در منطقه قره‌تپه روی داد؛

سه قلوزایی کم‌نظیر یک راس آهوی ماده دشت سهرین زنجان

رییس منطقه حفاظت شده سرخ آباد زنجان، از وقوع سه قلوزایی یک راس آهوی دشت سهرین، در منطقه قره‌تپه این استان خبر داد.

تصویر سه قلوزایی کم‌نظیر یک راس آهوی ماده دشت سهرین زنجان

به گزارش سایت خبری پرسون از زنجان، غلامرضا عباسی، افزود: زاد و ولد آهوان دشت سهرین حدود یک ماه قبل پایان یافته است و بره ها به تدریج پا گرفته و همراه مادران خود رویت می‌شوند.

وی با بیان اینکه سه قلوزایی این جانور زیبا به عنوان پدیده‌ای کم نظیر، هر از چندگاهی در بین آهوان دشت سهرین اتفاق می‌افتد، اظهار داشت: سه قلوزایی در بین جمعیت آهوان به صورت یک در هزار است و این گونه جانوری شاخص، اکثریت ۲ قلوزا و نیز یک قلوزا هستند.

عباسی تصریح کرد: امسال با توجه به پدیده خشکسالی حاکم بر منطقه دشت سهرین زنجان، سه قلوزایی آهوی این دشت برای محیطبانان بسیار غیرمنتظره بود چراکه زاد و ولد حیات‌وحش به گنجایش و ظرفیت منطقه بستگی دارد.

وی افزود: در زمان حاضر آهوان دشت سهرین زنجان که به خاطر تغییر کاربری زمین‌های منطقه، پراکندگی آنها در فیله خاصه نیز به چشم می‌آید در امنیت و آرامش کامل هستند و در معرض تهدید و خطر شکارچیان غیرمجاز و خاطی نیستند و محیطبانان نیز بطور شبانه روز مناطق تحت مدیریت را رصد و پایش می‌کنند تا امنیت و آرامش این گونه جانوری و دیگر حیات‌وحش به تهدید مواجه نشود.

رییس منطقه حفاظت شده سرخ آباد زنجان گفت: بطور معمول در فصل زاد و ولد که بر اساس قانون و مقررات شکار ممنوع نیز است، شکارچیان خاطی نیز دست از شکار غیرمجاز می‌کشند و آنهایی هم که مبادرت به شکار می‌کنند بدون هیچ اغماضی از سوی محیط زیست مورد اعمال قانون قرار می‌گیرند.

عباسی، افزود: حفظ و حراست از حیات‌وحش نیز که جزئی از طبیعت محسوب می‌شوند بر عهده همگان است و انتظار می‌رود مردم منطقه بیش از پیش محیطبانان را در این امر مهم یاریگر باشند.

دشت سهرین منطقه حفاظت شده سرخ آباد زیستگاه با ارزش آهو محسوب می‌شود با دامنه ارتفاعی ۵۰۰ تا ۲ هزار و ۹۰۰ متر و میزان بارندگی سالانه ۵۰۰ میلیمتر و دمای متوسط ۱۱ درجه سانتیگراد این منطقه را دارای اقلیم‌های نیمه خشک مدیترانه‌ای معتدل کرده است.

پوشش گیاهی منطقه شامل ارس، گردو، سیاه تلو، زالزالک، انار وحشی، داغداغان، زرشک، زیتون، گون، آویشن، درمنه، کلاه میرحسن، چوبک، لاله، مرزه و ثعلب از جمله گونه های گیاهی منطقه هستند.
آهو، پلنگ، پازن، گراز، خرس قهوه ای، سمورسنگی، سنجاب زمینی، رودک، کبک دری، هوبره، عقاب، شاهین، دال، غاز خاکستری، خوتکا، لک لک سفید، باکلان، افعی البرزی، افعی شاخدار ایرانی، افعی زنجانی و ماهیانی نظیر کپور، سیم و اسبله از جمله جانورانی هستند که در این منطقه زیست می‌کنند.

منطقه فیله خاصه نیز از سال ۸۶ جزو مناطق شکار ممنوع استان زنجان اعلام شد و وسعت آن ۱۱۰ هزار و ۵۳۲ هکتار است.
گونه‌های درختی همانند درختان میوه و صنوبر و گونه‌های گیاهی همچون انواع آویشن، درمنه، انواع خانواده گندمیان و گیاهان بالشتکی و همچنین آهوی ایرانی، گراز، سمور سنگی، پرندگانی چون کبک، باقرقره، انواع پرندگان شکاری، انواع پرندگان آبزی و کنار آبزی مهاجر زمستانی و انواع خزندگان در این منطقه وجود دارد.

براساس سرشماری سال ۹۲ قریب یک هزار و ۵۰۰ راس آهو در دشت سهرین و منطقه شکار ممنوع فیله خاصه زیست می‌کردند که در سال ۹۳ با کاهش ۱۴ درصدی مواجه شد، در سال ۹۴ با کاهش ۱۰ درصدی به یک هزار و ۲۴۶ راس رسید و سال ۹۵ نیز یک هزار و ۸۲ راس در این مناطق سرشماری شد.

طی سال های ۹۶، ۹۷، ۹۸ و ۹۹ نیز به ترتیب تعداد یک هزارو ۱۰۵ راس، یک هزارو ۲۷۷ راس، یک هزارو ۴۰۰ و یک هزار و ۳۶۰ راس آهو از سوی محیط‌بانان و کارشناسان اداره کل حفاظت محیط زیست استان زنجان در این ۲ منطقه مشاهده و سرشماری شدند.

منبع: ایرنا

308970

سازمان آگهی های پرسون