به گزارش سایت خبری پرسون از کردستان، آرش آریانژاد؛ مدیرعامل شرکت آب منطقهای کردستان امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: سد رمشت، شبکه رمشت، ناحیه یک و دوسدگاران و تصفیه خانه فاضلاب سقز از طرحهای استان کردستان است که وزارت نیرو برای تکمیل این پروژهها دغدغه دارد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کردستان اعلام کرد: اجرای طرح پویش هر هفته الف. ب. ایران برای بهرهمندی مردم در همه نقاط کشور از نعمت آب است و براساس اجرای این طرح در استان، توان بومی و کشوری بدون وابستگی به سایر کشورها، برای پیشبرد طرحهای عمرانی در حوزه آب بکارگیری میشود که بیانگر تجلی اقتصاد مقاومتی است.
آریانژاد اضافه کرد: در هفته سی و چهارم پویش هر هفته الف.ب.ایران در قالب ویدیوکنفرانس با حضور مسوولان کشوری چهار پروژه به بهرهبرداری میرسد که منافع آن برای مردم این منطقه خواهد بود و گامی برای محرومیتزدایی و توسعه پایدار است.
وی با بیان اینکه بیشترین سرمایهگذاریهای وزارت نیرو در حوزه آب در کردستان شکل گرفته است، بیان کرد: صنعت آب و برق در کردستان صنعتی پویاست و از دیدگاهها و نظرات حرفهای استقبال و استفاده میکنیم.
وی پروژه سد و شبکه آبیاری و زهکشی رمشت را از پروژههای قابل افتتاح در سالجاری دانست و گفت: این پروژه از سال ۸۸ آغاز شده و بالغ بر یکصد میلیارد تومان اعتبار برای این سد در نظر گرفته شده است و بیش از 15 میلیارد تومان برای شبکه سد هزینه شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کردستان افزود: با انتقال آب به اراضی پایاب سد، 600 هکتار از اراضی پایاب سد رمشت روستاهای اطراف سد شاهد ایجاد ارزش افزوده و تبدیل زمین دیم به آبی و همچنین ایجاد اشتغال و رونق کشاورزی خواهیم بود.
آریانژاد اضافه کرد: از مهمترین سیاستهای رویکرد وزارت نیرو در سنوات اخیر بارگذاری موارد گردشگری در سدهای مخزنی است که اگر اهداف شرب نداشته باشد زمینهساز پرورش ماهی خواهد بود و موجب رونق شیلات و گردشگری میشود.
وی از آمادگی این شرکت برای جذب سرمایهگذار در حوزه گردشگری سدهای استان خبر داد و اعلام کرد: طرحهایی که قابلیت اجرایی شدن داشته باشد مورد استقبال شرکت آب منطقهای خواهند بود و سازمان گردشگری میتواند در این راستا طرحهای خود را ارائه دهد.
وی همچنین سد گاران و شبکه پایاب گاران را از طرحهای دیگر شرکت آب منطقهای استان دانست و گفت: هدف از احداث آن مهار آبهای مرزی است و در تلاشیم بتوانیم بخشی از نواحی پایاب سد گاران را به بهرهبرداری برسانیم.
آریانژاد افزود: در پویش هر هفته الف.ب.ایران 1100 هکتار آب برای تبدیل کشت دیم به آبی تحویل داده میشود که ۱۳۲ میلیارد تومان هزینه آباندازی به ایستگاه پمپاژ و آبرسانی به زمینهای پایاب سد گاران در مریوان خواهد بود.
وی اضافه کرد: شبکه آب سد گاران با همت وزارت نیرو و همکاران شرکت آب به آبیاری بیش از چهارهزار و 600 هکتار اراضی اطراف سدگاران مریوان میانجامد و در نهایت به اشتغالزایی منتهی میشود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کردستان اعلام کرد: سد گاران از زیباترین سدهای ایران از لحاظ بوم گردی، سرمایهگذاری و گردشگری سلامت است و از سرمایهگذاری سرمایهگذاران در این راستا نیز استقبال میشود.
آریانژاد عنوان کرد: از دیگر طرحهای قابل افتتاح شرکت در سالجاری تصفیهخانه آب سقز است که از سد چراغ ویس آبگیری میشود که با ظرفیت چهارصد لیتر بر ثانیه انجام میگیرد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کردستان در پایان سخنان خود با بیان اینکه ۲۸۰ میلیارد تومان برای اجرای این طرح هزینه شده است، افزود: آب سالم و پایدار از منبعی مطمئن برای آب شرب سقز تامین میشود.
شفیعی ـ استان کردستان