کارشناس اقتصاد اسلامی:

دولت چاره‌ای جز افزایش پایه پولی ندارد

رحمانی با بیان اینکه هدایت نقدینگی می‌تواند در کاهش مشکلات اقتصادی مؤثر باشد، گفت: با هدایت نقدینگی می‌توان تناسب میان تولید و تورم را ایجاد کرد و بخشی از مشکلات اقتصادی را کاهش داد.
تصویر دولت چاره‌ای جز افزایش پایه پولی ندارد

به گزارش سایت خبری پرسون، زین العابدین رحمانی کارشناس اقتصاد اسلامی در مناظره‌ای با موضوع «هدایت نقدینگی؛راهکار یا بیراهه» با تأکید بر اینکه همه با خلق نقدینگی مخالف هستند، گفت: خلق نقدینگی نمی‌تواند رونق را در جامعه ایجاد کند، امروز همه به این نتیجه رسیده‌اند و می‌دانند نقدینگی نمی‌تواند مشکلات اقتصادی را برطرف کند.

رحمانی در ادامه خاطرنشان کرد: ساختار اقتصادی کشور ما ظرفیت یک تغییر و انقلاب را ندارد و با یک چنین انقلابی ساختار اقتصاد کشور نابود خواهد شد، پولطلا یک انقلاب در اقتصاد است که کشور ظرفیت آن را ندارد، اقتصاد ما تاب عملیاتی کردن پولطلا را ندارد و امکان اجرای آن نیست.

وی با اشاره به اینکه مردم ریال ندارند که در شرایط پولطلایی با طلا معاوضه کنند، اظهار کرد: ایده‌های جایگزین شرایط موجود اگرچه مطلوب باشند اما امکان وقوع ندارد، امروز نقدینگی مانند یک سیل، در حال تخریب ساختارها و بازارهای ما است و نخستین ضرورت هدایت نقدینگی برای تغییر مسیر و هدایت این سیل است.

کارشناس مسائل اقتصادی کمبود نقدینگی و تأمین نقدینگی را چالش مهم صنایع و تولید کنندگان عنوان کرد و افزود: تولیکنندگان و صنایع توان تحمل مشکلات تأمین تسهیلات و هزینه مالی و سود وام های بانکی را ندارند و به همین دلیل دچار مشکل تأمین نقدینگی هستند.

رحمانی با بیان اینکه در بورس کالا شاهد هستیم همین نقدینگی بی ارزش هم موجود نیست، تصریح کرد: جریان نقدینگی در شرکت‌های ما هدایت نشده است، امروز مشکل صنعت کمبود نقدینگی بی ارزش هم هست و امکان استفاده از نقدینگی حتی بی ارزش را هم ندارند، نقدینگی در جریان برای شرکت‌ها و واحدهای تولیدی و صنایع فراهم نشده است و بانک‌ها هم با صنایع همراهی نمیکنند.

وی ادامه داد: بانک‌ها به ایده‌های دانش بنیان و نخبگان اهمیت نمی دهند و همراهی نمی‌کنند، اگر هم تسهیلاتی ارائه بدهند آنقدر هزینه مالی و فشار به دنبال دارد که صرفه توجیهی نخواهد داشت، اگرچه باید بپذیریم که کاهش ارزش پول هم از مشکلات صنایع و تولید کنندگان است.

کارشناس اقتصاد اسلامی با اشاره به نرخ پایین تورم در سال 92 تا 96 خاطرنشان کرد: در این بازه زمانی خلق پول به همین صورت بوده است اما هدایت نقدینگی باعث کاهش تورم شده بود، فریز شدن نقدینگی در بانک و گردش آن در صنعت می‌تواند در اقتصاد اثرگذار باشد، شرکت‌های مختلفی منتظر جذب نقدینگی هستند و این نشان دهنده شرایط مطلوب صنایع در صورت هدایت نقدینگی است.

رحمانی به شرایط بورس و آثار نقدینگی در شرایط اقتصادی کشور اشاره کرد و گفت: امروز اگر خلق پول را متوقف کنیم مشکلی برطرف نخواهد شد، امسال بیش از 300 هزار میلیارد تومان کسری بودجه داریم و چاره‌ای جز هدایت نقدینگی نیست، امروز هم اگر خلق پول متوقف بشود بازهم شاهد اختلاف طبقاتی هستیم و مشکل تورم هم برطرف نخواهد شد.

کاشناس مسائل اقتصادی در ادامه افزود: دولت عریض و طویل و که مشکلات اقتصادی متعدد دارد نمی‌تواند کاری انجام بدهد جز با افزایش پایه پولی کشور، نقدینگی اگر به تولید تزریق بشود می‌تواند حتی تورم را مهار کند اما در صورتی که به بودجه دولت وارد شود مشکل‌ساز خواهد بود.

وی با تأکید بر اینکه باید از میدان به سمت ارائه راهکار برویم، تصریح کرد: نمی‌توانیم با ایده‌های غیرمیدانی برای حل مشکلات اقدام کنیم، تنها راهکار ما در عرصه اقتصاد هدایت نقدینگی است و می تواند این موضوع تناسبی در تولید و تورم ایجاد کند.

309991

سازمان آگهی های پرسون