شتاب در ساخت سد هراز با فایناس داخلی

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران، ازانتخاب فایناس داخلی برای تسریع در روند ساخت سد وشبکه های پایین دست هزار شهرستان آمل با مجوز سازمان مدیریت وبرنامه بودجه کشور خبر داد.
تصویر شتاب در ساخت سد هراز با فایناس داخلی

به گزارش سایت خبری پرسون از مازندران، محمد ابراهیم یخکشی در حاشیه بازدید معاون وزیر و رئیس سازمان مدیریت بحران کشور از سد هراز شهرستان آمل به خبرنگاران گفت: متأسفانه در سال‌های گذشته به علت تحریم‌های ظالمانه‌ای که علیه جمهوری اسلامی بوده، طرح فاینانس خارجی عملیاتی نشد و از همین رو با درخواستی که برای فاینانس داخلی شده، شرایط برای پیشرفت سد مخزنی هراز آمل فراهم تر خواهد شد.

وی به اختصاص حدود ۴۰ میلیارد تومانی امسال در پیوست قانون بودجه کشور برای سد هراز آمل به عنوان یکی از طرح‌های ملی در مازندران اشاره کرد و گفت، سال گذشته نیز حدود ۱۲۰ میلیارد تومان اعتبار برای سد هزار جذب شد که بخشی از دیواره سد و تزریقات آب بندی و خاک انجام شده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران، پیشرفت اجرای سد مخزنی هراز را تاکنون حدود ۴۰ درصد اعلام کرد وبا بیان اینکه کمبود منابع اعتباری اصلی ترین دلیل تأخیر در ساخت آن بوده است، افزود: با توجه به اینکه سد مخزنی هراز به عنوان یکی از بزرگترین سدهای مخزنی مازندران محسوب می‌شود برای تکمیل سد و ساخت جاده جایگزین سد در طول مسیر جاده هراز به طول ۱۰ کیلومتر حدود ۸۰۰ تا هزار میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز است.

یخکشی اضافه کرد، متأسفانه اختصاص کم منابع مالی با توجه به شرایط قیمت‌ها درکشور، هزینه‌های تمام شده زیاد هست و هرچه منابع مالی مورد نیاز به موقع اختصاص داده شود، باعث بهره برداری زودتر خواهد شد.

وی ابراز امیدواری کرد، با تخصیص اعتبارهای مورد نیاز و پیش بینی شده فایناس داخلی حداقل تا سه سال آینده سد و شبکه های جانبی آن تکمیل و بهره برداری شود.

سد مخزنی هراز در کیلومتر ۲۲ جنوب شهر آمل بر روی رودخانه‌ای با همین نام از سال ۱۳۸۹ در حال ساخت است. این سد به عنوان چهارمین سد از نوع خاکی با هسته رسی در کشور است که طول تاج آن ۱۵۰ متر ارتفاع به عرض ۳۷۳ متر است وهم اکنون بیش از ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

با افتتاح این سدمخزنی ظرفیت نهایی وتکمیل حدود ۶۵۰ میلیون مترمکعب در سال را دارد، به تنهایی ۱۴ درصد مهار آب‌های سطحی مازندران را ارتقا خواهد داد، آب شرب مورد نیاز حدود یک میلیون مشترک ۵ شهرستان مرکزی مازندران تأمین وکمآبی حدود ۱۰۰ هزار هکتار شالیزار این مناطق را آبیاری برطرف خواهد کرد.

284052

سازمان آگهی های پرسون