به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان:

هجوم ملخ های مراکشی مزارع زنجان را تهدید می کند

ملخ‌های مراکشی از آفات پرخطر مزارع زنجان به شمار می رود که انجام تمهیدات و مقابله جدی با آنها به منظور جلوگیری از شیوع آنها ضرورت دارد.


تصویر هجوم ملخ های مراکشی مزارع زنجان را تهدید می کند

به گزارش سایت خبری پرسون از زنجان، ملخ‌ها یکی از مهمترین آفات در مزارع کشاورزی هستند که همه ساله بعد از سپری شدن روز‌های سرد زمستان همزمان با گرم شدن هوا تکثیر یافته و به مزارع حمله ور می‌شوند که در این بین ملخ مراکشی از جمله ملخ‌های مهاجم است که جزء خطرناک‌ترین گونه‌ها محسوب می‌‌شود که می‌‌تواند علاوه بر در خطر قرار دادن زندگی گیاهان بلکه حتی حیات جانوری و خصوصا انسانی را نیز تحت تاثیر قرار دهد و تبدیل به یکی از معضلات امنیت غذایی شود.

در استان زنجان نیز به دلیل شرایط اقلیمی و آب‌وهوایی که شهرستان طارم از آن برخوردار است این منطقه تبدیل به زیستگاه مناسبی برای ملخ‌های مراکشی شده و همه ساله در نیمه دوم فروردین ماه این ملخ‌ها در سطح این شهرستان به شکل گسترده گسترش می‌یابند که این مسئله نیازمند این است تا بلافاصله کانون‌یابی و در نهایت کانون‌کوبی انجام شود تا فاجعه زاد‌ و‌ ولد این ملخ مهاجم به صفر برسد چرا که اگر با این آفت مبارزه نشود ملخ وارد مرحله پوست‌اندازی دوم شده و سریعا رشد می‌یابد و با بالدار شدن به سمت مزارع حمله‌ور می‌شود.

بنابراین با توجه به اینکه امسال نیز گسترش این آفت در مناطق مختلف شهرستان طارم آغاز شده است سوالی که مطرح می‌شود این است که آیا جهاد کشاورزی استان تمهیداتی جهت مقابله با این آفت دارد؟ چه سطحی از این شهرستان در معرض تهاجم ملخ مراکشی قرار دارد؟ پیش‌بینی برای مبارزه به این آفت در چه سطحی انجام خواهد شد؟

در این زمینه ربابه شب‌خیز معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان در گفت‌وگو با تسنیم با اشاره به اینکه چند سالی است که شاهد هجوم آفت ملخ مراکشی در سطح شهرستان طارم هستیم، اظهار داشت: امسال نیز جهت ممانعت از گسترش شیوع این آفت مبارزه شیمیایی از همان روز‌های نخستین سال جدید آغاز شده است چرا که اگر این آفت پوره سن دو و سه را رد کند و به پوره پنج و شش برسد دیگر مبارزه شیمیایی نیز پاسخگو نبوده و خسارات چشمگیری به بار خواهد آمد‌.

آمادگی کامل سیستان و بلوچستان برای هجوم ملخ صحرایی؛ جلوگیری از عبور آفت از شهرهای جنوبی در دستور کار است

وی با بیان اینکه کانون‌های ملخ مراکشی در سطح شهرستان به شکل نقطه‌ای وجود دارد، افزود: وظیفه کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی این است تا با شناسایی کانون‌ها در زمان مناسب با پوره‌ها مبارزه شود و مانع از بالدار شدن آن‌ها در طول دوره‌های بعدی رشد شود چرا که بعد از بالدار شدن احتمال گسترش ملخ بالغ بسیار بالا می‌رود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با بیان اینکه با توجه به وسعت منطقه آلوده در شهرستان طارم پیش‌بینی می‌شود 50 هزار هکتار پایش و کانون‌یابی شوند، گفت: در سطح 25 هزار هکتار باید مبارزه شیمیایی انجام شود تا خسارت به حداقل برسد.

وی با تاکید بر اینکه مناطق کانون‌یابی با پرچم آبی مشخص شده و سپس سم‌پاشی انجام می‌شود، تصریح کرد: بعد از کانون‌کوبی پرچم قرمز در محل نصب می‌شود که باید زنبور‌داران و دامداران جهت ممانعت از خسارت از نزدیک‌شدن به این محل‌ها دوری کنند.

شب‌خیز تاکید کرد: مبارزه با ملخ مراکشی هم‌اکنون در شهرستان طارم در حال انجام است و این امر تا پایان خردادماه ادامه خواهد داشت با این حال انتظار می‌رود تا مردم نیز در صورت مشاهده کانون‌های این آفت، سریعا موضوع را با جهاد کشاورزی شهرستان در میان بگذارند تا عملیات مبارزه شیمیایی انجام شود.

با تمام آنچه که گفته شد ملخ مراکشی در شهرستان طارم در حال گسترش است و تنها راه مبارزه با این آفت جهت ممانعت از گسترش و در خطر قرار‌گیری امنیت غذایی مبارزه شیمیایی با آن قبل از ورود به مرحله سن دو و سه است. با این حال طبق اعلام سازمان جهاد کشاورزی مبارزه شیمیایی با ملخ مراکشی در حال انجام بوده که این امر خود می‌تواند از گسترش این ملخ مهاجم ممانعت کرده و مانع از ضرر و زیان به محصولات کشاورزی و زارعان شود.

منبع: تسنیم

281352

سازمان آگهی های پرسون