به گزارش سایت خبری پرسون از گیلان، داریوش امانی، در جلسه کمیته هماهنگی مرز آستارا که با حضور مسئولان کشوری و استانی در پایانه مرز زمینی این شهرستان برگزار شد، اظهار کرد: زمان گذاشتن برای بازدید در ایام تعطیل، از دلایل اهمیت مرزها است.
وی با بیان اینکه سیاست ها بر این است تا بیشترین تبادل کالا را با همسایگان خود داشته باشیم، ادامه داد: در همین راستا مدیریت واحد مرزی مطرح شده است.
وی با تأکید بر اینکه آنچه را که در خصوص مرزها داریم، بحث بهره وری، اصلاح فرآیندها و تحرک پذیری است، افزود: خوشبختانه در آستارا زیرساخت های مناسب وجود دارد و در بازدیدها از قسمت تجاری این موضوع مشهود است.
امانی با اشاره به اینکه برای ناوگان خارجی وارد شده به کشور از مرز آستارا در کمترین زمان کارهای اداری انجام و وارد محوطه گمرکی و سپس وارد پسکرانه می شود، خاطرنشان کرد: در شورای ساماندهی بیست و پنجم مصوب شد که کلیه کارهایی که می تواند به پسکرانه منتقل شود، از قبیل تیرپارک و سایر خدمات نیز باید کارهای آن انجام شود.
وی با تأکید بر اینکه مرز باید صرفا محل گذر باشد نه محل توقف، اضافه کرد: در بسیاری از مرزهای کشور تداخل در وظایف دستگاه ها و به هم ریختگی را داریم که مقرر شد در اردیبهشت ماه به شکل رسمی تیم شورای ساماندهی مرز، مقام عالی وزارت راه و شهرسازی و همه دستگاه های عضو در مرز بازرگان، برای بحث پسکرانه ادغام شود.
معاون وزیر راه در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به اینکه بحث ساماندهی موقت در مرز آستارا انجام می شود، تصریح کرد: در همین راستا باغ سیروس در منطقه باغچه سرای آستارا به شکل ترکیبی با پایانه مرزی مدنظر قرار می گیرد.
وی توضیح داد: طرح جامع آن منطقه آماده شده است و پس از تعطیلات جلسات مرتبط برقرار خواهد شد و تغییرات در پایانه مرزی آستارا نیز انجام می شود.
امانی در پایان با اشاره به اینکه تا پیش از سال ۱۴۰۰ بالغ بر ۲۴ پایانه مرزی در کشور فعال شد، افزود: دومین مرز با کشور پاکستان نیز فعال شد و بهره برداری از سومین مرز با این کشور نیز در بهار ۱۴۰۰ نیز محقق می شود.
وی با تأکید بر اینکه اعتبارات خوبی برای ساماندهی مرزها گذاشته شده است، تصریح کرد: یکی از مهمترین مرزها با توجه به قرار گرفتن در کریدور شمال– جنوب، مرز رسمی آستارا است که شاهد اقدامات خوبی در آینده ای نزدیک خواهید بود.
منبع: ایسنا