به گزارش سایت خبری پرسون از فارس، در این ویدیو مسؤولان کمپ، با شلاق زدن به معتادان سعی دارند به رهایی دادن افراد از دامن اعتیاد اقدام کردند. خشونتی که در این تصویر نشان داده میشد، آنچنان به سرعت در شبکههای اجتماعی همرسانی میشد که در کمتر از 24 ساعت بسیاری از مسؤولان و متولیان امر را بر آن داشت تا در این باره واکنش نشان دهند.
اگر چه روایتهای متفاوتی از این واقعه به گوش میرسد، اما آنچه که در ادامه خواهید خواند، گفتههای مردم، مسؤولان و کارشناسان مربوطه است؛ کسانی که شاید واکنشهایشان در برابر این واقعه دلخراش همانند تکههای پازلی باشد که میتواند تصویر روشنی از آنچه روی داده است را به ما بدهد.
پس از انتشار این کلیپ و جریحهدار شدن افکار عمومی، مدیرکل بهزیستی فارس گفته است: در تاریخ ۲۴ دی ماه گذشته در غیاب مسئول کمپ ترک اعتیاد نور اندیشان آفرینش قلات سه نفر از خدمه کمپ، پنج فرد معتاد را مورد آزار و اذیت قرار داده و در استخر آب می اندازند.
وی با اشاره به تشکیل جلسه فوق العاده پس از مشاهده این ویدئو در فضای مجازی اظهار داشته: پس از کسب اطلاع از این موضوع، بلافاصله تیم رسیدگی با همکاری دادستان و نیروی انتظامی به مرکز اعزام شده و پس از انجام بررسی لازم کمپ یاد شده به طور کامل تخلیه شده و معتادان به مراکز دیگری اعزام شدند، در این میان افراد خاطی دستگیر و کمپ نیز پلمب شد.
محمدصادق کشفی نژاد با اشاره به اینکه در این میان فردی اقدام به فیلمبرداری از این اتفاقات کرده است و مدام نام مرکز را بر زبان میآورد، افزود: ماجرا از این قرار است که این کلیپ همزمان با انتشار خبر راهاندازی مرکز بازتوانی در بهزیستی از صداوسیما، در یکی از گروهها منتشر میشود که به نظر میرسد موضوع هدایتشدهای است.
در این میان، برخی از مقامات انتظامی فارس نیز در واکنش به انتشار این کلیپ، اظهاراتی داشتهاند. به عنوان نمونه معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان فارس گفته است: پس از انتشار این تصاویر در فضای مجازی نیروی انتظامی به این مسئله ورود کرده و با متخلفان برخورد قانونی لازم را انجام داده و در این راستا نیز دو متخلف شناخته شده و دستگیر شدهاند. اگر ضرب و شتم افراد توسط این متخلفان ثابت شود با این افراد به علت نقض حقوق شهروندی برخورد قانونی خواهد شد و این افراد متحمل جرایم قانونی در این زمینه خواهند شد.
او همچنین بیان کرده است: سازمان بهزیستی نیز در اولین اقدام نسبت به پلمپ این مرکز اقدام کرده و فرماندهی نیروی انتظامی نیز در راستای احقاق حقوق مردمی از این اقدام سازمان بهزیستی حمایت کرده است.
در این میان گفته یکی از کنشگران فرهنگی و اجتماعی را نیز قابل تأمل است. دکتر بهناز حسینی، دانشآموخته روانکاوری در دانشگاه زیگموند فروید اتریش در این باره به خبرنگار پرسون گفت: باید پرسید افرادی که اقامتگاههای ترک اعتیاد را دایر میکنند چه صلاحیتی برای این کار دارند. آیا مسؤولان این کمپها پیش از راهاندازی چنین مراکزی از نظر روحی روانی چک میشوند؟ اینکه یک نفر فقط به خاطر پاک بودن و گذراندن دوره ترک اعتیاد گمان میکند که صلاحیت مدیریت چنین مراکزی را دارد یک جنایت بزرگ است؛ چرا که در هیچ جای دنیا با یک بیمار به این نحو رفتار نمیکنند.
او در همین باره افزود: اگر هم درصدی از این بیماران قادر به ترک باشند، تا پایان زندگیشان ضربه روحی و روانی در جسم و روحشان باقی خواهد ماند.
دکتر حسینی در پاسخ به این پرسش که چه تمهیدی برای بهبودی این وضعیت میتوان پیش گرفت، بیان کرد: بهتر است که مراکز ترک اعتیاد به جای بخش خصوصی زیر نظر مراکز معتبر بهداشتی باشند.
حال باید دید که مسؤولان، نخبگان و مردم در چه زمانی برای بیرون آمدن از معضلات این چنینی به اتحاد و اتفاق نظر خواهند رسید.