به گزارش سایت خبری پرسون ازکرمانشاه، از چند ماه پیش موضوع تفحص از استانداری کرمانشاه با محوریت بررسی عملکرد مالی، اقتصادی، عمرانی و سیاسی استانداری از سال 1396تا 1399 به عنوان شاه بیت تیترهای رسانه های محلی استان مطرح گردید. بانی این طرح تفحصی کسی نبودجزنماینده سنقر کلیاییی از شهرستان های تابعه استان، که امرزو مشخص شد این طرح به تصویب 124 نماینده مجلس رسیده است.
حجت الاسلام سید جواد حسینی کیا به عنوان نماینده متقاضیان تحقیق و تفحص در جلسه روز گذشته مجلس در این رابطه گفت: استان کرمانشاه در زمان جنگ بیش از ۱۲۰۰ بار موشکباران شده و متاسفانه امروز جزو بیکارترین استان های کشور است و حتی هنوز مشکل آب و فاضلاب کرمانشاه حل نشده است.
نماینده مردم سنقروکلیایی افزود: بعد از چهار سال از زلزله کرمانشاه هنوز عده ای در کانکس زندگی می کنند، اعتبارات زلزله چقدر بود و چقدر هزینه شده؟ ابهامات جدی در این زمینه و عملکرد مدیران استان وجود دارد.
حسینی کیا خاطرنشان کرد: کرمانشاه جزو گرانترین شهرهای کشور است و در شاخص فلاکت هم نقش اول را دارد. چه کسی باید در این زمینه پاسخگو باشد؟
براساس گزارش برخی ازخبرگزاری های، در همین راستا بخشی از جلسه روز30 اردیبهشت شورای برنامه ریزی استان به توضیحات استاندار در خصوص سوالات مطرح شده و این ماجرا اختصاص داشت که هوشنگ بازوند با شخصی دانستن این ماجرا عنوان کرد: ریشه اختلافات نماینده سنقر با بنده از سال گذشته شروع شد که ایشان نمی خواستند آقای لهونی مدیر هلال احمر استان شوند که بنده نپذیرفتم.
وی افزود: بعد هم گفتند شهردار سنقر را تغییر دهید که اعلام کردم به هیچ عنوان در کار شورای شهر دخالت نمی کنم.
بازوند اظهار کرد: ایشان سه سوال مطرح کردند که سوال اول در خصوص توزیع ناعادلانه اعتبارات عمرانی در استان و شهرستان مطرح شده است، در این زمینه سازمان برنامه و بودجه است که اعتبارات را در شورای برنامه ریزی استان مطرح می کند و در این شورا دو تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به عنوان ناظر حضور دارند، پس اگر ناعادلانه است آن دو نماینده چه کاره اند.
استاندارکرمانشاه تصریح کرد: از طرفی در خود شهرستان هم خود نماینده سنقر به عنوان ناظر توزیع اعتبارات است و خودش وقتی این را نمی داند، جای سوال است.
بازوند سوال دوم نماینده سنقر و کلیایی را در خصوص نرخ بالای بیکاری استان عنوان کرد وافزود: بله ما هم قبول داریم نرخ بیکاری استان بالاست، اما در این چهار سال علی رغم بحران های شدیدی که پشت سر گذاشتیم توانستیم نرخ بیکاری استان را از 21.7 در سال 96 به 14.9 در سال گذشته برسانیم و تلاش ها ادامه دارد.
استاندار کرمانشاه مهندسی انتخابات را محور سوال سوم نماینده سنقر عنوان کرد وافزود: ایشان مطرح کرده اند که بنده از خانمی که رقیب ایشان در انتخابات مجلس شورای اسلامی بوده حمایت کرده ام که البته آقای حسینی کیا توانسته در نهایت با اختلاف 700 رای برنده انتخابات شود. اگر بنده مهندسی می کردم این 700 رای را جابجا می کردیم، اما رای مردم برای ما حق الناس است.
بازوند تاکید کرد: این نماینده مجلس خودش تنها و تنها متن تحقیق و تفحص را نوشته و در نطق خود تلاش داشته همه نمایندگان استان را همراه نشان دهد.
استاندار کرمانشاه خاطرنشان کرد: همچنین ایشان تقاضا داشت که بخشدار و معاون فرماندار معرفی کند که قبول نکردم.
بازوند تاکید کرد: طرح تحقیق و تفحص به نفع ماست و اصلا نگران نیستم و با این فرآیند تحقیق و تفحص حتی می توانم گزارش کار بدهم.
استاندار کرمانشاه همچنین یادآورشد: ایشان در بخشی از نطق خود عنوان کردند که برخی مردم شهرستان سرپلذهاب هنوز کانکس نشین هستند، این درحالی است که امروز فقط چهار عدد خانواده کانکس نشین داریم. گویا آقای حسینیکیا اصلا پایش را به مناطق زلزله زده نگذاشته و همانطور که توزیع اعتبارات را متوجه نشده وضعیت کار در مناطق زلزله زده را هم متوجه نشده است.
رضایی نماینده هرسین، کنگاور و صحنه در مجلس شورای اسلامی هم در این جلسه با اشاره به تصویب طرح تحقیق و تفحص از استانداری کرمانشاه در جلسه علنی روز گذشته مجلس شورای اسلامی گفت: من مخالف این طرح بودم، اما این طرح از ابزارهای نظارتی نمایندگان است.
وی تاکید کرد: معتقدم از این طرح چیزی بیرون نمی آید و در حالی که درروزهای پایانی عمر دولت هستیم این کار به صلاح نیست.
رضایی افزود: در این طرح دو مسئله محور قرار گرفته است، یکی آمار بالای بیکاری استان است که حقیقتا وقتی جوان ها را می بینیم که جلو چشمان خانواده هایشان در آتش بیکاری مثل شمع آب می شوند، ناراحت می شویم.
ایشان تصریح کرد: محور دوم سوالات هم بحث این است که چرا کرمانشاه گرانترین شهر کشور است که حقیقتا خود من هم هنوز جواب قانع کننده ای نگرفته ام و برای خود من هم هنوز این مسئله سوال است.
رضایی گفت: به هرحال هیات تحقیق و تفحص هفته آینده به استان می آیند، اما هنوز می گویم چیزی از این طرح بیرون نمی آید.
او در ادامه با اشاره به مانع تراشی های برخی مسئولین استان بر سر راه سرمایه گذاران گفت: از مدیران تقاضا داریم در این شرایط اقتصادی قوز بالای قوز نشوند و در بحث مجوزها و استعلامات مربوط به سرمایه گذاری کمی تسهیل گر باشند تا سرمایه گذاران فراری نشوند.
وی افزود: در شرایط فعلی اقتصادی به حضور سرمایه گذاران نیاز داریم و اگر از این استان فراری شوند جای دیگر سرمایه گذاری می کنند.
رضایی گفت: مورد داشته ایم که جواب 12 استعلام مثبت شده و به خاطر یک استعلام باقی مانده کار گره خورده و پیش نمی رود و از مدیران تقاضا داریم در این زمینه نهایت همکاری را با سرمایه گذاران داشته باشند.
گزارش از سید وحید حسینی