حسن هانی زاده، کارشناس مسائل خاورمیانه در خصوص برگزاری انتخابات در سوریه به خبرنگار سایت خبری پرسون، گفت: بشار اسد در سال 2000، با مرگ حافظ اسد، پدرش به عنوان رئیس جمهور انتخاب شد و بیست و یکمین سال ریاست جمهوری خود را سپری میکند.
هانی زاده بیان کرد: حزب بعث در گذشته مهمترین و فراگیرترین حزب در سوریه بود و نقش اصلی را ایفا میکرد. در حال حاضر احزاب دیگری نیز در عرصههای مختلف ورود پیدا کردهاند.
وی ادامه داد: خانواده اسد جایگاه برجستهای در بخشهای سیاسی، نظامی و امنیتی سوریه دارد و در میان گروههای مختلف مذهبی از محبوبیت بالایی برخوردار است. زیرا بشار اسد در طول 21 سال با ایجاد اثرات اساسی، یک نوع دموکراسی کنترل شده و نقشی که در طول بحران 10 ساله سوریه داشت، مانع تجزیه این کشور شد و نقش کاملا تعیین کنندهای ایفا کرد.
این کارشناس مسائل خاورمیانه افزود: در بحران سوریه، 40 کشور با هدف تجزیه سوریه و ایجاد یک دولت وابسته به رژیم صهیونیستی و آمریکا حضور مستقیم و غیرمستقیم داشتند؛ اما بشار اسد با ایجاد همگرایی میان طیفهای مختلف سوریه از تجزیه آن جلوگیری کرد و به همین دلیل از محبوبیت بالایی در میان جوانان سوری برخوردار است.
هانی زاده تصریح کرد: شخصیت برجستهای مانند بشار اسد در انتخابات سوریه وجود ندارد و انتخاب وی به دلیل جایگاه خانوادگیاش و ورود این کشور به ثبات، آرامش و نیاز به بازسازی حتمی است.
این کارشناس مسائل خاورمیانه گفت: حجم زیانهای سوریه در این سال ها به ششصد میلیارد دلار رسیده و بشار اسد تنها شخصی است که با توجه به تجربه بیست ساله، میتواند از ظرفیت بین المللی و منطقهای خود برای بازسازی سوریه بهره گیرد.
هانی زاده در پایان تاکید کرد: سه نفر دیگر نیز در این دور از انتخابات شرکت کردهاند که شانس اسد برای پیروزی و ایجاد همگرایی و وفاق در سوریه بیشتر است.