به گزارش سایت خبری پرسون، جلال میرزایی، نماینده مجلس دهم نوشت: رسانههای معاند یکسری شبکههای تلویزیونی ماهوارهای هستند که نشستها و میزگردهایی را در هفتههای اخیر با موضوع انتخابات برگزار کردهاند و یکی هم گروههایی هستند که در فضای مجازی فعالیت دارند که اینها هم الان تاثیرگذار هستند.
وقتی این ۲ حوزه را رصد میکنیم میبینیم که هم نشستها و هم مطالب مشخص است که از چند جا تولید میشود و منتشر میکنند و بر چند موضوع تاکید دارند؛ یکی اینکه اصلاحات در درون نظام جمهوری اسلامی قابلیت اجرائی ندارد و در درون این ساختار دیگر نمیتوان اصلاحات انجام داد و یکی هم اینکه رای مردم چندان تاثیری در زندگی آنها ندارد.
بنابراین چنین رسانههایی با تکرار نمایش بر روی بسیاری از تحولات، سعی میکنند بر روی مردم تاثیرگذار باشند و بگویند که مردم رای شما تاثیر چندانی بر روی زندگی شما ندارد و وقتی که تاثیر ندارد چرا میخواهید پای صندوقهای رای حاضر شوید. پس این رسانههای معاند با ظرافت خاصی کار میکنند تا بتوانند روحیه یاس و بیهوده انگاری شرکت در انتخابات را در کشور گسترش دهند.
چرا رسانههای معاند در سالهای گذشته علیه جریان اصلاحطلبی و اعتدال موضوع گرفتهاند، دولتهای خارجی و رسانههای آنها که رسالت خود را توسعه دموکراتیک و توسعه سیاسی میدانستند و از گفتمان دموکراتیک حمایت میکردند، با وجود شعارهایی که سر میدهند اما هر موقع که جریان اصلاحطلبی با رای بالایی بر سر کار آمده و گفتمانش مردمسالاری و آزادی و بیان بوده، نهایت تلاششان را کردهاند که اصلاحطلبی در ایران ناکارآمد باشد.
بنابراین از سال ۹۲ همین جریان بیرون از کشور نهایت تلاش خود را کرد که به موازات افراد داخلی که علیه اصلاحطلبی و اعتدال جبهه گرفته بودند، آنها هم این جریان را در نگاه مردم ناکارآمد نشان دهند. راه بیاثر کردن تبلیغات رسانههای معاند بیان واقعیتهای جامعه است؛ یعنی ما در برنامههایی که تولید میکنیم میبایست یکسری مفروضات در نظر بگیریم. یکی از مفروضات این است که با شرکت در یک یا ۲ انتخابات مشکلات کشور حل نمیشود.
همان گونه که در تمام کشورها هم به همین گونه است و آن کشورها هم از معضلات شدیدی رنج میبرند که نتوانستهاند آن را حل کنند بلکه در آنجا تلاش بر این است که هر جریان بخشی از مشکلات را حل کند. بنابراین در کشور ما هم باید به جامعه گفته شود که با یک جریان که روی کار بیاید مشکلات حل نمیشود بلکه هر جریان میتواند بخشی از مشکلات را حل کند و اگر موفق بود مردم با انتخابات باز به همان جریان رای میدهند و اگر موفق نبود و مردم راضی نبودند به جریانی دیگر رای میدهند و انتخابات فرصتی است تا مردم دیدگاههای خود را بیان کنند.
در جامعه علایق و دیدگاههای متفاوتی وجود دارد. به همین دلیل نهادهای نظارتی باید سعه صدر و آستانه تحمل را بالا ببرند و اینکه بخواهند فردی را انتخاب کنند که کامل باشد و در زندگی اشتباهی نداشته باشد و آن فرد را در معرض انتخاب مردم قرار دهند، چنین فردی وجود ندارد. پس چنین نگاهی نیاز به تعدیل دارد و تا انسانی در زندگی خود اشتباهی نداشته باشد که پخته نمیشود.
بنابراین شورای نگهبان و نهادهای نظارتی میبایست مقداری اجازه بدهند که سلایق مختلف در کشور کاندیداهایی داشته باشند تا رقابت معنادار بهوجود آید. پس باید افرادی که در زندگی کار اشتباههایی انجام دادهاند اما امانتدار و صادق بودهاند و مورد اقبال بخشی از جامعه هستند امکان حضور در عرصه رقابت پیدا کنند.
توجه: مطلب مندرج صرفا دیدگاه نویسنده است و رسانه پرسون در قبال آن هیچ موضعی ندارد.
منبع: آرمان ملی