به گزارش سایت خبری پرسون، علی امام مدیرعامل شرکت متروی تهران درباره سرانجام راهاندازی خطوط جدید مترو در پایتخت اظهار داشت: ایجاد چهار خط 10، 11، 9 و 8 در تهران در دست مطالعه و طراحی است و در صورتی که منابع مالی تأمین شود، راهاندازی این خطوط نیز سرعت خواهد گرفت.
وی افزود: خط 8 از مسعودیه تا سرسبز به طول تقریبی 37 کیلومتر دارای چهار ایستگاه تبادلی با خطوط حومهای اکسپرس و 13 ایستگاه تبادلی با سایر خطوط است.
مدیرعامل شرکت متروی تهران ادامه داد: خط 9 از دولتآباد تا چیتگر به طول تقریبی 46 کیلومتر در نظر گرفته شده، دارای سه ایستگاه تبادلی با خطوط حومهای و اکسپرس و 12 ایستگاه تبادلی با سایر خطوط است.
امام گفت:خط 10 از تهران پارس تا وردآورد درنظر گرفته شده و دارای طول تقریبی 43 کیلومتر است همچنین دارای 7 ایستگاه تبادلی با سایر خطوط و دو ایستگاه تبادلی با خطوط حومهای و اکسپرس خواهد بود که البته کلنگ احداث خط 10 در اواسط شهریور امسال به زمین زده شد و امیدوارم با تأمین بودجه موردنیاز راهاندازی آن در بخشهای مختلف تسریع یابد.
بیشتر بخوانید؛
ساخت هر کیلومتر از قطار شهری 55 میلیون دلار است
وی گفت: خط 11 مترو نیز از چیتگر تا سه راه تقیآباد پیشبینی شده و به طول تقریبی 28 کیلومتر خواهد بود. همچنین دارای 5 ایستگاه تبادلی با خطوط حومهای و اکسپرس با پنج ایستگاه تبادلی با سایر خطوط است.
امام درباره مشکلات دوره کنونی مدیریت شهری برای توسعه مترو گفت: این مشکلات به دو صورت فنی و مالی است که مشکلات فنی شامل افزایش هزینههای اجرایی به بیش از سه برابر اواخر سال 96، مشکل ورود تجهیزات خریداری شده به کشور به دلیل وجود تحریمها و ضرورت تکمیل نواقص خطوط بهرهبرداری شده مانند ساخت پایانهها، ورودیهای جدید، پست برق، سیستم تهویه و موارد دیگر است که هزینههای هنگفتی را دربردارد.
وی بیان داشت: مشکلات مالی شامل عدم تحقق بودجه شهرداری در بخش توسعه حمل و نقل عمومی، بدهی انباشت شده به سیستم بانکی و عدم امکان بهرهمندی از ظرفیتهای اعتباری، تأمین نشدن فاینانسهای موجود، بدهی سنواتی به پیمانکاران و مشاوران و تحقق نیافتن قرارداد تأمین 630 واگن توسط وزارت کشور است.