به گزارش سایت خبری پرسون مرکزی ،معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اراک در این خصوص به خبرنگار پرسون گفت: هر ساله با نزدیک شدن به روزهای پایانی سال و تنوع بساط دست فروش ها و البته ارزانتر بودن اجناس در این بساط ها، بیشتر شهروندان جذب محصولات آنها میشوند، غافل از اینکه بیشتر این محصولات تقلبی، قاچاق و تهدید کننده سلامت آنها است.
دکتر عباس علیمرادیان افزود: با توجه به اینکه رسالت سازمان غذا و دارو، حفظ سلامت مردم است، کارشناسان حوزه غذا در قالب تیمهای فنی از طرف مدیریت غذا در سطح استان از کارخانههای تولیدی و بازار بازدید و نظارت جدی خواهند کرد.
وی ادامه داد: بر اساس ماده 11 قانون مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی باید روی همه اقلام خارجی، برچسب فارسی نویسی شامل نام محصول، نام تجاری، تاریخ تولید و انقضا، شماره مجوز ورود از وزارت بهداشت و نام شرکت واردکننده درج شده باشد.
علیمرادیان ابراز کرد: شهروندان به تغذیه و مواد خوراکی مصرفی در ایام نوروز بسیار بیشتر از قبل توجه کنند و هنگام خرید این مواد مراقب تاریخ انقضا و تولید درج شده و علامت استاندارد روی آنها باشند.
کارشناس تغذیه مرکز بهداشت شهرستان اراک نیز به خبرنگار پرسون گفت: در خصوص تغذیه در ایام نوروز با توجه به شرایط ویژه کرونایی باید یکسری اصول و پروتکلهای بهداشتی را در ایام نوروز برای پیشگیری از کرونا رعایت کنیم.
سوسن خدام افزود: در این ایام باید از دید و بازدید و دورهمی های فامیلی اجتناب کنیم و این دید و بازدید ها را امسال هم از طریق فضای مجازی انجام دهیم و در صورت لزوم اگر قرار است پذیرایی انجام دهیم از انواع شیرینی های ساده و اندازه کوچک و به مقدار کم استفاده کنیم تا میهمانانمان با دریافت افزایش قند و چربی مواجه نشوند.
وی ابراز کرد: شیرینی های تازه که به مقدار زیادی شکلات و خامه و یا ژله دارند میزان بالایی کالری دارند و مقادیر زیادی قند و چربی وارد بدن میکنند که علاوه بر اضافه وزن باعث بالارفتن چربی خون هم میشوند، بنابراین مصرف زیاد مواد قندی و شیرین باعث تضعیف سیستم ایمنی میشود و از این طریق ریسک ابتلا به کرونا را افزایش میدهد.
خدام ادامه داد: توصیه میشود برای پیشگیری از اضافه وزن و چاقی که خطر ابتلا به کرونا را به دنبال دارد بجای شیرینی و شکلات یک عدد میوه مصرف شود، چرا که مصرف میوه و سبزی بخاطر دارا بودن مواد مغذی گوناگون از جمله ویتامینهای BوOوC و املاح مواد معدنی مثل آهن، منیزیم، پتاسیم و مواد آنتی اکسیدان میتوانند با تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر بیماریهای زیادی بخصوص کرونا افراد را بیمه کنند.
وی اظهار کرد: آنتی اکسیدانها از طریق ترکیب شدن با رادیکالهای آزاد که به دنبال واکنشهای اکسیداسیونی در بدن ایجاد میشود از آسیب و تخریب سلولهای بدن جلوگیری میکنند و در واقع مصرف سبزیجات رنگارنگ به دلیل املاح معدنی و ویتامینهای مختلفی که دارند میتوانند بروز بیماریهای غیر واگیر مثل بیماریهای قلبی، فشار خون، دیابت و سرطان بخصوص سرطانهای دستگاه گوارش و چاقی را در افراد کاهش دهند، همچنین میتوانند از افزایش وزن و چاقی که احتمالا ابتلا به بیماری کرونا را افزایش میدهند جلوگیری کند.
کارشناس تغذیه مرکز بهداشت شهرستان اراک با اشاره به اینکه
چاقی یک عامل مهم و خطرناک در ابتلا به کرونا محسوب می شود و مرگ و میر ناشی از کووید در افراد چاق بیشتر است، بیان کرد: در میان میوه ها مرکبات و سیب پر خاصیت تر هستند، مصرف موز بخاطر کالری زیاد باید محدود شود و خیار هم برای افرادی که اضافه وزن و یا چاقی دارند میتواند مناسب باشد، پس در میهمانی های احتمالی به میزبان راحت بگویید برای حفظ سلامتی از مصرف شیرینی و شکلات پرهیز میکنید و از شربتهایی مثل به لیمو، آبلیمو، سکنجبین و خاکشیر که کالری زیادی ندارند بجای نوشابه های صنعتی استفاده کنید.
خدام گفت: در ایام کرونا از مصرف توت فرنگی که میوه فصل بهار است به دلیل بافت میوه که نمیتوانیم بخوبی آن را ضدعفونی کنیم مصرف بپرهیزید و به تغذیه سالمندان و کودکان توجه بیشتری کنید تا از پرخوری اجتناب کنند، زیاده روی در مصرف آجیل و شیرینی باعث میشود از مصرف لبنیات و سبزی و میوه باز بمانید، بنابراین از سبزی خوردن و سالاد خانگی، لبنیات کم چرب، کشمش، توت و یا خرما به جای قند و از آجیل کم نمک یا بی نمک استفاده کنید.
وی با بیان اینکه اگر در وعده نهار و شام چندین نوع غذا سرو میشود از یک نوع غذا و بیشتر از سالاد استفاده کنید، اظهار کرد: کم آبی ریسک ابتلا به کرونا را افزایش میدهد، بنابراین روزی ۶ لیوان آب مصرف کنید باید کودکان هم به اندازه کافی بخوابند تا سیستم ایمنی بدنشان ضعیف نشود بسته به سن افراد به ۷ تا ۹ ساعت نیاز به خواب دارند، همچنین مصرف سیر، زنجبیل و پیاز در وعده های غذایی برای سیستم ایمنی بدن را فراموش نکنید اما در مصرف آنها زیاده روی نکنید تخم مرغ پخته بخورید و از مصرف آن بصورت عسلی و نیمرو بپرهیزید.
تغذیه در ایام نوروز را بسیار مورد توجه قرار دهید از پرخوری و مصرف بیش از حد شیرینی ها بپرهیزید و از سبزیجات و میوه ها بیشتر مصرف کنید تا سیستم ایمنی بدنتان ضعیف نشود و از ابتلا به کرونا در امان بمانید.