به گزارش سایت خبری پرسون، رضا سهم دینی با بیان در طول سالهای گذشته صنعت کشور توجه کافی برای استفاده از قابلیتهای دانشگاهها نداشته است، گفت: این درحالی است که ساختار دانشگاهها نیز بیشتر برپایه مباحث تئوریک بوده است و در دانشگاهها مهارتهای حل مسائل و مشکلات بخشهای مختلف جامعه بصورت عملی از جمله بخش صنعت آموزش داده نشده است.
وی با بیان اینکه، فلسفه وجودی دانشگاهها و مراکز علمی در کشور تنها برای رفع تعالی جامعه و ایجاد ارزش افزوده و در ادامه رفع مشکلات جوامع بشری است، گفت: به طور حتم ارائه اندیشهها و تفکرات نوین در دانشگاهها که بر مبنای مباحث تئوریک است بایستی با بهره گیری از سایر بخشها از جمله صنعت، منجر به خلق راهکارهای عملی و اختراعات جدید برای حل مسائل و مشکلات جامعه شود.
این استاد دانشگاه افزود: شاید به همین ععلت است که کشورهایی که از اقتصاد پیشرفتهای برخوردارند، از دانشگاههای بسیار قوی با قابلیت حل مسائل با ارزانترین شکل ممکن برخوردارند و دانشگاهها با حضور در عرصه عمل مسائل و مشکلات جامعه خود را رفع کرده اند.
وی بحث ارتباط دانشگاه و صنعت را برای پیشرفت و توسعه هرچه بیشتر کشور، یک موضوع استراتژیک و اساسی خواند و گفت: مادامیکه این بحث به شکل جدی در کشور به نتیجه مطلوب نرسد، در وضعیت اقتصاد کشورمان در حوزههای مختلف بهبودی حاصل نخواهد شد.
سهم دینی در ادامه با اشاره به برخی موانع موجود در ارتباط صحیح بخش صنعت با دانشگاه در کشورمان نگاه زینتی به دانشگاهها و مراکز علمی و پژوهشی و همچنین عدم آشنایی و اطمینان بخش صنعت به توان دانشگاهها و مراکز علمی کشور را از مهمترین دلائل عدم پیوند محکم دانشگاه و صنعت دانست.
این استاد دانشگاه در عین حال با بیان اینکه، خوشبختانه در طول سالهای اخیر و ظهور فرهنگ دانش بنیان در کشور، گامهای مناسبی در خصوص ارتباط هرچه بیشتر دانشگاه و بخش صنعت کشور برداشته شده است، تنها راه رفع مشکلات اقتصادی کشور را توسعه هرچه بیشتر زیست بوم نوآوری و فناوری و ورود شرکتهای فناور و دانش بنیان در بخشهای مختلف از جمله بخش صنعت عنوان کرد.
سهم دینی، ایجاد تسهیلات و دعوت و حمایت از سرمایه گذاران بخش خصوصی به منظور حمایت هرچه بیشتر از استارتاپها و شرکتهای دانش بنیان و نوآور متشکل از جوانان دانشگاهی را که در حال حاضر به شکل مناسبی در کشور شکل گرفته است را یکی از راهکاریهای بسیار مناسب برای ظهور اقتصاد دانش بنیان در کشور و رفع مسائل و مشکلات اقتصادی دانست.
وی پیشرفتهای سالهای اخیر در حوزه هوا و فضا و همچنین بخش نظامی کشور را یک سرمشق و الگو برای سایر بخشها به منظور ارتباط هرچه مناسبتر بخش دانشگاه و صنعت دانست و گفت: اساتید دانشگاهی بایستی بیشتر به حوزه عمل ورود کرده و صرفا به جای چاپ مقالات و پایان نامه ها، از خروجی مطالب علمی بدست آمده، بصورت عملیاتی و کاربردی بدنبال رفع مسائل بخشهای مختلف باشند.