به گزارش سایت خبری پرسون، بازار مرغ از ماههای پایانی سال گذشته نوسانات زیادی را تجربه کرد به نحوی که در برخی مناطق قیمت هر کیلوگرم از آن به 40 هزار تومان رسید که بسیار بالاتر از نرخ مصوب بود. در روزهای پایانی نوروز 1400 دولت توانست با افزایش عرضه قیمت مرغ را به محدوده نرخ مصوب بازگرداند.
از هفته گذشته آغاز دوبار روند صعودی مرغ هستیم. کارشناسان چند دلیل را برای افزایش قیمت یک کالا پس از یک دوره ثبات عنوان میکنند. از عمدهتری دلایل افزایش قیمت توسط تولیدکننده، کاهش عرضه و سودجویی هستند.
حبیب اسداللهنژاد، رییس کانون سراسری مرغداران گوشتی کشور، افزایش قیمت توسط تولیدکنندگان را رد کرد و گفت: هر چند هزینه تمام شده تولید مرغ برای مرغداران 15 تا 20 درصد افزایش داشته است، اما همچنان خرید از آنها براساس نرخ مصوب انجام میشود.
وی ادامه داد: در حال حاضر تولید هر کیلوگرم مرغ برای مرغداران حدود 20 هزار تومان تمام میشود که حدود 2 هزار و 900 تومان کمتر از نرخ مصوب است.
اسداللهنژاد یادآور شد: آخرین قیمت مصوب خرید مرغ زنده از مرغداران درب مرغداری 17 هزار و 100 تومان تعیین شده است.
وی با تاکید بر اینکه میزان عرضه مرغ توسط مرغداران نیز کاهش نداشته است، افزود: در حال حاضر مرغ به میزان نیاز تولید و عرضه میشود.
به گفته اسدالله نژاد؛ میزان جوجه ریزی در فروردین ماه سالجاری 113 میلیون قطعه و در اردیبهشت 112 میلیون قطعه بوده است که پاسخگوی نیاز بازار مصرف است.
وی معتقد است؛ سودجویی تنها دلیل افزایش قیمت در روزهای اخیر است.
اسدالله نژاد ضعف در نظارت در حلقههای پس از کشتار تا بازار را زمینهساز سودجویی دانست.
برخی خبرهای منتشر شده حکایت از افزایش قیمت مرغ به بالای 30 هزار تومان دارد.
منبع: ایلنا