همه در یک کشتی نشسته‌اند!

بازار سرمایه این روزها با نوسانات شدید و همچنین رخدادهای نوینی روبه‌رو شد. درحالی شاهد اتخاذ تصمیمات جدید برای بازار از سوی سیاست‌گذاران ارشد و همچنین اجرای آن بودیم که شاید برخی از این موارد، نه تنها تاثیر مناسبی بر عملکرد بازار نداشتند، بلکه اثری مخرب هم برجای گذاشتند.

به گزارش سایت خبری پرسون، مهدی فرقی، کارشناس ارشد بازارسرمایه در یادداشتی نوشت:

در این میان یکی از مهم‌‌ترین اتفاقات اخیر استفاده از دامنه نوسان نامتقارن در بازار سهام بود، امری که چندان در بازارهای سرمایه‌گذاری دنیا عرف نبوده و رایج نیست و در بازار سرمایه ایران نیز به جز معدود دفعاتی که در دهه ۸۰ از آن یک‌بار برای حق تقدم‌ سهام‌ و ‌یک‌بار برای کنترل هیجان افسار گسیخته رشد قیمت‌ها استفاده شد، تجربه نشده است، بنابراین به این زودی نمی‌توان درخصوص موفقیت یا شکست آن اظهارنظر کرد و تاثیرگذاری این تصمیم بر روند بازار را باید در یک بازه زمانی بلندمدت مورد بررسی قرار داد. اما استفاده دامنه‌ای که ۷۵ درصد آن سمت مثبت و ۲۵ درصد آن سمت منفی است، نشان از این دارد که دست‌اندرکاران بازار تلاش می‌کنند سیگنال مثبت به بازار بدهند و غیر مستقیم به سرمایه‌گذاران این موضوع را تاکید کنند که بازار سهام از ارزش ذاتی بالایی برخوردار است و باید مثبت شود، هرچند که مسیر سخت و دشوار باشد.

مورد مهم دیگری که این روزها نمود زیادی دارد و مورد توجه فعالان بازار سرمایه قرار گرفته، نقش حقوقی‌های بازار و سهامداران عمده شرکت‌ها در بازار سرمایه است. اینکه بازیگران عمده بورسی در چنین شرایطی باید چه نوع استراتژی‌ای در پیش گیرند و رفتار آنها و خرید و فروش‌های صورت گرفته از سوی آنها بر چه اساسی باشد، از مسائل مهم است. باید عنوان کرد که همه سهامداران و فعالان بازار سرمایه سوار یک کشتی هستند، هر چند که هر گروه از سرمایه‌گذاران اعم از حقیقی و حقوقی با اهداف متفاوت سرمایه‌گذاری می‌کنند، اما زمین بازی این دو گروه یکسان بوده و هر اتفاقی چه مثبت و چه منفی بر عملکرد این دسته از سهامداران تاثیرگذار خواهد بود.

به عبارت دقیق‌تر سهامداران و فعالان بازار سرمایه از لحاظ نحوه معاملات و حمایت‌ها، خرید و فروش‌ها فارغ از حقیقی و حقوقی، عمده یا خرد به دو دسته تقسیم شوند: دسته اول فارغ از نوع سهامدار بودن آنها یعنی سرمایه‌گذار حقیقی یا حقوقی است که پیوسته در بازار حضور دارند و فقط خرید و فروش آنها به سبب استراتژی معاملاتی و تحلیل‌های بنیادی و تکنیکالی است. این دسته از فعالان بازار در فهرست سرمایه‌گذاران سنتی بازار سرمایه محسوب می‌شوند و به‌طور معمول بیشتر در این بازار سرمایه‌گذاری می‌کنند و کمتر از این بازار خارج می‌شوند. دسته دوم آنهایی هستند که با هدف تامین مالی در بازار حضور دارند و در نهایت بیشتر تمایل به فروش و خروج سرمایه بزرگ از بازار سرمایه دارند. این گروه از سرمایه‌گذاران دارایی خود را در بازار می‌فروشند و خارج می‌شوند یا بیشتر با هدف نوسان‌گیری وارد بازار می‌شوند.

منبع: دنیای اقتصاد

234319

سازمان آگهی های پرسون