به گزارش سایت خبری پرسون، ابوموسی از شهرستانهای هرمزگان در جنوب ایران است که از ۶جزیره ابوموسی، تنب بزرگ، تنب کوچک، سیری، فارور بزرگ و فارور کوچک تشکیل شده است. این شهرستان از ابتدای شیوع کرونا تا مرداد در وضعیت سبز باقی ماند و از ۲ماه پیش تاکنون هم هیچ مورد مثبتی را ثبت نکرده است. گفتوگو با رضا پوربابایی، فرماندار ابوموسی در اینباره بخوانید.
گفته میشود قرنطینه کرونایی در کشور ابتدا از شهرستان ابوموسی شروع شد. چطور شد که به فکر قرنطینه افتادید؟
در کشور امارات بهدلیل حضور گردشگران متعدد از سراسر دنیا شیوع ویروس کرونا قبل از کشور خودمان و از بهمنماه گزارش شد. همچنین در بخشی از جزیره ابوموسی تعداد محدودی تبعه کشور امارات طبق قرارداد سال۱۹۷۱ بهعنوان مهمان ساکن هستند که به کشور امارات نیز رفتوآمد دارند؛ به همین دلیل ما قبل از اینکه در کشور محدودیتهایی اعمال شود، قرنطینه را زودتر از مناطق دیگر شروع کردیم.
این قرنطینه در روزهای اول چطور اعمال شد؟
ابتدا تردد را کاهش دادیم و بهویژه به مهمانان اماراتیمان تأکید کردیم از رفتوآمد به کشورشان بپرهیزند. مردم هم همراهی خوبی داشتند و رعایت میکردند. علاوه بر تردد بین مهمانان عربزبان به امارات، تردد داخلی زیادی هم داریم؛ بهطوری که هفتهای ۵ پرواز ۶۳ نفره از بندرعباس به جزیره انجام میشود که حامل افرادی از کل کشور است. همچنین هفتهای ۲ شناور ۲۲۰ نفره هم از بندرلنگه به مقصد جزیره حرکت میکند که ما در روزهای اول پروازها و تردد شناورها را محدود کردیم و کاهش دادیم.
از ورود مسافران هم جلوگیری میشد؟
تا حدودی؛ مثلا برخی از ساکنان جزیره که در سایر شهرستانهای استان قوم و خویش دارند و از جزیره بیرون میرفتند باید ۲هفته در قرنطینه میماندند و بعد اجازه ورود به جزیره را داشتند. کمی بعدتر کارگروه نظارت بر تردد بهویژه از شهرستانهای اطراف هم در جزیره شکل گرفت و طبق فهرست، ورود و خروج اهالی کنترل میشد و با توجه به همین محدودیتها بود که توانستیم تا ۸ماه وضع جزیره را در حالت سبز حفظ کنیم و یکی از افتخارات وزارت بهداشت باشیم.
چه شد که جزیره از حالت سبز خارج شد؟
همانطور که گفتم تردد بین جزیره و شهرستانهای اطراف زیاد است. ما در روزهای اول هم امکاناتی برای انجام تست نداشتیم و مثلا کیتهای آزمایش را به بندرعباس میفرستادیم، اما کمکم در همان تستهای محدود یک بیمار بدون علامت شناسایی و وضعیت جزیره از ابتدای مرداد از حالت سبز خارج شد.
امکانات درمانی شهرستان چطور بود؟ امکانات هم مثل تست محدود بود؟
بله. به هرحال ما تا مرکز استان یعنی بندرعباس ۲۲۰ کیلومتر فاصله داریم و جزیره هستیم. خدمات درمانی شهرستان هم در حد متوسط است، اما با توجه به جمعیت ۷۴۰۰ نفری شهرستان و ۴۲۰۰ نفری جزیره ابوموسی ۶ تخت بیمارستانی و یک خانه شهر با ۲۵ تخت را برای قرنطینه آماده کردیم که تاکنون از آنها استفادهای نشده است.
هیچکدام از بیماران جزیره نیازی به بستری نداشتند؟
خیر. خوشبختانه همه ۴۶ موردی که مثبت شناسایی شدند تا امروز بدون علامت بودند و هیچ مورد بستری یا فوتی نداشتیم. از این تعداد هم ۷ نفر خارج از شهرستان شناسایی شدند.
وضعیت شهرستان در روزهایی که شاهد اوجگیری دوباره بیماری هستیم، چگونه است؟
حدود ۲ ماه است تست مثبت نداریم و ۲ روز پیش یک مورد مشکوک به کرونا در جزیره ابوموسی تست داد که خوشبختانه منفی شد.
جزیره اما در رنگبندی کرونایی آبی است. با توجه به ۲ماه بدون کرونا در جزیره، وضعیت باید سفید باشد. اینطور نیست؟
بله. اما باید حساسیتها در جزیره همچنان بالا باشد؛ به همین دلیل مسئولان ما را در ۴رنگبندی کرونایی قرار دادند و جزیره روی نقشه آبی است، اما در اصل سفید هستیم.
محدودیت تردد به شهرستان هنوز هم برقرار است؟
نه مثل روزهای اول. بهدلیل قرارگیری در رنگبندی آبی نمیتوانیم جلوی ترددها را بگیریم، اما طبق دستور وزارت بهداشت، پروازها و شناورها با ۵۰ درصد ظرفیت به جزیره تردد میکنند.
مهمترین عامل کنترل بیماری در جزیره را چه میدانید؟
شروع کنترلها پیش از ورود ویروس و همراهی مردم در رعایت پروتکلها خیلی به ما کمک کرد. در جزیره اصناف را تعطیل نکردیم، اما دستورالعملهایی به همه دادیم. برای مثال آرایشگاهها تعطیل نشد، اما این صنف نوبت تلفنی میدهند و در هر نوبت فقط یک نفر را پذیرش میکنند یا رستورانها از همان ابتدا تاکنون فقط بهصورت بیرونبر فعال هستند. هنوز هم مردم جزیره پروتکلها را رعایت میکنند، ستاد کرونا فعال است و مراسم با کمترین جمعیت برگزار میشود.
منبع: همشهری