پرسون گزارش می دهد؛

سردرگمی مالک و مستاجران از اختلال در سامانه املاک/ مسئولان پاسخگو نیستند

شروع به کار و ثبت نام در سامانه ملی املاک و اسکان در کشور مانند سایر طرح‌ها با اختلالات فنی و همچنین ابهاماتی در اصل این طرح همراه است.
تصویر سردرگمی مالک و مستاجران از اختلال در سامانه املاک/ مسئولان پاسخگو نیستند

به گزارش سایت خبری پرسون، از 19 فروردین سال جاری وزارت راه و شهرسازی مقرر کرد؛ مالکان و مستاجران اطلاعات محل سکونت خود را در سامانه‌ای تحت عنوان سامانه ملی املاک و اسکان کشور ثبت کنند. فرصت دو ماهه برای ثبت اطلاعات درنظرگرفته شده که در روزهای ابتدایی این طرح مراجعه به سایت بر اساس آخرین رقم کد ملی سرپرست خانوار بود.

مطابق قانون اصلاح موادی از قانون مالیاتهای مستقیم مصوب 5 آذرماه 1399، هر واحد مسکونی واقع در کلیه شهرهای بالای یکصدهزارنفر جمعیت که در هر سال مالیاتی در مجموع بیش از 120 روز ساکن یا کاربر نداشته باشد به عنوان خانه خالی شناسایی شده و به ازای هرماه بیش از زمان مذکور، ماهانه مشمول مالیاتی بر اساس ضرایب مشخص می‌شود.

اختلال در سایت

از زمان آغاز این طرح سوالات متفاوتی در خصوص خوداظهاری در این سایت مطرح و توسط وزارت راه پاسخ داده شده است. اما مسئله اصلی بروز اختلال در این سامانه و قطع و وصل‌های مکرر است که باعث سردرگمی مردم و عدم موفقیت در ثبت نام شده است.

احتمالا عبارت سیستم قطع است؛ بعدا مراجعه کنید را عموم در ادارات شنیده‌اند و چه بسا به یک طنز تلخ میان مردم در مورد ضعف کارایی سیستم بوروکراسی در کشور تبدیل شده است. حالا شاهد این موضوع در سطح کلان و برای همه افراد جامعه هستیم.

وزارت راه و شهرسازی می‌توانست پس از تکمیل و تصحیح سامانه، فرخوان ثبت نام را ارائه کند؛ تا هدف نهایی از این طرح که شناسایی خانه‌های خالی و تنظیم بازار مسکن و اجاره بها است؛ با مشارکت موثر مردم انجام شود.

استقبال مردم از این طرح

با وجود این که وزیر راه از مردم خواسته است که بدون نگرانی در این سامانه ثبت نام کنند؛ اما به نظر می‌رسد استقبال چندانی از سوی مردم از این طرح نشده باشد. زیرا این طرح ابهاماتی دارد که شفاف نشده است.
البته تا به حال آماری از میزان ثبت نام در این سامانه توسط مدیران دولتی و عامه مردم ارائه نشده است تا بتوان قضاوت صحیحی ارائه داد.

با وجود موج چهارم کرونا و درگیری مردم با این بیماری و همچنین دغدغه تأمین معاش مسلم است که چنین موضوعاتی اولویت مردم نباشد و استقبال چندانی از این طرح شکل نگیرد. تا 19 خرداد فرصت برای خوداظهاری وجود دارد و ممکن است تا این زمان وضعیت ثبت نام‌ها تغییر کند. البته طبق گفته معاون وزیر راه و شهرسازی، مالکانی که اطلاعات خود را در سامانه ثبت نکنند؛ مشمول مالیات دوبرابری می‌شوند؛ شاید همین موضوع مردم را به ارائه اطلاعات املاک خود به دولت ترغیب کند.

در پایان ذکر این نکته ضروری است که بسیاری از مردم به دلیل عدم مهارت و یا اختلال در سایت‌ها برای سهولت انجام کار به کافی نت‌ها مراجعه می‌کنند که این در شرایط فعلی درگیری با بیماری کرونا اصلا منطقی نیست. به عبارت دیگر مردم به این امور از طرف دولت سوق داده می‌شوند. سال گذشته نیز در خصوص ثبت نام در سامانه سجام و بحث سهام عدالت شاهد شلوغی‌ها در مکان‌هایی نظیر کافی نت‌ها و امور مشترکین بودیم.

آیا این ثبت نام‌ها در شرایطی که روزانه 500 نفر بر اثر ویروس کرونا می‌میرند؛ صحیح است؟ آیا هیچ اقدام جایگزینی برای جلوگیری از مراجعه مردم به این مکان‌ها وجود ندارد؟

زمانی که مردم بی توجهی به جان خود را از سوی حکومت ببینند؛ طبیعی است که همکاری‌ها نیز با حداقل مشارکت انجام شود.

285314

نظرات شما ( 1 نظر )

احمد |
پنج شنبه 9 اردیبهشت 140011:59
سلام، مستاجر بدبخته
زورگویی به نام صابخونه خوب بر این قشر بی حامی میتازونه
کیست که مستاجر را یاری کند؟؟؟؟!!!!!!
    سازمان آگهی های پرسون