کردستان ـ دکتر مینو صفایی؛عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد در گفت وگو با خبرنگار پرسون عنوان کرد: معمولا اثرات یک بیماری بر خود شخص و اطرافیان به یک پروسه خاص منتهی می شود و نمونه های بسیاری برای آن وجود دارد.
این استاد جامعه شناس عنوان داشت: ولی کرونا عملا تمام فرضیه های انسان را در این باره به هم زد و به جز خسارت های جانی که به دنبال داشته و دارد، سبک و مدل زندگی را دستخوش تغییرات بزرگی کرده است.
وی در ادامه بیان داشت: استرس بلندمت، کاهش آستانه تحمل، افزایش چشمگیر آمار خشونت های خانوادگی و خیابانی، افزایش طلاق و.. همه به گونه ای به کرونا گره خورده اند.
این مدرس دانشگاه ادامه داد: بنابراین باید به کرونا نه تنها از منظر پزشکی نگاه شود، بلکه باید به جنبه های جامعه شناسانه آن نیز توجه کافی داشته باشیم.
دکتر صفایی در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد: متاسفانه کرونا زمینه ایجاد فقر بیشتر در جامعه را فراهم آورده است و افزایش بی سابقه سرقت ها، زورگیری ها و... در سطح جامعه از دیگر خروجی های این بیماری جهانی است.
این جامعه شناس تصریح کرد: بنابراین به نظر می رسد حتی بعد از پایان رسمی پاندمی کرونا ناهنجاری های جدیدی در جامعه بشری متولد شوند تا جایی که تاریخ زندگی اجتماعی بشر به دو دوره قبل و پس از کرونا تبدیل خواهد شد.
این عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد خاطرنشان کرد: بنابراین بعد از کرونا جوامع انسانی وارد مرحله تازه از زندگی می شوند که به نظر می رسد که تجربه آن برای همه ما سخت باشد.
دکتر صفایی در پایان سخنان خود گفت: شاید برای بازگشت دوباره به دوران پیش از کرونا نیازمند ده ها زمان و فرصت هستیم البته به شرطی که دوباره پاندومی به مانند کرونا در جامعه انسانی بروز نکند.
آیین مهر ـ استان کردستان