دود سردرگمی های مسئولان در چشم مردم عادی؛

فیلتر سفرها فقط برای طبقه ای خاص!؟

در حالی این روزها صحبت از محدودیت سفر می شود که خلاصه طرح های مسئولان مبنی بر سفر با تور و هتل های مدنظرشان، ناعدالتی بین اقشار غنی و اقشار کم در آمد را پر رنگ تر نشان می دهد.
تصویر فیلتر سفرها فقط برای طبقه ای خاص!؟

به گزارش سایت خبری پرسون، روزشمار اسفندماه نشان می دهد که کمتر از 17 روز به آغاز سال جدید باقی مانده و نوروزی که هرساله با سفر و دید و بازدید و خرید عیدانه همراه بوده اما؛ یکسالی است که مهمان ناخوانده‌ای به اجبار وارد زندگی مان شده و بسیاری از مردم، رنگ سفر و مهمانی را در این یک سال به خود ندیده اند؛ البته که کسانی هم در این بین بودند که آرام ننشسته و هم سفر رفتند و هم مهمانی!

بیایید خودمان را گول نزنیم چون ویروس همان ویروس است و با وجود ظاهرشدن اقوام جهش یافته انگلیسی و آفریقایی و ژاپنی و نیویورکی اش، حتی خطرناک تر هم شده است. شاید به دلیل گذشت یک سال بگوییم که عادت کرده و میدانیم که چه رفتاری بکنیم اما؛ قطعا با وجود ساخت واکسن هم نمی توان به طور قطع گفت که چه زمانی می توانیم به زندگی عادی برگردیم.

در واقع می توان گفت به جز برخی کشورها همچون چین و کره که در مدیریت بحران همیشه زبانزد هستند، مابقی کشورها هر روز در حال دادن تلفات هستند و طبق معمول منتظر تصمیمات مسئولانی که نمی توانند تصمیمی اساسی و درست در اتاق فکرشان بگیرند.

اطلاع رسانی ها هم که همیشه نصفه و نیمه بوده و هست و چیزی عوض نشده. اوایل بهمن از حال خوب شهرها گفته شد و رنگ های سرخ و نارنجی که به زرد و سفید تبدیل شد اما به یکباره در اواخر بهمن به قرمزی گراییدند و در مرحله هشدار قرار گرفتند.

انصافا شرایط خسته کننده و آزاردهنده است. اطلاع رسانی ها هم که همیشه نصفه و نیمه بوده و هست و چیزی عوض نشده. اوایل بهمن از حال خوب شهرها گفته شد و رنگ های سرخ و نارنجی که به زرد و سفید تبدیل شد اما به یکباره در اواخر بهمن به قرمزی گراییدند و دوباره در مرحله هشدار قرار گرفتند.

تعداد مبتلایان و قربانیان کرونا شناسایی شده و شاهد روند افزایشی مبتلایان هستیم، از طرفی کرونای انگلیسی تاکنون بیش از ۱۸ استان را درگیر کرده و این موارد زنگ خطر موج بعدی کرونا در نوروز را به صدا در آورده است.

به نظر می رسد مردم چند دسته شده اند، عده ای لحظه شماری میکنند تا واکسن روسی و چینی و .... حتی به صورت قطره چکانی هم شده سهم آنها شود و خیالشان را راحت کند، عده ای دیگر به دنبال این هستند که واکسن ایرانی روسفید شود و آنها با بدبینی به خارجی ها فقط در انتظار واکسن وطنی هستند، عده ای دیگر می گویند اصلا واکسن نمی زنیم و فقط خود قرنطینگی را ادامه داده و گاها یک سالی است رنگ آفتاب و هوای آزاد را ندیده اند، عده ای از مردم همیشه در صحنه هم فقط در انتظار اعلام محدودیت ها هستند تا بدانند که میتوان سفر و مهمانی و خرید رفت یا نه.

ستاد ملی مقابله با کرونا از روزهای اول میزبان مسئولان مختلفی بوده که هر کدام ایده و طرحی ارائه دادند که میتوان به جرات گفت هیچ یک به طور اساسی کارساز و مفید نبوده، یکی از این موارد همین موضوع سفر است که مدتهاست قبل هر تعطیلی با انواع و اقسام محدودیت ها و طرح ها و ما و اگرها همراه است و در آخر جاده هایی شلوغ را مشاهده می کنیم.

در حالی که در آستانه دومین عید کرونایی هستیم، بسیاری از مردم هنوز بلاتکلیفند و هنوز کسی نمی داند بالاخره مردم سفر بروند یا نه، برخی می گویند بلیت شهرهای گردشگری را بخرید برخی می گویند نخرید. به نظر می رسد داستان سخت نوروز 99 تکرار خواهد شد.

اواسط بهمن‎ماه امسال معاون گردشگری وزارت میراث ‌فرهنگی با شرط و شروطی رفتن به سفر را مجاز اعلام کرد. ولی تیموری اعلام کرد که دو راهکار و مدل برای انجام بهتر سفرهای نوروزی وجود دارد. مدل اول سفر با تور است؛ در این مدل از سفر گردشگران از خدمات تور استفاده می‌کنند و حتماً در مراکز اقامتی مجاز اقامت خواهند کرد که تحت نظارت وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی است. در مدل دوم سفر افراد تور خریداری نمی‌کنند اما در سفر به شهر مقصد حتماً باید در مراکز اقامتی مجاز و تحت نظارت این وزارتخانه اقامت کنند تا تمام پروتکل‌های بهداشتی رعایت شود و سلامتی مردم حفظ شود. در غیر اینصورت ما هیچ مسئولیتی قبول نمیکنیم.

قطعا همه آنهایی که به مسافرت می‌روند، در قالب تور و با اقامت در هتل‌ها و مراکز توریستی فراغت نمی‌گذرانند و خیلی‌ها برای دیدن اقوام و کاملا شخصی و بدون هیچ مجوز و امکان ثبتی چنین انتخابی دارند، لذا اصل این مدل مواجهه با سفرهای نوروزی و قرار دادن چنین الزامی محل ایراد و سوال است.

در واقع راهکارهای جالب ولی تیموری اینگونه نتیجه گیری می شود که یا جیب وزارت میراث پر شود یا خطر در کمین است!

در واقع راهکارهای جالب ولی تیموری اینگونه نتیجه گیری می شود که یا جیب وزارت میراث پر شود یا خطر در کمین است!

چند روز گذشته وزیر میراث فرهنگی، صنایع‎دستی و گردشگری درخصوص طرح تصویب‎شده در ستاد ملی کرونا برای سفرهای نوروزی 1400 گفت که سه نوع سفر تعریف شده که سفرهای نوع اول و دوم مدیریت شده است و در قالب تورهای گردشگری یا اقامت‌ها در محل‌های مجاز گردشگری برگزار می‌شود؛ دغدغه وزارت بهداشت درخصوص این مکان‌ها کمتر است؛ چراکه پروتکل‌های بهداشتی را رعایت می‌کنند و بر عملکرد آنها نظارت می‌شود. برای کنترل و مدیریت این‎گونه سفرها به همه استانداران ابلاغ‌هایی شده است؛ مثلا در عید نوروز کمپینگ، چادرزدن و اجتماع ممنوع است. سفرهای نوع یک و دو که باعث درآمدزایی برای فعالان حوزه گردشگری می‌شود بعد از یک سال رکود در ایام نوروز دنبال می‌شود. در نوع سوم سفر هم تدابیر لازم به‎کار گرفته می‌شود تا تجمع و سفر بدون برنامه و پروتکل بهداشتی انجام نشود.

از طرفی ایرج حریرچی، معاون‎کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی عنوان کرده که عید نوروز در هر شرایطی استقرار چادر مسافرتی ممنوع است و اگر تورهای مسافرتی مجاز هستند به‎دلیل این است که تورها به مناطق و محل‌های کنترل‌شده می‌روند و هتل‌ها هم کاملا تحت‎نظارت و کنترل هستند. حتی استانداردها، استفاده اماکن و منازلی را که به‎طور شخصی مورد اجاره مسافران قرار می‌گرفت، پلمب یا ممنوع اعلام کرده‌اند.

همین موضوع بی عدالتی محسوب می شود زیرا قطعا بسیاری از مردم امکان اقامت در هتل‌ها را ندارند و با تورها سفر نمی‌کنند. خب اگر قرار بر ایجاد محدودیت است، بهتر نیست این محدودیت برای همه اعمال شود؟ آنهایی که در این وضعیت اقتصادی امکان رزرو هتل و... دارند و از لحاظ مالی مشکل و دغدغه ای ندارند احتمالا در این یک سال از ویلاهای خود و سفر محروم نبوده اند و به نوعی مشمول محدودیت خاصی نبوده‌اند، اگر قرار است این‎طور مسافرت‌ها را فیلتر کنیم و دوباره فقط طبقه‌ای که توان پرداخت هزینه هتل‌ها را دارند، سفر کنند، بهتر است آنها هم محدود شوند و همه با هم با کرونا بجنگیم تا در امیدوارانه ترین حالت ممکن واکسن نتیجه دهد و سال های بعد تبعیضی در سفر و رفت و آمد مردم نباشد.

نویسنده: مهسا اخلاقی

245677

سازمان آگهی های پرسون