به گزارش سایت خبری پرسون از گلستان، شعبان رسولی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگاران به انتشار برخی اخبار و گزارشها در رسانههای ارتباط جمعی گلستان مبنی بر تهدید اکوسیستم تالاب آلاگل و خشک شدن آن به سبب رهاسازی آب این پهنه آبی برای مزارع پرورش ماهی و اراضی کشاورزی اشاره کرد و اظهارداشت: ۱۴ سد بزرگ از جمله تالاب سد "آلماگل و آلاگل" در این استان وجود دارد که امسال وضعیت آبگیری این دو تالاب واقع در نواحی شمال گنبدکاووس بهتر از سایر سدها است.
وی از آبگیری حدود ۵۸ درصد از حجم کل مخزن تالاب آلاگل معادل ۳۲ میلیون مترمکعب و ۷۶ درصد از مخزن تالاب آلماگل معادل سه میلیون و ۸۰۰ هزار متر مکعب خبر داد و خاطرنشان کرد: حق آبه زیست محیطی تالاب آلاگل ۶ میلیون و ۲۰۰ هزار متر مکعب و تالاب آلماگل نیز ۲ میلیون متر مکعب است که محفوظ میباشد.
مدیر بهرهبرداری و نگهداری از تاسیسات آبی شرکت آب منطقهای گلستان همچنین با اشاره به وجود حدود ۴۰۰ هکتار مزارع پرورش ماهی و ۲ هزار هکتار زمین کشاورزی در پایین دست تالاب آلاگل گفت: هرساله در وضعیت پرآبی، رهاسازی قسمتی از آب این تالاب برای مصارف مزارع آبزی پروری و کشاورزی از فروردین تا اواخر خرداد و در شرایط کم آبی نیز در ماههای فروردین و اردیبهشت انجام میشود.
وی افزود: از ابتدای امسال تاکنون ۸۵ درصد مزارع پرورش ماهی محدوده پایین دست تالاب آلاگل آبگیری شدند و ۱۵ درصد باقی مانده نیز با رهاسازی یک تا ۲ میلیون مترمکعب آب تالاب، تا آخر هفته جاری آبگیری خواهند شد.
رسولی، حجم مخزن تالاب سد آلاگل را در سالهای پرآبی ۵۰ میلیون مترمکعب اعلام کرد و اظهار داشت: باوجود رهاسازی آب این تالاب برای مصارف کشاورزی و آبزی پروری که تا آخر هفته جاری ادامه دارد، همچنان ۳۰ میلیون متر مکعب آب در آن باقی میماند که چند برابر حق آبه زیست محیطی تالاب است.
وی تصریح کرد: بحث مقدار رهاسازی آب از تالاب آلاگل و یا سایر منابع آبی برای مصارف کشاورزی و آبزی پروری در جلسات متعدد کارگروه توزیع آب سدهای استان گلستان و با هماهنگی ادارات جهاد کشاورزی، حفاظت محیط زیست، تعاون روستایی و شیلات و بخشداریها انجام میشود.
این مقام مسوول همچنین حجم فعلی آب کل سدهای گلستان را ۷۵ میلیون مترمکعب اعلام کرد و گفت: سال گذشته در همین مقطع زمانی ۱۹۲ میلیون مترمکعب آب ذخیره داشتیم با این حال، نظر به شرایط خشکسالی امسال، رهاسازی آب برای مصارف کشاورزی در اولویت قرار دارد.
تالاب آلاگل حدود ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار، آلماگل حدود ۳۰۰ و آجی گل حدود ۲۵۰ هکتار وسعت دارند.
این سه تالاب گنبدکاووس در دوم فوریه ۱۹۷۱ میلادی برابر با ۱۳ بهمن ۱۳۴۹ با حضور نمایندگانی از ۱۸ کشور در شهر رامسر استان مازندران و انعقاد معاهدهای جهانی که سالها بعد به کنوانسیون رامسر مشهور شد، اهمیتی بینالمللی یافتند.
منبع:مهر