به گزارش سایت خبری پرسون، تا مدتها تصور میشد که حتی اگر چین بهدنبال ممنوعکردن بیت کوین باشد، این ممنوعیت را در حوزه معاملات و سفتهبازی این ارز دیجیتال اعمال میکند و با صنعت استخراج بیت کوین کاری نخواهد داشت؛ چراکه استخراج بیت کوین در این کشور شبیه به یک دستگاه چاپ پول عمل میکند که هم به نفع دولت و هم به نفع ماینرهاست.
اما این طور که به نظر میرسد، تعهد چین برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای (مطابق با معاهده پاریس)، در کنار افزایش محبوبیت دوج کوین باعث شده که دولت چین دراینباره تجدیدنظر کند.
جالب است بدانید که 1 ژوییه (10 تیر)، صدمین سالروز تولد حزب کمونیست چین است و نگرانیها حول محور ممنوعیت استخراج بیت کوین، با این روز تاریخی مصادف شده است. در حالی که همه مشغول آمادهشدن برای این جشن تاریخی در چین هستند، موضوع ارزهای دیجیتال به یک موضوع داغ در این کشور تبدیل شده است. این پولهای اینترنتی و رازآلود خارج از کنترل دولتها کار میکنند و این دقیقاً همان چیزی است که نگرانی آنها را برمیانگیزد.
گردهمایی معروف دا بینگ (Da Bing) در این هفته، به همین اتفاقات اختصاص داشت. (دا بینگ یک گردهمایی هفتگی در چین است که موضوعات مرتبط با ارزهای دیجیتال را بررسی میکند.) در رویداد دا بینگ این هفته، موضوعات مختلفی از جمله ممنوعیت استخراج بیت کوین بررسی شد. بلاک چین سازمانی و اختصاصی دولت چین که Chang An Chain نام دارد هم یکی دیگر از موضوعاتی بود که در این گردهمایی درمورد آن گفتوگو شد. بسیاری از افراد معتقدند که این بلاک چین، یک پروتکل متمرکز و تجاری است که هیچ شباهتی به یک بلاک چین واقعی ندارد. بهعبارت دیگر، به اعتقاد این افراد، چین در تلاش است تا ارز دیجیتالی را عرضه کند که بر پایهٔ بلاک چین نباشد.
سیچوآن؛ پناهگاه امن ماینرها
دادهها نشان میدهد که بیشترین استخراج بیت کوین در چین انجام میشود و این کشور از نظرِ صرف انرژی پاک برای استخراج بیت کوین، در رده اول کشورهای جهان قرار دارد. در بین مناطق مختلف چین هم، بیشترین استخراج بیت کوین به منطقه خودمختار مغولستان داخلی تعلق دارد. شهر جینجیانگ (Jinjiang) و استان یوننان (Yunnan) در این رابطه، بهترتیب در جایگاه دوم و سوم قرار دارند.
این طور که معلوم است، یک شهروند چینی به دولت این کشور اعتراض کرده که استان یوننان برق کافی برای تامین ساکنین خود را ندارد و دولت چین هم پس از انجام بررسیها، به یک دلیل دست یافته است: «استخراج بیت کوین». شواهد نشان میدهد که شخص معترض، خود ساکن یوننان نبوده و در ایالت گوانگدونگ (Guangdong) سکونت داشته است.
پس از انتشار این خبر در روز گذشته، سردرگمی زیادی در بین شهروندان چین به وجود آمد و هیچکس نمیدانست که پس از این اتفاق، استخراج بیت کوین در استان یوننان با چه سرنوشتی روبهرو خواهد شد؛ اما در نهایت، یکی از سخنگوهای سازمان انرژی استان یوننان اعلام کرد که ماینرهای غیرقانونی در این استان موظفند تا پایان ماه ژوئن، فعالیت خود را متوقف کنند. صحت این بیانیه در سایتهای معتبری از جمله سایت سینا (Sina) تصدیق شده است.
به نظر میرسد که تعداد زیادی از ماینرها از هم اکنون کار خود را متوقف کردهاند؛ چراکه در روز گذشته کاهشی در هش ریت شبکه بیت کوین را شاهد بودیم که بهاحتمال قوی به همین اتفاق ربط داشته باشد. در تصویر زیر اطلاعات مربوط به هش ریت شبکه بیت کوین در 1 روز گذشته، 3 روز گذشته و 7 روز گذشته را مشاهده میکنید.
برای مشاهده سایز اصلی، روی عکس کلیک کنید
در این بین، سیچوآن (Sichuan) تنها استانی است که از این قوانین در امان مانده است. دولت محلی سیچوآن ملاقاتی حضوری را با ماینرهای مطرح این استان برگزار کرده تا قبل از اخذ هر تصمیمی، با آنها مشورت کند. تاکنون هیچ خبری مبنی بر ممنوعیت استخراج بیت کوین در سیچوآن منتشر نشده است. بهاحتمال زیاد، این مسئله بهدلیل انرژی برقآبی زیادی است که در طول تابستان در این استان تولید میشود. البته مالیاتی که دولت محلی سیچوآن از استخراج بیت کوین دریافت میکند هم دراینباره بیتاثیر نیست.
خبر ممنوعیت استخراج بیت کوین در چین در حالی منتشر شده که هنوز بسیاری از افراد در شوک خبر ممنوعیت معاملات بینالمللی ارزهای دیجیتال در این کشور هستند. البته چیزی که بیشتر افراد را شگفتزده کرده خود این قانون نیست، بلکه نحوه و سرعت انجام آن است. روال معمول در چین به این شکل است که دولت مرکزی قوانین را اعلام میکند، دولتهای محلی این قوانین را بررسی میکنند و سپس در صورت صلاحدید، آنها را اجرا میکنند؛ اما در این مورد بخصوص، دولتهای محلی بدون معطلی و بدون هیچ مخالفتی، این قانون را به اجرا گذاشتند.
به نظر میرسد که با نزدیکشدن به سالروز تولد حزب کمونیست چین، دولت این کشور قصد داشته وفاداری خود به این حزب را به رخ بکشد. بهعلاوه، رفتار سیاستمداران چین در این رابطه، شبیه به رفتار سیاستمداران آمریکایی بود؛ گویی حمله به ارزهای دیجیتال و ممنوعکردن فعالیتهای آنها، راه خوبی برای نمایش «توجه این دولتها به محیطزیست» است. در حقیقت این کار برای این دولتها یک اقدام دو سر بُرد است؛ چراکه هم اهمیتدادن آنها به محیطزیست را نشان میدهد و هم جلوی یک ارز (به گفته خودشان) غیرقانونی و البته، غیرقابلکنترل را میگیرد.