند، زیرا زنان بیشتر از مردان دچار استرس ناشی از کار میشوند. وقتی که دچار استرس میشویم، غدد فوق کلیه، هورمون کورتیزول بیشتری ترشح میکنند. این هورمون، ذخیره چربی را در بدن افزایش میدهد (مخصوصا زمان هایی که باید مدت طولانی را به کار مشغول شده و از خوردن غذا صرفنظر کنیم). ذخیره چربی به ویژه در سلول های چربی ناحیه شکم، اتفاق میافتد و خطر بروز دیابت نوع ٢ را افزایش میدهد. ترشح کورتیزوله همچنین، بر روی هورمون های افزایش دهنده گرسنگی هم تاثیر میگذارد. این موضوع باعث افزایش اشتها و در نتیجه افزایش وزن میشود.
دفتر کار پر سر و صدا:
اگر در جایی کار میکنیم که پر ازدحام، شلوغ و پر سر و صدا است (مثل دفاتری که کارمندان زیادی در یک اتاق هستند و یا سالن های آرایشگاه)، صدای ازدحام از عواملی است که ما را به خوردن میان وعده های زیاد در بین وعده های اصلی، ترغیب میکند. تحقیقات نشان میدهند که افرادی که در حین رفع یک مشکل یا انجام یک کار، در معرض صدای زیاد قرار دارند، غذای بیشتری میخورند. علاوه بر این، افرادی که در محیط پر از صدا کار میکنند، تمایل بیشتری به خوردن غذاهای ناسالم مثل چیپس دارند. پس پر سر و صدا بودن محیط کار، هم تمایل ما را به پرخوری بیشتر میکند و هم انتخاب های غذایی ما را ناسالمتر مینماید.
استراحت های گاه و بی گاه برای نوشیدن قهوه یا چای:
برای بسیاری از ما، نوشیدن تعداد زیادی لیوان چای یا قهوه به عادت و باید تبدیل شده است و بدون آن نمیتوانیم کاملا هشیار باشیم. این مساله میتواند بر روی سایز دور کمر تاثیر بگذارد. در اینجا مقصر فقط شکر موجود در این نوشیدنیها نیست. کافئین موجود در بعضی از نوشیدنی ها مثل قهوه، تغییرات هورمونی در بدن ایجاد میکند که به ذخیره چربی در بدن میانجامد. وقتی که کافئین مصرف میکنیم، پیامی به غده هیپوفیز در مغز فرستاده میشود و غدد فوق کلیه به ترشح آدرنالین، تحریک میشوند. در نتیجه، این تصور اشتباه برای بدن به وجود میآید که در معرض خطر قرار گرفته است و باید مبارزه کند. این مساله به افزایش قند خون منجر میشود و بدن انسولین بیشتری ترشح میکند تا قند خون را به حالت عادی برگرداند. انسولین یکی از هورمون های اصلی در ذخیره چربی است و گلوکز استفاده نشده در بدن را به صورت گلیکوژن در ماهیچه ها ذخیره میکند و باقیمانده قند را هم به چربی تبدیل مینماید. این روند با نوشیدن ۵ فنجان یا بیشتر از ۵ لیوان قهوه، افزایش پیدا میکند. به طور خلاصه، مصرف بیش از حد قهوه، احتمال افزایش وزن و دیابت نوع ٢ را افزایش میدهد.