به گزارش سایت خبری پرسون از گیلان، سید حامد موسوی ثابت، دبیر علمی همایش ملی حفاظت از ماهیان بوم زاد ایران گفت: دریای خزر به واسطه داشتن تنوع اقلیمی، زیست بومهای متنوع آب شیرین و همچنین خطوط ساحلی طولانی، زیستگاه مهمی برای انواع ماهیهای آب شیرین و دریایی است.
او با اشاره به اینکه حدود ۳۰۰ گونه ماهی آب شیرین از آبهای داخلی ایران شناسایی شده اند که حدود یک سوم آنها منحصر به این آب و خاک و یا به عبارتی بوم زاد ایران هستند، افزود: نزدیک به هزار گونه در بخش ماهیان دریایی، هم در دریای خزر و هم در خلیج فارس و دریای عمان ثبت شده است، اما از سوی دیگر، بخاطر مداخلات مختلف انسانی، تغییر اقلیم و مدیریت نامناسب منابع طبیعی در سالها و دهههای اخیر تهدیدات متعددی متوجه این گنجینه ارزشمند ذخایر ژنتیکی شده است.
دبیر علمی همایش گفت: با توجه به اهمیت حفاظت از تنوع زیستی ماهیان در کشور و لزوم فرهنگ سازی مناسب در این زمینه، پژوهشکده حوضه آبی دریای خزر دانشگاه گیلان با همکاری انجمن ماهی شناسی ایران در راستای هم افزایی و تبادل نظر محققان علوم ماهی شناسی و آبزیان و همچنین با هدف نهایی فرهنگ سازی در سطح جامعه این همایش علمی و تخصصی را به صورت آنلاین برگزار کرده است.
سید حامد موسوی ثابت، با اشاره به اینکه ۱۰۰ نفر از اساتید برگزیده دانشگاهها و موسسات تحقیقاتی معتبر کشور از اعضای کمیته علمی همایش ملی حفاظت از ماهیان بوم زاد ایران هستند، افزود: از میان ۱۵۲ مقاله رسیده شده به دبیرخانه همایش علمی دانشگاه گیلان، سی و پنج مقاله پذیرفته شده است که امروز ۱۴ مقاله به صورت مجازی ارائه و بقیه مقالههای پذیرفته شده به صورت آفلاین در وب سایت دانشگاه و همچنین فضاهای مجازی منتشر میشود.
او با اشاره به اینکه سه مقاله در این زمینه از کشورهای آلمان، روسیه و ترکیه نیز پذیرفته شده است، گفت: این همایش علمی با همکاری و حمایت ۱۱ دانشگاه از سراسر کشور، ۴ موسسه تحقیقاتی مرتبط، ۸ اتحادیه و انجمن تخصصی، ۳ تشکل مردم نهاد، و ۳ موسسه علمی معتبر خارجی از کشورهای آلمان، روسیه و ترکیه برگزار شده است.
دبیر علمی همایش با اشاره به اینکه مقالههای پذیرفته شده علاوه بر چاپ در مجلههای علمی- تحقیقاتی و کتاب، همچنین در فضاهای مجازی نیز در راستای حفظ و معرفی ذخایز دریایی خزر انتشار داده میشود.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان